nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

10 after ski-hits der får øllet til at skumme

Udgivet af Frederik Lundgren den 14-01-15 14:00

Hej igen skimennesker!

Sæsonen er efterhånden over os, og mange af jer har sikkert haft glæden af en masse sne allerede. Men når man er afsted på ski, er det jo ikke kun pisterne, der kan gøre en helt glad i låget. Det er jo også det berygtede afterski!

afterski_la_folie_douce_fabian_wester

Som en lille optakt til højsæsonen, og en hyldest til dem der allerede har oplevet deres afterski i den her sæson, bringer jeg jer nu en liste over de 10 bedste afterski-sange der findes.

De er ikke rangeret, det er bare en samling, og den er sammensat af os på kontoret og vores guider ude i terrænet. Om du så er i Val Thorens eller Bad Gastein, vil du nok komme til at høre minimum én af de her sange på din tur!

Nyd dem!

DJ Broiler - Afterski

Til at starte sagerne har jeg valgt en sang, der simpelthen bare hedder “Afterski”. Den kan måske virke lidt primitiv for nogle, men den opsummerer egentlig meget godt, hvad mange oplever på en solid afterski-tur. Giv den et lyt her:

Hermes House Band - Country Roads

Ikke alle afterski-klassikere behøver at have super meget med ski at gøre. Der er endda nogle, der slet ikke har noget med ski at gøre. Og det er tilfældet med det næste nummer.

Der er simpelthen bare så meget fest og godt humør i sangen til, at den er blevet en klassiker i Alperne. Hvis du imod forventning ikke har hørt sangen, kan du jo lige tjekke den her:

DJ Ötzi - Sweet Caroline

Manden der har lavet denne her sang er vistnok det nærmeste, vi kommer på en legende inden for afterski-genren. Hold op, hvor har hans sange braget gennem højttalerne diverse steder, og jeg har da selv skrålet med på et par stykker.

De fleste kender måske nogle andre sange lidt bedre end den her, men jeg kan garantere, at han er den eneste, der har mere end én sang på den her liste:

Nena - 99 Luftballons

Som førnævnt behøver sangene på den her liste ikke nødvendigvis at have så meget med ski at gøre, men hvis den bare har fart på, skal den nok komme med.

Og den her sang har lidt fart på, og så er den oven i købet på et sprog, som rigtig mange mennesker rundt omkring i alperne kan forstå, og ikke mindst skråle med på.

Det tyske sprog lyder allerflottest, når 50 dybe tyrolerstemmer råber “Neunundneunzig Luftballons”:

Rasmus Seebach - Natteravn

Eftersom der er en del danskere rundt omkring i Alperne, og eftersom mange af vores guider er danskere, kan du ikke helt undgå at høre et enkelt dansk hit i ny og næ. Det kan være det er Kesi, Jacob Sveistrup eller Christopher.

Men allerede nu oplever vi, at Natteravn af Rasmus Seebach er et kæmpe hit og lægger en god bund for en fest for danskerne uagtet om det er på after ski eller på en pub i de sene nattetimer. Det hjælper selvfølgelig, at guiderne kan lide den - så hop med på bølgen og hør den her:

Basshunter - Boten Anna

Når jeg nu har et dansk hit med på listen, kan jeg jo heller ikke helt lade vær med at have et svensk et med. Der er jo også en masse svenske gæster og guider.

Den her er måske ikke helt et af nutidens hits, men jeg vil påstå, at det er en af de største svenske musikalske præstationer nogensinde. No offense ABBA. Den sparker helt sikker din afterski-aften igang:

Johnny Deluxe ft. Anna Nordell -  Drømmer Jeg

For at slutte den dansk/svenske afterski-romantik ordentligt af på denne liste, så er guiderne kommet med endnu et skønt input. Sangen kommer fra deres egen Spotify-liste, som du i øvrigt kan finde lige her:

Denne playliste er en samling af internationale, danske og svenske hits, som er blev spillet i flæng på guidekurset. Disse sange vil du helt sikkert høre, hvis du skulle være så heldig at komme på besøg på en af vores destinationer.

Jeg håber, at når den her sang kommer på, kan det skabe en dejlig skandinavisk skønsang i de franske, italienske og østrigske alper, eller hvor du nu ellers befinder dig med vores svenske naboer.

Olaf Henning - Cowboy und Indianer

Hvis du er til tyroler-musik, så er den her også fantastisk. Og selvfølgelig er du det, du er jo på afterski! Hør sangen med en øl i din hånd, nyd synet af en masse dansende mennesker, og hvis du lige har 4 minutter tilovers, så gør dig den tjeneste at se musikvideoen. Så kan du ikke undgå at blive glad over den:

Village People - YMCA

Hvis der er et nummer, der ikke kun starter en fællessang, men også en fællesdans, så er det denne! Hvis du også lige har overskuddet til at klæde dig ud som en fra Village People, gør det sikkert kun aftenen endnu sjovere! Kast dig ud i at lave Y’er og C’er med armene, og så syng med alt hvad du kan på den her:

DJ Ötzi - Anton Aus Tirol

Jeg sagde jo, at han ikke kun ville figurere en gang på listen. DJ Ötzi leverer med den her sang, en af de aller aller bedste afterski-sange, og legenden vil med garanti få dig til at danse med dine Nortlander-guider til den her sang. Anton Aus Tirol er en all-time classic, og jeg håber at du med denne sang og resten af sangene på den her liste, får dig en fantastisk tur på (after) ski.

Der er sikkert mange andre sange der kunne komme med på listen, og kom endelig med nogle bud, hvis du har nogle!

Hav det godt, til vi snakkes ved igen!

Frederik Lundgren
Nortlander Marketing & Content Consultant

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg