nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

4 afterskibarer i Sölden du næsten skal prøve

Udgivet af Kim Just-Andersen den 02-07-14 00:37

Sölden er en af de bedste destinationer i hele Europa, når det kommer til afterski. Der er masser af steder at vælge imellem, hvor du med garanti kan finde en fest uden lige!

Udover selve festen, finder du også tyrolerstemning, som du kun kan finde den her i Østrig. Her er min guide over de bedste steder i Sölden:

1. Schirmbar er toppen af poppen i Sölden!

Vi starter fra toppen med den måske vildeste afterskibar i hele Sölden. Stedet hedder Schirmbar, og her går det altså ned.

Du ved, det er det rigtige sted, du har fundet, når manden der styrer musikken i midten af den runde bar hedder DJ Bomba.

Som du kan se, er der altid glade mennesker på Schirmbar.

Som du kan se, så er der altid glade mennesker på Schirmbar.

Schirmbar er et stort rundt glashus, som er placeret lige i centrum af Sölden. Der er kun 50 meters gang fra Giggijochbahn hen til Schirmbar, hvilket gør at man lige kan overskue, at få slæbt sig selv derover efter en lang skidag.

Derfor er det også et attraktivt sted at komme for mange mennesker.

Der er plads til alle - også dig som ønsker en mere rolig afterski

Schirmbar har også en lidt mindre bar omme i baglokalet, hvor du kan tage hen, hvis ikke du er til den kæmpestore fest, men måske noget mere stille og roligt, hvor man kan sidde og diskutere dagens skiløb i nogenlunde fred.

De åbner allerede klokken 14.00, men den rigtige fest starter først nogle timer senere, når folk har fået nok at drikke til at slippe hæmningerne fuldstændig - hvilket de helt sikkert gør!

Når alle hæmninger er kastet over bord er der næppe en stol eller et bord, som ikke bliver brugt som dansegulv! Schirmbar lukker klokken 22.00, men efter det er der rig mulighed for at feste videre de andre steder i nærheden - hvis du altså kan klare mere.

2. På Marco’s skal du næsten komme tidligt

Sted nummer 2 er for dig, der føler for et lidt hyggeligere afterskisted. Det ligger midt i byen, og piste nummer 21 går lige til døren, og det hedder Marco’s.

Marco’s har et stort udeområde med parasoller, hvor solen står lige på, hvis man er lidt tidligt nede fra bjerget.

Rammer du de lidt senere timer, hvor solen er gået ned, så tænder de bare deres varmelamper.

De kører taget af på solskinsdage!

Hvis vejret skulle være ekstra, ekstra godt, så kan de et lille trick her, som du ikke finder ret mange andre steder - jeg har faktisk aldrig hørt om det før.

De kan rulle taget af hele baren! Så kan du få sol selvom du sidder indenfor.

Det går lidt mere roligt for sig på Marco's

Det går lidt mere roligt for sig på Marco's.

Marco’s er super hyggeligt, men jeg ville lyve dig lige op i ansigtet, hvis jeg påstod, at det ikke også var fest og ballade. Her er fest og glade dage, men bare ikke på den der “disko-jeg-er-15-år-igen” måde.

Du har det helt sikkert, som de fleste af os har det. På et tidspunkt skal der fast føde til, og det ved de også her - så det er jo ret heldigt, at du netop her finder helt ekstemt gode burgere.

Burgeren på Marco’s er i verdensklasse

Så skulle du blive sulten, imens du er der, så har Marco’s også deres eget madsted, hvor du bl.a. kan få én af byens bedste burgere.

Indenfor, over den runde bar, hænger der fire store fladskærme, hvor de sender alt lige fra bundesliga til Formel 1.

Her kan du med andre ord sagtens hive drengene med!

Jägertheen slår hårdt som en sømand fra Vesterhavet

Den berygtede Jägerthe er en klassiker, men på Marco’s er den ikke til at spøge med.

Hvis du skal have sådan en, skal du selvfølgelig have den her, men den er så stærk! Så stærk, at du kan sætte ild til den…

Tip: I baglokalet er der forresten et spillerum med mulighed for dart, bordfodbold og selvfølgelig den enarmede tyveknægt.

3. Phillip ligger så du kan køre til og fra afterski

Oppe på bjerget ligger der et afterskisted, der igen som udgangspunkt er lidt mere i den festlige afdeling. Det hedder Phillip og er perfekt placeret.

Det ligger lige ved bunden ad Gaislachkogelbjerget, hvor der er en masse mennesker, der passerer forbi.

Området hvor Phillip ligger hedder Innerwald, og er i dagtimerne et børneområde, hvor bl.a. skiskolerne holder til. Men når klokken den slår 16.00...

Så starter festen!

Børnene bliver skiftet ud med festglade voksne mennesker, der er klar på at smadre igennem.

Volumen skrues helt op og ud pumper en perfekt variant af klassike afterski-hits, pop og rock. Den gode blanding sikrer, at der er lidt for enhver smag.

Skååååål! På Phillip fortsætter festen til klokken 02.00 om natten.

Det er utrolig nemt at komme til Phillip. Du kan bare tage en shuttellift, der går nede fra byen og kører direkte til hoveddøren.

Den kører mellem 08.00-22.00, så hvis du er blevet lidt længe på afterski, kan du sagtens komme hjem uden at køre promillekørsel.

Kom til frokost og nyd den gode mad mens børnene er i skiskole

Hvis du har “parkeret” børnene i skiskolen, og du mærker sulten melde sige eller bare har lyst til en varm kakao i solen, så kan Phillip også hjælpe dig.

De har en ganske udmærket restaurant, der serverer diverse tyrolerretter, og så har de også nogle ret gode pizzaer.

Restauranten er bygget for nyligt og udført som en stor rund glaskuppel, hvor du har en lækker udsigt over hele Sölden. Senere på aftenen laves restauranten om til natklub med mulighed for lækre cocktails og lignende.

Natklubben åbner fra kl. 22.00 og lukker kl. 02.00. Hvis du vil, kan du faktisk være på Phillip det meste af dagen.

4. Sölden party

Hver fredag afholdes der et helt specielt arrangement på toppen af Giggijochbahn. Det kaldes Sölden party, hvor du kan slutte ugen ordentligt af med afterski for alle pengene.

Det starter kl. 13.00 og slutter 16.30, så folk kan nå at komme ned med den sidste lift 16.45. De bygger en kæmpescene, hvor der spilles live musik, afholdes DJ shows og en masse anden forskellig underholdning.

Elektrisk festival i bjergene

En gang om måneden bliver det bare lige lidt vildere. Der afholdes det, der hedder Electric Mountain. Her spiller en større DJ som oftest, og der sørges for at bassen pumper så højt, at du kan mærke den i brystet.

Det er en perfekt måde at slutte ugen af på - især hvis solen skinner. Så er det nærmest hele bjerget, som samler sig på et sted for at runde ugen af.

Electric Mountain Festival er blandt de største i Alperne - kom tidligt, hvis du skal ha' en god plads!

Electric Mountain Festival er blandt de største i Alperne - kom tidligt, hvis du skal ha' en god plads!

Hvert år i starten af april, udvides Electric Mountain så til Electric Mountain Festival, hvor der igen bliver skruet op for tempoet og for ambitionerne. Der er kæmpe vinger bagud, som drengene fra Monte Carlo ville sige.

Det er de store navne som hvert år slutter af med manér

Her kan du både finde store og lidt mindre navne optræde. I år har kunstnere som Kingande, Chuckie, Showtek og Martin Solveig optrådt. Det er altså en must-see, hvis du befinder dig i Sölden på det tidspunkt.

Det var min guide til afterski i Sölden, og som du nok kan fornemme, så er der nærmest uanede muligheder hernede.

Om du er til en kæmpe fest(ival) eller bare til noget lidt mere stille og roligt, så skal du nok finde det. Og hvis ikke, så spørg en af guiderne, de skal nok hjælpe dig med at finde lige det, du står og savler efter.

Linda og Lars
Nortlander Guider i Sölden 2013/14

P.S. Kender du et sted hvor der er mere gang i den end Sölden? Fortæl os om det i kommentarfeltet herunder...

Kategorier: Apres-ski, Østrig, Sölden

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg