Via Lattea byder på klassisk skiferie i herlige italienske omgivelser. Her finder du alt, hvad der kendetegner et ophold i de italienske alper.
Derudover er Via Lattea en et område med mange muligheder, og der er masser af grunde til at tage et smut forbi.
Men...
La' os skære ind til benet. Her får du de 5 bedste grunde til at din næste skiferie skal gå til Via Lattea.
Et af de største områder i Italien
Via Lattea har 400 km pistelandskab, og du har som nævnt mulighed for at stå på ski i tre forskellige Nortlander-destinationer, Montgenevre, Sauze d’Oulx og Sestriere. Det er langt fra alle steder, at du kan opleve Italien og Frankrig på samme dag.
Fantastisk vejr ved "den italienske mælkevej"
Solen skinner altid i bl.a. Sestriere!
Man skulle ikke tro, at det var muligt, men vi har oplevet den ene bluebird dag efter den anden i 3 uger i streg, hvilket jo er helt fantastisk.
Sestriere har gennemsnitligt 4-5 solskinstimer om dagen i både januar, februar, marts og april.
Hvis du vil gerne vil have en solid “goggle tan”, er Sestriere det helt rigtige sted.
Sestriere som Olympisk by
OL kom til Sestriere i 2006, og der er derfor olympiske pister at lege på, hvilket er en af de unikke ting i Sestriere.
Så hvis du vil lege OL-stjerne for en uge, kan du nemt komme i stemning her.
Mottoet for OL var “Passion lives here”, og det kan man sagtens mærke i Sestriere by mellem de stolte italienere.
Italienske madmuligheder i Sestriere
Den italienske mad kan vi ikke komme udenom, når vi nu snakker om Sestriere. Maden er fantastisk i Sestriere.
I Sestriere bliver du simpelthen nødt til at smage ravioli, som den autentiske restaurant La Baita laver den.
På La Baita finder du altså ikke nogen engelsk oversættelse af menuen, så du må bare vælge ud fra det italienske sprog og håbe på at man rammer rigtigt.
Det gode ved denne restaurant er, at du ikke kan ramme forkert uanset hvad man vælger.
Lokal venlighed i verdensklasse
Det italienske folkefærd i Sestriere er det sødeste, rareste og mest venlige folkefærd vi nogensinde har mødt.
Du bliver taget så godt imod ligegyldig hvor du er eller hvem du snakker med. Smid et par armfagter ud og begynd en samtale med et “ciao”, så er du allerede godt på vej til at blive gode venner med de lokale.
Din dag bliver bare bedre, hvis du møder en lokal, som f.eks. Armano fra restauranten Pinky, der altid har et smil på læben og en krammer i baghånden, når du besøger ham og forsøger sig på gebrokkent italiensk.
Disse 5 guldklumper har forhåbentlig givet dig lidt mere at glæde dig til hvis du skal til Sestriere næste år eller en lyst til at komme herned ASAP.
Håber vi ses!