nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

3 restauranter i Serre Chevalier der faktisk serverer fransk mad

Udgivet af Christina Dalsgård den 16-05-14 09:30

Sneen, hyggen og de rigtige mennesker er uden tvivl de vigtigste elementer i en god skiferie, og det er nok også det, der ender med at gøre din tur uforglemmelig.

Men hvad er en skiferie (i Frankrig) uden god mad?

Du har selvfølgelig ikke været rigtig på ski i Frankrig, hvis du ikke har taget dig tiden til at besøge de lokale restauranter på pisterne - netop derfor vil jeg gerne dele de mest udsøgte og hyggelige franske spisesteder i terrænet her i Serre Chevalier med dig.

1. Chalet Hotel

Det første sted, du ikke må gå glip af er Chalet Hotel, som ligger på mellemstationen i Chantemerle.

Chalet’et ligger hævet over resten af spisestederne og troner, som en anden majestæt, udover terrænet. For at komme op til den skønne mad, skal der fart på skiene - ellers må man have dem af og gå lidt.

Men det er virkelig turen værd!

Chalet Hotel med sin imponerende terrasse

Chalet hotel med sin imponerende terrasse

Uanset om du måtte gå eller kom hele vejen op med skiene på, bliver du budt velkommen af en kæmpe terrasse med udsigt over det imponerende skiterræn.

Herfra kan du faktisk følge samtlige af de piste, der løber ned til mellemstationen.

Er det ikke en af de ufatteligt mange solskindsdage på bjerget, eller har du bare har lyst til at sidde inde, er der også rig mulighed for det. Inde mødes man af en stemning, der er en fransk husmors hytte værdig.

Hyggelig og varm

Første gang jeg hørte om Chalet Hotel, var fra vores Danske skilærer hernede. Hun sagde: ”Maden er virkelig lækker, men damen der har det, skal I passe på. Lige meget hvad der sker, så smil og hold styr på jeres gæster, til hun kender jer.”

Og ganske rigtigt - Charlotte fik ret. Første gang jeg var der, trissede der en halvgammel dame rundt og skulede. Du var Ikke et sekund i tvivl om, at det var hende, som vores skilærer havde snakket om.

Jeg har efterfølgende været der “en million” gange - både med gæster og alene - men nu, hvor vi kender hinanden, kommer hun altid hen og hilser pænt på mig og mine gæster.

Chalet Hotel serverer kun den bedste hjemmelavede mad, og alt med et fransk touch.

Alligevel er der også mulighed for at få alt fra lækre pastaretter til den traditionelle hamburger, som vi alle kender, hvilket er dejligt, hvis man er sammen med nogen, der ikke lige er til det franske cuisine.

Chalet Hotel her ses gedeostesalaten som jeg er saerligt begejstret for

Her ses gedeostesalaten, som jeg er særligt begejstret for

Hvis jeg skulle anbefale dig en specifik ret, så skal du gå efter en af deres salater - ja, også selvom, du er en stor og stærk mand.

De laver rigtigt nok nogle virkelig lækre ”dame” salater med et feminint touch, men stadig i en sådan størrelse, at energien til resten af dagen er på sin plads.

Alle salater er opkaldt efter en pist eller lift, og har sin egen lille historie. Historierne vil jeg ikke fortælle her, men gemme til en dag, hvor I selv skal nyde udsigten og den lækre mad. Desuden ville det også tage alt for lang tid…

Det er helt sikkert et sted, hvor alle kan komme - både børn og voksne.

2. Le Pi Mai

Le Pi Mai er det andet sted, som jeg gerne vil dele med dig, som sidder og savler derhjemme.

Stedet ligger en smule skjult nedenfor vores alles yndlingspiste, Cucumelle.

Alle der har været i Serre Chevalier, har nydt denne lange brede pist, der på midten skilles i to.

På pisten ses et lille skilt hvor der står ”Le Pi Mai”. Her skal der drejes skarpt til venstre og så til højre, hvorefter synet af den hyggeligste træhytte dukker op.

I sekundet man træder indenfor på Le Pi Mai, spreder duften af pejs og hygge sig. Man bliver sat ved borde omkring pejsen, hvor der er mulighed for at få sin bøf stegt, hvis det er det, man vælger at spise.

Le Pi Mai hvor rogen fra pejsen stiger op

Le pi mai, hvor røgen fra pejsen stiger op

Tjenerne er altid super hurtige til at komme med menukortet, men lige efter dette, går det ofte galt for mange! Problemet er nemlig, at menuen kun er på fransk, men det må ikke afskrække dig.

Stedet her, er, hvor Franskmændene kommer, og restauranten er kendt for at servere den bedste franske mad i terrænet. Tjenerne er ekstremt søde og venlige til at forklare om retterne, og dermed er alle tilfredse.

Dette er ikke et sted, hvor du kan få spaghetti bolognese. Der er franske egnsretter på kortet, ikke så meget fint og fancy, men god og lækker fransk mad.

Le Pi Mai personligt fortraekker jeg La Croute fromage jambon et oeuf

Personligt fortrækker jeg La Croûte: fromage, jambon et oeuf

Efter dig og dine ledsagere har hygget sig inde ved pejsen og har fået varmen, vil vi anbefale at tage kaffen, og måske en af deres fremragende desserter ude på terrassen.

Her kan du nyde solen i en af de mange solstole, før skiene igen skal have sig en tur ned af pisten.

Solen står altid lige på ved middagstid, og derfor skal man passe på ikke at blive fanget i at tage sig en lille morfar derude… det er temmelig fristende.

3. Le Flocon

Flocon, der ligger halvvejs oppe i Monétier, er det tredje sted, som du skal prøve på din skiferie i Serre Chevalier.

Det er en smuk træhytte, som er bygget af enorme træstammer, hvilket både fascinerer og bidrager til en utrolig hygge.

Derfor kan man næsten ikke vente med at se, hvad der sker indenfor, og hvad de serverer.

Du kan slå et smut forbi og nøjes med at nyde deres lækre varme chokolade, men lom mig, at du også prøver deres mad, inden turen går hjem til Danmark igen.

Der er to muligheder for mad på Flocon - self-service eller, som på de andre restauranter, traditionel, à la carte.

Le Flocon skiene star klar ude foran sa du hurtigt kan komme videre

Skiene står klar ude foran, så du hurtigt kan komme videre

Er du typen, der hurtigt vil have noget mad og ud på pisten igen, er self-service klart at anbefale?

Her har du mulighed for forskellige varme retter, alt efter hvad der er på menuen, bland-selv-salat, forskellige kager og andre søde sager.

Det er lækker hjemmelavet mad, som du kan snuppe med det samme og dermed slippe for ventetiden.

Le Flocon dessertbuffeten hvad skal man dog vaelge

Dessertbuffeten. Hvad skal man dog vælge?

Er du mere typen, som gerne vil sidde ned og nyde din frokost omkring pejsen og de store træbjælker, så er à la carte menuen klart et bedre valg for dig.

Her er der et bredt udvalg af forskellige retter, lige fra en tallerken med det lækreste traditionelle Charcuterie til en klassisk Boeuf Tartare med gedeost og traditionelt tilbehør.

Jeg håber, at du nu føler dig bedre rustet til at begive dig ud i restaurant-junglen på pisterne, og at du, ligesom jeg selv har fået det, får en lækker oplevelse, når du besøger disse tre steder.

De har alle sammen deres helt egen charme, og fælles er det franske køkken, som må siges at være populært og anerkendt verden over.

Naturligvis viser det sig fra sin bedste side, når du netop befinder dig i Frankrig, og derfor anbefaler jeg, at du giver dig tid til at nyde det - og husk nu at gør det i godt selskab!

Har du et godt tip om en restaurant i Alperne, som man ikke må gå glip af,
så tip os i kommentarfeltet nedenuder.

Bon appetit!

Christina Dalsgård
Nortlander guide i Serre Chevalier 2013/14

Kategorier: Serre Chevalier, Restauranter, Frankrig

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg