nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

3 restauranter du skal prøve i Livigno

Udgivet af Mikkel Johansen den 16-07-14 13:41

Du kører rundt på ski i det skønne Livigno, og pludselig kan du mærke en velkendt rumlen i maven. Yes, du er sulten, og du skal finde noget at spise.

Efter at have været guide hernede en hel sæson, kender jeg udmærket til den fornemmelse, og derfor vil jeg med glæde fortælle dig om nogle af mine favoritsteder, som kan hjælpe dig af med den rumlen.

Så tag med på en lille tur, hvor i hvert fald 3 steder kan tilføjes på den liste over restauranter, som du skal besøge, når du er hernede. Lad os komme afsted!

#1 Camanel di Planon har Livignos bedste frokostudsigt!

Du var sulten ikke? I så fald så synes jeg, du skal tage til et sted, der hedder Camanel di Planon. Det ligger i 2.360 meters højde, og der er en del grunde til, at netop Camanel di Planon er et af de mest populære steder at spendere noget tid på.

For det første er der maden, og den er noget af det bedste du kan finde på bjerget. Det synes jeg i hvert fald, men du skal selvfølgelig selv have lov til at bedømme det, når du en dag kommer herned.

De har en 1. etage med et såkaldt “Pasta House” (molto bene!), og så har de en masse forskellig mad nedenunder. Camanel di Planon ligger 2.360 meters højde og har en fantastisk udsig over bjergene.

Camanel di Planon ligger 2.360 meters højde og har en fantastisk udsig over bjergene.

Hvis du var i tvivl om, hvorvidt Livigno kan leve op til den høje Italienske madstandard, så bare slå et smut forbi Camanel di Planons pastahouse, så tror jeg hurtigt du vil blive overbevist.

Deres pasta er præcis som den skal være, og ligeså er deres service pga. det søde personale der render rundt.

Hvis du skulle have lyst til at se den anden etage, så kan du også roligt gøre det. Her serverer de nogle af de bedste kyllinger, du kan opdrive i Livigno. Både som hele og som wings. Dertil kan du få forskellige former for tilbehør.

Derudover er der så meget andet du kan få på stedet. Det hele er i en god kvalitet, og jeg har holdt meget af det, under mit ophold hernede!

HINT: Hvis du forresten ikke har bestilt din skiferie til Livigno, så kan du få hjælp og inspiration til det at finde det, der passer dig.
 

Afslapning og Afterski

Udover deres mad, så er Camanel også enormt kendt for deres afslappede atmosfære og miljø. Der er områder med liggestole, borde og bænke, hvor du bare kan sidde og hvile dit korpus efter en lang dag på ski.

Det sætter de fleste stor pris på.

Men du skal ikke finde dig for godt til rette, fordi Camanel har nemlig også en anden ting at byde på.

Det er nemlig et af de få steder i Livigno, der kan levere en “rigtig” omgang afterski.

Så hvis du ikke er fuldstændig smadret, kan du passende gå ind i baren og nappe dig en Aperol Spritz, og danse lidt rundt med den i hånden, da personalet også tit danser rundt.

Camanel er et af de lidt finere steder på pisten, så du ville også sagtens kunne tage dig et glas pagne uden at blive kigget skævt til. Det her er et af de steder i Livigno, som du skal besøge når du er her.

Det ligger i smukke omgivelser, har en fremragende udsigt over byen og så tilbyder det alt det, jeg allerede har nævnt.

#2 M’eating point Mountain Lodge

Stop nummer 2 på vores lille tur rundt på bjerget, hedder M’eating point Mountain Lodge. Som du nok kan gætte ud fra stedets navn, kan man også få sig en lille hapser her.

Det er et sted, hvor rigtig mange mødes for at spise frokost og lign., da det ligger enormt centralt på Mottolino siden, hvilket gør det meget let tilgængeligt.

Lad os sige I er en gruppe eller en familie, hvor er I meget niveau-opdelt rent skimæssigt.

Så kan en del af gruppen boltre sig på de sorte pister omkring Mottolino, og nogle af de mindre garvede skiløbere kan hygge sig på de blå pister omkring M’eating point, hvor I bagefter nemt kan mødes ved spisestedet.

Det lyder da overskueligt ikk’?

Vi spiser altid frokost her om mandagen efter fælles skiløb...

På vores guidede ture, som vi holder hver mandag, tager vi også forbi Mottolino, og det er altid her vi spiser frokost. Tag endelig med når du er her, så kan vi nyde dette sted sammen. M’eating er et sted der tilbyder mange forskellige muligheder.

Her er både en bar, sandwich bar, restaurant, vine og en self-service restaurant. Lidt til en hver smag. Og de tilbyder også en fantastisk service til børnefamilier...

Du kan få gratis børnepasning

Derudover tilbyder de også hele 7 afslapningsrum, to kæmpe solterrasser, og til børnefamilierne med små børn, så falder det kæmpe legeområde med gratis børnepasning vel ikke helt ved siden af.

Det er et oplagt sted at tage hen, hvis man er en eller flere familier, der er afsted sammen. Her har både børn og voksne det hyggeligt! Mountain Lodge er det naturlige samlingssted i Livigno.

Mountain Lodge er det naturlige samlingssted i Livigno.

#3 Carosello 3000 Restaurant ligger lige ved hovedliften

Carosello 3000 restaurant er det tredje spisested vi skal besøge, og også her kan du få mange forskellige behov opfyldt. De har gjort en del for at enhver skiløber, kan få netop det du søger.

Og det ligger dejlig nemt, lige ved en af hovedlifterne på Carosello siden.

Også her har de en self-service restaurant som er ganske udmærket, hvis man har lidt travlt, og ikke orker det store show. Derudover har de et Spaghetteria, hvor du, ligesom på Camanel, kan opleve hvordan en rigtig italiensk pasta skal smage.

Der er ingen sørgelig alpe-pasta her!

Bar, Gourmet, Burger og Tiramisu

Hvis det skal gå ekstra rapido, og du skal ud på pisterne igen hurtigst muligt, har de også en snack-bar her. Du kan få alt muligt forskelligt: pizza, burger, hot dogs etc.

Det går lynhurtigt med betjeningen, så du kan komme ud på dine planker, eller planke, igen med det vuns.

Men der hvor Carosello 3000 primært skiller sig ud fra de andre steder, er på den gourmet-restaurant som de har lavet. Her kan du få vanvittig lækker mad, og dertil også en masse dejlig lokal vin.

Det er enormt godt, og hvis du ikke har noget imod at lade pengene regne en smule, så slå et smut forbi her, du vil ikke fortryde det.

I sidste ende har de også en skøn bar, hvor de både serverer drinks og desserter. Især deres Tiramusi skal du skrive dig bag øret, hvis du skulle ende her. Det er en smagsbombe uden lige, h*** k*** den er god!

På dette skønne sted, skal du ikke være nervøs for, at der ikke er plads. Der er plads til 1800(!!!!!) mennesker i alt. 600 indenfor, 1200 udenfor. Selvfølgelig delt op imellem de forskellige steder. Her er der plads til alle, bogstaveligt talt.

Musikken spiller hele ugen

Udover mad kan Carosello også servere god musik. Hver onsdag og søndag står der en DJ på toppen af Carosello og spiller musik for alle, både dem i skiområdet og dem i restauranten. Ofte er DJ’en fra Afterskistedet Stalet, som ligger lidt længere nede.

Derudover er der live musik på stedet Mandag, tirsdag og torsdag. Så du skal nok blive underholdt imens du spiser.

Hvis du har lyst til at opleve stedet, næste gang du er her, kan du enten selv tage derop, eller du kan tage med på vores førnævnte fælles skitur, hvor vi viser alle de gode steder frem! Her på Carosellos terrasse kan du sagtens klemme 1200 spisende gæster ind.

På Carosellos terrasse kan du sagtens klemme 1200 spisende gæster ind.

Jeg håber at denne lille guide kan hjælpe dig til at få stillet sulten, næste gang du skulle befinde dig i Livigno!

Og er det ikke lige sulten der melder sig, så er der, som du har kunne læse, en masse andre fine grunde til at slå et smut forbi et af de her tre steder.

Har du svært ved at beslutte dig for om din skiferie skal gå til Livigno?

Klik her og lad os hjælpe dig.

Hav det godt til vi snakkes ved igen!

- Buon Appetito! 

Mikkel, Marcus og Alexandra
Nortlander guider i Livigno 2013/14

Kategorier: Livigno, Restauranter

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg