nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

5 gode grunde til at tage på skiferie til Obertauern

Udgivet af Michael Kahr Jørgensen den 26-02-20 09:12

Obertauern er kendt for at være et af Østrigs mest snesikre skisportssteder. Til trods for dette er der ikke mange danskere, der er bekendte med byen – og det er i virkeligheden synd (for dem).

Her er fem gode grunde til, at du skal vælge Obertauern næste gang, du skal på skiferie.  

Skilift i Obertauern. Skiferie med Nortlander.

1. Obertauern er bygget omkring skiløbet

Det er ingen nyhed at mange skidestinationer er bygget op omkring skiløbet. Frankrig har flere eksempler på skisportssteder, der udelukkende er bygget med det formål at imødekomme skiløbernes krav om at være tæt på pisterne. Sådanne byer er normalt ikke de mest charmerende, men det er i virkeligheden ikke helt dumt at have skiløbet lige udenfor hoteldøren.

I Østrig har det derimod altid været de charmerende bjerglandsbyer, som har tiltrukket skiglade danskere. Men hvad er det, som gør Obertauern lidt ekstra specielt?

Her får du det bedste fra to verdener! Obertauern er det perfekte mix af den østrigske charme og den franske komfort. Den charmerende alpestil og afterskien er i den grad østrigsk, men du har den franske komfort og nærhed til pisterne.

Højt beliggende skiløb i Obertauern - Skiferie med Nortlander

2. Den højest beliggende skiby i Salzburger-området 

Hos Nortlander elsker vi højder. Obertauern by ligger i 1.740 meters højde, og har skiløb op til 2.300 meter, og det betyder, at området i den grad er snesikkert. 

Større højder betyder nemlig mere stabile sneforhold. Desuden er luftfugtigheden generelt lavere i stor højde, hvilket øger chancen for lækker, tør sne i off-pisten, og det kan vi godt lide.

Se skiferien til Obertauern her

Obertauern Tauern Runde Skiferie med Nortlander

3. Tag på dagstur i Tauern Circuit

Hvem elsker ikke tage på en heldagstur, hvor man virkelig har mulighed for at prøve kræfter af med skiløbet?

Området Tauern Circuit, også kaldet Tauernrunde,  har en charme og varme, som tiltaler alle skiløbere – uanset om du er nybegynder eller ekspert.

Valgmulighederne er mange, og uanset om du er til grønne, blå eller røde pister, så findes der helt sikkert noget for dig. Tauern Circuit-ruten byder også på skiløb uden for pisterne med lavinekontrollerede områder. Der findes med andre ord noget for enhver smag!

Se skiferien til Obertauern her

Obertauern i Østrig er den oplagte familiedestination til familieskiferien med Nortlander

4. Det oplagte valg, hvis du rejser med børn

Som tidligere nævnt, er afstanden mellem hotellerne og Obertauerns pister aldrig lange. Det betyder, at du slipper for proppede skibusser eller lange gåture med skistøvler og trætte børn.

Desuden ligger byen som centrum med pisterne rundt om sig. Det gør det nemt for dig og familien at mødes til frokost uden at stå på de samme pister hele tiden. På den måde er det ideelt for grupper at tage på skiferie sammen, selvom alle ikke er på samme niveau.

Der findes også mange tilbud til dig, der rejser med børn – der er for eksempel gratis liftkort til børn under 5 år, når de rejser sammen med en voksen. 

Se skiferien til Obertauern her

Der er fuld fart på afterskien i Obertauern - Skiferie til Østrig med Nortlander

5. Ægte østrigsk afterski i verdensklasse

Østrig er meget kendt for festlig afterski, hvor voksne mænd og kvinder skråler med på sange, som de ikke i deres vildeste fantasi kunne finde på at høre hjemme i Danmark.

Obertauern er ingen undtagelse! Her finder du bjælkehytter og barer på både pisterne og rundt omkring i byen. De kan med garanti få dig i festhumør, når dagens skiløb er overstået. Prøv eksempelvis at tage på Qu-Bar, hvor både stemningen og lydniveauet er højt.

Foretrækker du afterski uden for meget alkohol og musik? Så findes der en oplyst piste, som er åben to gange om ugen, hvor du har mulighed for at tage et par ekstra ture i mørket.

Se skiferien til Obertauern her

Skiferie med Nortlander til Obertauern i Østrig - Aftenskiløb på oplyste pister

Lige en ekstra god grund til at besøge Obertauern

I Obertauern finder du vores populære Hotel Marietta, der byder på høj standard og komfort – og så er der kun 100 meter til pisten. Forkæl dig selv med fine værelser, god mad og afslapning i wellness-området.

I sæsonen 19/20 har vi fået en ny hotelchef, faktisk den yngste nogensinde. 24-årige Emilie Kjærgaard ser frem til at tage modtage alle de fantastiske gæster og mener, at der ikke er findes noget bedre end at arbejde i Alperne

”Den måde, man arbejder på i Alperne er helt fantastisk. Hver morgen når jeg vågner, er mit formål at sikre at alle mine gæster er glade og har en fantastisk skiferie. Det er svært at finde et job, der minder om dette i Skandinavien, og jeg elsker at min personlige interesse for service og arbejder smelter sammen,” siger hun.

Det bedste af det hele er, at du kan nyde et 4-stjernet hotel – helt uden at det koster en formue.

Læs mere om Hotel Marietta her.

Er du fristet til en skiferie til Obertauern?

Se skiferien til Obertauern her

Kategorier: Østrig, Afterski, Anbefalinger, Obertauern, Wellness, Marietta, Familieferie, Aftenskiløb, Guldkant

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg