nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

10 spisesteder i Val Thorens der ville få Claus Meyers mundvand til at løbe (måske)

Udgivet af Mia Karlsson den 23-05-14 13:06

I Val Thorens finder du rigtig mange steder, hvor det er muligt at spise, og der er rigtig mange forskellige ting du kan spise. Noget af det er rigtig godt, noget af det er endnu bedre.

Her er min guide over de steder, som du nok skal gå glad og mæt fra.

De gode hamburgere

Der findes et hav af restauranter i Val Thorens, hvor du kan få serveret burgere - det er dog ikke alle, som er lige “heldige” lavet, men hvis du følger denne liste, kommer du ikke til at gå sulten i seng.

John’s American – her serverer de store og nygrillede burgere med bacon og ost

Du kan også få den med bbq-sauce og ananas, og de serveres alle med pommes frites.

En burger fra Johns American

En burger fra John's American - mere fedtet bliver en burger ikke, præcis som det skal være!

Kunne du tænke dig dobbelt eller trippel? Intet problem, her kan alle blive mætte. Ingen går skuffede fra John’s - heller ikke dig, som er vegetar eller som foretrækker en god kyllingeburger. Priserne ligger mellem 16-19€.

Hotel Bel Horizons bbq-terrasse – her er der flere lækre burgere at vælge i mellem

Alt fra en klassisk amerikansk til mexicanske og italienske burgere.

De serveres nygrillede og med godt frisk tilbehør som salat og kartofler. Ekstra fint bliver det, når solen skinner, og du kan sidde udenfor.

Hotel Bel Horizon ligger tæt på den store gondollift, og er let at nå til på ski. Priser omkring 15 €.

HINT: Du behøver ikke nøjes med burgeren, da det også er muligt at på Hotel Bel Horizon. Få et uforpligtende tilbud her!
 

Tango – på Tango serveres hamburgeren med coleslaw og pommes i en fin papirspose

På Tango er en burger ikke bare en burger. Burgerne er nærmest smukt præsenteret, og så smager de fantastisk godt.

Du får endda din egen hjemmelavede dip. Restauranten, som blev renoveret for nyligt, har en moderne atmosfære med skandinavisk personale. Her ligger en burger cirka på 17 €.

En burger fra Tango

En burger fra Tango.

Frog – med deres eget twist på krydderiet af hamburgeren bliver Frogs burgere noget specielt.

Her er flere forskellige typer og størrelser at vælge imellem. Prøv gerne den med spejlæg på - en rigtig delikatesse. Priser omkring 15-17 €.

 

Wok på pisten

Frygter du også for pengepungen, hver gang du beslutter dig for at spise frokost i terrænet? Det er du bestemt ikke ene om, da det ofte bliver en temmelig dyr affære - men ikke på wok-ski.

Wok skis portion

Wok-ski ligger lige ved siden af bar-360°.

Her kan du få en stor box med wok, hvor du selv vælger ingredienserne for cirka 8,5 €. Du kan vælge mellem ris, ægnudler eller risnudler, kylling, bøf eller vegetarisk. Slut herefter af med en topping der passer som f.eks. satay, sur/sød eller spicy.

Du kan også vælge en dagens suppe, hvis du ikke er til wok. Maden kan du få lov til at tage med dig til bar-360°, så du kan sidde i solen og spise. Prisvenligt, hurtigt og godt.

Wok skis menu

Wok-ski's menu på pisten.

Spis franske lokale ostedelikatesser fra Rhone-Alperne

Franskmænd elsker ost, og de er rigtig dygtige til at lave det. Derfor er Raclette og Fondue blandt klassikerne, når du er på skiferie i Val Thorens.

Når du bestiller en raclette, får du en stor bid ost placeret i en specialdesignet varmegrill på bordet. Varmegrillen varmer og smelter den gode ost, hvilket giver en fantastisk smag.

Franske raclette oste

Franske oste i stakkevis hvis du selv skulle have lyst til at lave raclette en dag.

Ordet raclette stammer fra det franske ord racler, som betyder ”skrabe”, og præcis sådan får du osten ned på tallerkenen.

Dyp en bid nybagt fransk baguette i den rindende ost og nyd den gode smag, som osten efterlader dig med! Raclette serveres normalt med små syltede agurker, kartofler, syltede løg og lufttørret skinke.

Fondue – den varme ost-dyp-i-gryden er en anden fransk alpe-klassiker

Her får du en gryde på bordet, som varmes op nedefra. I gryden ligger ost, som så smeltes af varmen.

Brødbidder serveres, og så dypper du ellers bare løs med nogle lange smalle gafler, hvor du kan spidde dit brød.

Fondue kød rødvin

Den her version er jo egentlig det, der kaldes oste-fondue, men der findes mange andrer former for fondue, og ordet antyder egentlig bare, at man dypper mad i en gryde fyldt med et eller andet.

Der er f.eks. også den søde version, chokolade fondue. Her kan du dyppe små stykker frugt i smeltet chokolade.

Lige meget hvilken version af fondue, du har kastet dig ud i, så bliver det næsten altid en hyggelig aften, når man sammen sidder og dypper mad ned i gryden. Det kan varmt anbefales.

Her er et par eksempler på restauranter, hvor du kan prøve de franske delikatesser...

Petite Ferme

Petite Ferme i den nedre del af byen nær Nortlander Hotel Bel Horizon serverer både raclette og fondue men også en del andet international mad.

Her er der typisk en lidt hektisk stemning, men heldigvis på en hyggelig måde. Du kan bestille bord på dette telefonnummer: +33 4 79 00 05 12.

Les Balcons

I nærheden af hotel Balcons du Val Thorens i den øvre del af byen, finder du flere restauranter med raclette og fondue på menuen.

Her kan du bestille en kombination af fondue og raclette, så du får prøvet lidt af hvert. Samtidig kan man også få gruppemenuer. Indretningen på restauranterne er rustik, fransk med mange træpaneler.

Du kan finde mere information her.

Les Clarines ved Peclettorget

Les Clarines ved Peclettorget serverer klassisk fransk mad til gode priser. Især i forhold til, at det ligger så godt, som det gør.

Både fondue og raclette findes på menuen. Stemningen på restauranten er familiær og glad. Bordreservation kan du ordne på +33 (0) 479 00 03 53.

Prøv luksusmad på Val Thorens 2-stjernede Michelin-restaurant

Har du noget at fejre, eller vil du simpelthen bare have lidt ekstra luksus nogle aftener? I så fald, kan du måske slå et smut forbi Val Thorens’ stjernested.

På hotel L’Oxalys ligger Jean Sulpices restaurant, som igen i år kan prale med to michelin-stjerner.

Jean Sulpice har 2 michelin stjerne

Jean Sulpice har 2 michelin stjerne.

Her spiser du i en varm atmosfære med et servicemindet personale og en helt igennem fantastisk panoramaudsigt.

Jean Sulpice fik sin første michelinstjerne i en alder af bare 26 år og fem år senere blev han så belønnet med endnu en stjerne.

Udsigt burde give Jean Sulpice en tredje michelin stjerne

Den udsigt burde give Jean Sulpice en tredje michelin-stjerne.

Hans madlavning er præget af hans passion for sunde kostvaner, hvilket også betyder, at han kun gør brug af friske, lokale råvarer - af samme årsag følger menukortet årstiderne.

Hans kone, Magali, er en god vinkender og hun er ikke bange for at kombinere og mixe, så du får den optimale smagsoplevelse. Retterne ligger på mellem 74 og 159€ og dertil kommer drikkevarerne.

For at spise en middag her, skal du have en bordreservation, og den skal ofte være lavet i god tid. Du kan booke på 33 (0)479 4000 71 mellem 09.00-12.00 og 16.00-19.00.

Madame Sulpices flotte vinskab

Madame Sulpices flotte vinskab.

Mine tips: Slår du et smut forbi Val Thorens om sommeren, så åbner Jean Sulpice dørene for madlavningskurser. Her snakker vi virkelig om at lære fra den bedste.

Sushi i terrænet

Den eneste sushirestaurant i Val Thorens, finder du oppe på pisten på Chalet du Thorens. Priserne er bestemt ikke billige, som de fleste andre steder ude på pisten, men for dig som elsker sushi, så er det det værd.

Val Thorens bedste sushisted

Val Thorens bedste (og eneste) sushisted!

12 stykker koster 29€ og 24 stykker koster 50. Sushien er dejlig og frisklavet. Du behøver ikke at booke bord og restauranten er åben hver dag fra 12.00-15.00.

En stor bonus ved restauranten er, at de har masser af fine solsenge, hvor du kan sidde og slå mave efter måltidet.

Chalet du Thorens sushi

Chalet du Thorens sushi.

Jeg håber, at det her kan guide dig lidt i forhold til, hvad du skal vælge at spise i Val Thorens.

Hvis du ikke allerede har bestilt din skiferie til Val Thorens, så klik her og lad os hjælpe dig med at finde det helt rigtige!  Det koster ikke noget :-)

Mia, Linda, Felix og Steffen
Nortlander guider i Val Thorens 2013/14

P.S. Har jeg glemt noget? Hvis du kender et godt madsted, så tip os i kommentarfeltet lige herunder...

Kategorier: Restauranter, Val Thorens, Frankrig

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg