nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

5 aktiviteter til den eventyrlystne i Alpe d’Huez

Udgivet af Michael Clausen den 14-09-15 11:45

Når dagen går på hæld, lifterne er lukket og skiene er blevet puttet i skabet, hvad kan du så tilbringe resten af dagen med i Alpe D’Huez?

Efter en sæson med masser af oplevelser, vil jeg nu komme med 5 alternativer til skiløbet, som ikke nødvendigvis behøver at fratage dig en hel skidag.

Det er en kæmpe fordel, hvis du ligesom jeg har smag for eventyr og er frisk på at prøve noget nyt, men hvis du ikke lige har lyst til at paraglide eller er højdeskræk, så har jeg også nogle forslag til dig, som foregår på landjorden.

1. Indendørsklatring - for store og småKlatrevæg-i-Alpe-dHuez

I sportscentret, som du finder i den sydlige men centrale del af byen, ligger der en lille perle af eventyr og sprængfyldt med udfordringe; en væg med 180 m2 klatringssjov.

Med hjælp fra en instruktør kan du komme 12 meter op under loftet og ved hjælp af liner også komme sikkert ned igen.

Der findes hele 13 forskellige ruter fordelt på forskellige sværhedsgrader, så der er både udfordringer for hele familien, til den erfarne og nybegynderen.

 

2. Flyvetur over skiterrænet

På toppen af byen ligger “Altiport” som er en lille flyveplads med alt lige fra lægehelikoptere, mindre propelfly til tomands-letvægtshelikoptere - der er ikke den flyvende kasse dette sted ikke kan håndtere.

I dette inferno (eller er det paradis) af roterende propeller og landingsbaner kan du købe dig en tur over noget af det mest fantastiske og flotte natur i de franske alper.

flyvetur-over-skiterrænet

En tur du sent glemmer da du ser alt fra et helt nyt perspektiv - som i et helt nyt perspektiv.

Hvor tit ser du lige Alperne fra luften (din tur fra København Lufthavn - herned tæller ikke med)? Du skal tættere på... Og jeg lover dig, det er en helt speciel oplevelse!

Bonusinfo: Hvis du ikke lige vil tage en bus fra Alpe D’huez til Les 2 Alpes kan du med fordel booke en helikopter-transport. Både tur-retur er til meget overkommelige priser - seriøst!

3. Paragliding - oplev de 21 legendariske hårnålesving fra Tour de France

Lige ved Bunden af “signal-pisterne” ligger et lille hus, når du først ser det ligner det ikke noget specielt...

Når du først får talt med de meget kompetente og professionelle instruktører, kan du ikke andet end at undre sig over, at paragliding ikke er større og mere “pompøst”!Paragliding over 21 hårnålesving - er du frisk?

i Alpe d'Huez du kan paraglide over 21 af de mest berømte hårnålesving fra Tour De France. //Flickr.com

Der findes forskellige prisgrupper og ture du kan prøve som som f.eks. "Top signal-Bund signal".

Min personlige favorit: Pic Blanc-Bourg d’Oisons som tager dig ud på en fantastisk, flot tur med start fra det højeste punkt af Alpe D’Huez (3330 M).

Derefter flyver du ind over byen og videre henover de legendariske 21 hårnålesving fra Tour de France.

Turen ender med, at du flyver til foden af bjerget, hvor du bliver hentet og derefter kørt op igen.

Et must try!

4. Køreskole på isbane

Har du været på glatbane i forhold til kørekort i Danmark? Eller i hvert fald hørt om det?

Så vil det her være en øjenåbner, for du kan slet ikke forestille dig, hvor dårlige forhold du egentlig kan komme ud for i en bil!

En glatbane i Danmark forsøger selvfølgelig at forberede dig på det værste, men når du har prøvet en tur på en isbane her i Alpe d'Huez, så får du HELT ny respekt for vejrforhold når du kører bil - tro mig.

Efter en oplevelse med dette underlag føler du dig glad og taknemmelig over at vi i Danmark ikke har et vejr der kan skabe et underlag som dette.

Efter et kursus på isbane hvor du lærer alt lige fra reaktioner, drejeteknik til hvilket dæktryk der er bedst til hvilke vejrtyper, vil du undre dig over, hvorfor du ikke har taget et kursus som dette tidligere (glatbanen tæller altså ikke helt med her - det her er noget mere ekstremt).

Uden at der skal gå helt køreskole i den, kan jeg forsikre dig om, at det ikke bare er tør teori og kedelig skolekørsel!

Til dig der vil mere end bare at lære om bilens vejgreb på en iset landevej, kan du også booke en buggy SSV (Side-By-Side-Vehicle) og køre et godt gammeldags ræs mod dine venner eller andre der nu engang har lyst til en venlig kappestrid.

I kan jo altid dyste om hvem der skal op på Smithy’s Tavern og prøve en Chili Challenge!Prøv også en buggy SSV.

Udfordre dine venner i et lille ræs i sådan en hurtig lille fætter her.

5. Snescooter tur i tærrenet

Sidst men langt fra mindst - jeg har gemt det bedste til sidst!

En tur rundt i det fantastiske område med flot natur og fart over feltet... på snescooter!

snescooter-i-terrænet

Du kan leje en snescooter og blæse rundt på en masse forskellige ruter med noget for enhver smag.

Om det er en hyggelig tur med sightseeing for hele familien, eller om det skal være en tur for fartdjævle og folk med benzin i blodet... kan det her kun anbefales!

Du kan selv vælge (prisen varieres dog) om du vil styre eller lade en guide køre og vise rundt.

Så her til slut vil jeg bare gerne sige til alle os fartdjævle/legebørn/eventyrlystne sjæle, at hvis du går hen og gerne vil krydre din skiferie op med andet end "bare" ski, er der en masse andre oplevelser i vente hvis du vælger at tage til Alpe D’Huez!

fartdjævel

Med håb om at se jer på pisterne til afterski eller oppe i luften - vi ses!

Michael Clausen: Nortlander-guide i Alpe d'Huez 2014/15

Kategorier: Alpe d'Huez, Frankrig

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg