nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

5 grunde til at besøge Les 2 Alpes

Udgivet af Lasse Bach den 20-07-15 11:45

http://blog.nortlander.dk/blog/verdens-smukkeste-skilob/Velkommen til den næstældste franske alpeby L2A - en by som har alt, hvad du leder efter på din skiferie!

Mit navn er Lasse Bach, og jeg har været Nortlander-guide i Les 2 Alpes i sæsonen 2014/15 og hvis der er nogen, der kan give dig fem grunde til at besøge Les 2 Alpes, så er det mig!

5-grunde-til-at-besøge-les-deux-alpes

Jeg vil nu føre dig igennem tågen og give dig 5 ting, som jeg synes er helt fantastisk ved L2A. Foto af Lasse Bach / Instagram.com

Vidste du f.eks. hvorfor byen har fået netop dét navn? Eller spørger dig selv om hvorfor du, netop skal tage på ferie her?

Find svaret ved mindst en af fem grunde her:

1. Historien bag byen "L2A"

Der var engang to alpebyer ved navn Mont-de-Lans og Vénosc. Tilsammen var de ét samlet skiresort.

Fra de to byer var det muligt at tage lifte til en højere dal, hvor du her fra kunne komme fra 1650 m til 3600 m.

Denne omtalte dal, med udgangspunkt i de 2 dybere dale med byer, er i dag udviklet til et endnu større og et stort skiresort, Les 2 Alpes.

L2A ligger i 1650 m med Mont-de-Lans i dalen mod nord, og Vénosc i en dal mod syd.

Vejen op til L2A er gennem Mont-de-Lans, mens der ikke er nogen vej op fra Vénosc.

Vejen er enten med gondol eller så på fod, om sommeren hovedsageligt, via stien. L2A er ligeledes delt mht. lokale politistationer og borgmestre.

Efter lang tids udvikling er det i dag en by som tilbyder et bredt udvalg af barer, diskoteker, restauranter, butikker om dagen langs den lange hovedgade Avenue de la Muzelle.

Senere på aftenen med afterski, forretninger og endnu senere et super natteliv.

Byen set fra pisten.

Byen set fra pisten, ganske lang og smal med en lang hovedgade i midten.

Noget jeg blev overrasket over er, hvordan det er med det engelske i L2A.

Her findes mange restauranter og barer som kun har engelsk/britisk personale ansat, så den sprogbarriere jeg som udgangspunkt havde frygtet blev vendt 180°.

Afterskisteder som jeg varmt kan anbefale dig, er Smokey Joes, som er en decideret engelsk pub med masser af live musik og rigelige mængder øl til ganen.

Umbrella Bar er for det lidt yngre publikum, så hvis du søger en stor fest, så er det her du skal checke ind.

Bedst er det når der er solskin og Umbrella Bar slår sin “Umbrella” op - derved får du dig en sand fest i solens varme stråler, vidunderligt!

2. Gletscherskiløb - En tur på Europas største ‘skiable’ gletscher i Les 2 Alpes

Udover de mange muligheder som byen tilbyder, så er der et kæmpe hav af muligheder når du har dine ski på.

Én af dem, som er et ‘must’ i L2A, er at du skal komme op på gletscheren. Det er den største skiable gletscher der findes i Europa.

Indenfor skibranchen er det svært at give snegaranti. Men jeg kan sige så meget at på L2A’s gletscher kan du også stå på ski om sommeren.

Det betyder i for sig, at der er sne om ikke andet på den kæmpe gletscher på toppen hele året.

Hele området åbner slut november og lukker slut april - altså har du rig mulighed for skiløb tidligt samt sent på skisæsonen.

I L2A er der sne hele året takket været gletscheren - det er en super god garanti for dig som altid er nervøs om der er sne nok til vinter.

Hvis du er interesseret i at læse mere om den fantastiske gletscher, har jeg skrevet en blogindlæg, som faktisk giver dig en digital pistevisning på vores snerige gletscher - det kan du læse her.

3. Et liftkort med muligheder

En væsentlig ting jeg selv kigger på, når jeg skal på skiferie er stedets mange muligheder på ski.

I L2A får du 220 km pister. En smule på den vestlige side af byen og resten - og den største del - på den østlige side. Her er masser af muligheder for nybegyndere, øvede og avancerede.

Er du til fart?

Er du til fart? Så tag en tur ned af Fee 3 og stik din rekord!

Hvis du skal udnytte dette til fulde, kræver det, at du har et stort overblik over området.

Det har de fleste desværre ikke  - altså overblikket - hvis det er første gang du er her, så på 2. eller 3. dagen vil du sikkert opleve at stå på de samme pister som du har stået før, men frygt ej.

Liftkortet i L2A er fyldt med alternativer. Der bliver uge efter uge arrangeret ture til bl.a. Alpe d’Huez (240 km pister samt gletscherskilløb) og Serre Chevalier (250 km pister)

Hvis du er interesseret i at læse mere om "verdens smukkeste skiløb" som eftersignede skulle være i Alpe d'Huez, så klik dig ind her.

4. Oplev L2A fra himlen

Én ting som du garanteret kommer til at se i L2A, når du kigger op mod den (stortset altid) blå himmel, er en paraglider.

En anden ting som du derefter kommer til at tænke er: "Gid det være mig der fløj rundt deroppe!"

Heldigvis er der rig mulighed for, at netop du kan stifte bekendtskab med denne fantastiske sport - L2A er nemlig et fantastisk sted at paraglide.

Dig der aldrig har gjort det før, starter med et tandemspring med en instruktør, som jeg selv gjorde i min sæson her. Jeg anbefaler det klart inden du vender snuden mod Danmark fra L2A.

Er det noget der forstyrrer hele min skidag? Overhovedet ikke.

Man aftaler bare en tid med ESF som arrangerer turene, eks. kl. 12 på dagen.

Du står på ski ned til Diable-området hvor der er take-off og hvis intruktørene finder termik, ja, så lander du med dine ski på samme sted og kan fortsætte din skidag.

Du ser L2A fra en helt anden vinkel og sidder ellers bare tilbagelænet og nyder udsigten.
Så leder du efter et nemt arrangeret adrenalin-kick, så er det bestemt intet problem - go paragliding!

Paragliding i L2A.

Hvem ved, måske er du den næste som hænger her over L2A?

5. Så kom turen til den længe ventet blå piste

En ting som har været savnet i L2A’s resort har været en blå piste som ender i byen efter en lang dag på ski.

Fra december 2015 vil den endelig være færdig efter et kæmpe arbejde på bjerget med tusindvis af kubikmeter jord der er skal flyttes.

Men det er også en stor portion jord der skal flyttes, så man forstår jo godt det tager tid.

I 2015 hvor resortet lukker d. 25. april vil arbejdet gå i gang dagen efter, d. 26 april, og fortsætte helt til december, hvor arbejdet bør stå færdigt.

Skimæssigt er det rigtig spændende, da det vil være fantastisk for begyndere og øvede, at det nu er muligt at returnere til byen på en blå piste.

Ved at skabe denne blå piste, gør det også det lettere for skiresortet at "holde på sneen" og have en konstant god piste fremfor alternativerne...

Mulighederne for det i tidligere sæsoner har nemlig været den lange, grønne og krøllede transport-Demoiselle samt den yderst sorte Valentin... eller som sidste nødløsning stolelifter og gondoler.

Der er ydermere lovet samtidig med udvidelsen, at der bliver plantet 12000 træer, så pisten bliver lagt (naturligt) ind i terrænet.

Det var 5 grunde til, at netop du skal tage til L2A, og jeg lover dig, at du ikke kommer til at fortryde det, hvis du vælger at besøge destinationen.

Her er noget for alle uanset alder, niveau, interesser og om du kan fransk eller ej.

Jeg håber, at vi ses på gletscheren eller under ‘Umbrellaen’ til afterski.

Lasse Bach: Nortlander-guide i Les Deux Alpes 2014/15

Kategorier: Les Deux Alpes, Frankrig

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg