I sidste uge gav jeg dig de 10 spisesteder i Val Thorens der ville få Claus Meyers mundvand til at løbe. Nød du det? Hvis ja, så læs videre.
Her er nemlig 9 andre Val Thorens butikker og restauranter, du skal tjekke ud, når du er heldig nok til at befinde dig i byen.
Ga ufres – de himmelske belgiske vafler
Du kan få belgiske vafler forskellige steder rundt omkring i byen. De nybagte vafler dufter himmelsk godt og er derfor vældig svære at modstå. De er store og luftige, og allerbedst bliver de med nutella ovenpå.
Præcis ved entréen til natklubben Malaysia finder du byens (måske) bedste vaffelbageri, så hvis du prøver at holde den slanke linje, skal du gå i en stor bue udenom!
Et andet godt sted, finder du på pisten ved Chalet du Thorens og i shoppingcenteret. Prisen er cirka 4-5€.
Nybagt på et fransk bageri
Det siges at en franskmand altid går med et baguette i hånden og det er ikke helt langt fra sandheden.
Det klassiske hvide, aflange brød er uden sammenligning franskmændenes favorit, når det kommer til brød - de bruger det til stort set alt - og det findes da også i flere varianter, og der er alternativer med flere fibre.
Der findes to rigtig gode bagerier i byen, hvor du kan købe brød og bagværk.
Det ene ligger uden for Carlsberg Hotel på rue du Soleil, det andet ligger en smule nede i terænnet på samme side som pisterne.
De andre ligger inde i Pecletcenteret i den øvre del af byen. Her sælger de hjemmelavede praliner og gode baguettes.
Kan du godt lide tun så er et baguette med tunfisk og æg for 4€ virkelig godt.
Bagerierne åbner ca. 07.30 om morgenen.
Havets lækkerier
Johns Scandinavian har typisk franske muslinger på menuen.
I Frankrig spiser man pommes til sine muslinger og i første omgang kan det godt virke lidt underligt. Men når du har prøvet det, forstår du hvorfor.
De ferske muslinger i god vinsauce med persille passer udmærket til de salte pommes.
Portionen står som en forret for 14€, men man kan bestille det som hovedret for 21€.
Noget andet smagfuldt fra havet på Johns Scandinavian er deres aldeles fremragende fiskesuppe.
Fisk, muslinger og skaldyr blandes i en rigtig god smagsoplevelse.
Pris 14€ som forret eller 21€ som hovedret. Book bord på +33 (0)4 79 00 01 43.
Rhonedalens vine
Der findes ikke så mange vindruer i Val Thorens, men Rhonedalen i nærheden har mange, og de er gode!
I nord fremstilles nogle af de mest prestigefyldte vine, som stammer fra Hermitagebjergets stejle udmåndinger nær floden Rhone.
Den røde drue Syrah skal nok få de fleste vinkendere i området i snak.
Det lækre vindistrikt Beuajolais, som ligger langt oppe ved grænsen mod Bourgogne tilhører også Rhonedalen.
Her vokser druen Gamay, som giver livlige og frugtige rødvine. Morgon, Moulin-a-Vent og Fleurie er nogle af områdets mest kendte sorter.
Savoie, som domineres af hvide vine som Crépy og Apremont, ligger også i Rhonedalen.
Området er ganske småt og vinene drikkes mest lokalt og helst med ostefondue og lokale charcuterie.
Priserne er lave og vinene er udsøgte.
Vinkulturen er altid omkring en i Frankrig og man skal næsten bestille et rigtig godt glas fransk vin, når man er her.
På restauranterne rundt omkring i byen er det en selvfølgelighed for tjenerne at kunne anbefale en god vin til maden - så spørg hellere en gang for meget - de er eksperter i at tilpasse vinen til lige præcis din mad.
Fransk pølse
Hver tirsdag og torsdag er der marked i Val Thorens, og hvis du er vild med at gå på opdagelse i lokale specialiteter, så skylder du dig selv at slå et smut forbi.
Pølserne er en oplevelse i sig selv - og de er billigere her, end hvis du skulle købe dem i de omkringliggende butikker - til gengæld er udvalget selvfølgelig større her.
Du kan finde delikatessebutikker i både Pecletcentret og sportscentret, hvor udvalget kan få mundvandet til at løbe på selv de mest kræsne madkritikere.
Den røgede pølse er smagfuld og findes i mange udgaver og former og ofte er Lyon, byen som er kendt for sine kødprodukter, leverandør.
Rosette, Jésus, Sabodet, Saveloy (fyldt med trøffel eller pistage) og Beaujolais Andouillettes er de mest populære pølser.
I butikkerne får du tit lov til at smage på varerne, så du kan teste de mange muligheder, inden du finder din favorit.
Det her var min anden post omkring mad i Val Thorens, og det viser bare hvor mange andre ting der er at lave(og spise) i byen, hvis det ikke lige er skiløb du føler for.
Nortlander guider i Val Thorens 2013/14
P.S. Er der et delikatessested vi har glemt? Hvis ja så fortæl om det i feltet herunder...