nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Cervinia – meget mere end fantastisk skiløb

Udgivet af Mai Rønskov den 06-04-15 11:45

Vi er vilde med Italien! Og i dette blog post tager jeg udgangspunkt i klassikeren Beuil-Cervina, kongen af Aosta-dalen, med skiløb til schweiziske Zermat og en spytklat fra Matterhorn.

Det er snesikkert skiløb så det batter, italiensk gæstfrihed så man bliver rørt, og priser som får de andre til at skamme sig.

Cervinia er der udover kendt for sine lange brede pister, muligheden for at stå på ski over til Schweiz og masser af sne. Et fantastisk skiområde, til en hver smag.

MEN er du på skiferie i Cervinia, har du også mulighed for at prøve en af de mange andre sjove aktiviteter, som byen byder på. Nedenfor kan du læse lidt om de forskellige aktiviteter.

Cervinia er meget mere end bare skiløb.

I Cervinia er der kommet flere moderne stolelifter til, og der er fin forbindelse til nabobyen Valtournence.

Ice-karting

En sjov aktivitet for både børn og voksne, så tag din familie, venner eller kæreste med, og prøv en anderledes form for gokart.

Du kører på en isbane, som er 800 meter lang. Du kan vælge at køre i 10 min. eller hvis I er flere, kan I køre en 'Match', hvor der køres 3 x 10 min.

Efter I har kørt, kan I se hvem der har kørt hurtigst, flest omgange eller hvem der har siddet fast i sneen.

Guiderne er altid klar til en match i icekarting.

Guiderne er altid klar til en match i icekarting.

Snescooter

Har du ikke prøvet at køre snescooter før, skal du prøve det når du kommer til Cervinia. Det er en fed oplevelse, og du kører rundt i virkelig smukke omgivelser.

Du kører i ca. 45 min. inklusiv en panorama-pause, hvor du kan tage lidt billeder og evt. skifte chauffør, hvis I kører 2 på en snescooter.

Vores gæster som nyder panorama udsigten, ved et hurtigt stop på snescooter.

Vores gæster som nyder panorama-udsigten ved et hurtigt stop på snescooter.

Fodboldture

Cervinia er jo kun en spytklat væk fra Milano, så du har også mulighed for at tage en aften til Milano, og se en af de mange fodboldkampe, der spilles i byen. Du kommer hjem om aftenen, så du mister ikke nogle skidage på dette - win-win!

Vinsmagning

Nu når vi befinder os i Italien, ikke mindst Aosta-dalen som også producerer vin, så er det oplagt med en vinsmagning.

Luca som er på billedet, er den glade skiinstruktør, ejeren af Jour Et Nuir.Tag med til en vinsmagning på Jour Et Nuir.

Ejeren af denne lille hyggelige restaurant hedder Luca (ham på billedet til venstre) og er vores vært hele aftenen.

Han er skiinstruktør om dagen - tjener om aften.

Om sommeren har han ovenikøbet sin egen lille vinmark i Toscana, hvor han producerer sin egen vin - som hobby.

 

 

 

Skøjtebane

Du har også mulighed for at vise dine talenter på skøjtebanen, om det er kunstskøjteløb eller en hockeykamp er helt op til dig.

Skøjtebanen ejes af Lino, som også har en restaurant og bar lige ved skøjtebanen.

skøjtebane

Tag en tur på skøjtebanen, og nyd bagefter en kold drink i liggestolene og en lækker pizza.

Så er du eventyrlysten, og kan du lide at prøve en masse forskellige aktiviteter udover fantastisk skiløb, skal du helt klart tage en tur forbi Cervinia.

Byen summer af tilbagevendende gæster, som har været her i årevis, og som de siger er det glacier paradise.

Den italienske charme er heller ikke til at tage fejl af, da de lokale gerne byder om til en dans, på diverse afterski steder.

Skulle du have lyst til at prøve kræfter med nogle af de ovenstående aktiviterer, så tøv ikke - spørg guiderne på destinationer, så skal de nok hjælpe dig på vej.

Men når man nu har været enten aktiv eller drukket lidt meget vin, så er det jo også vigtigt, at få noget mad indenbords. Læs også vores blogindlæg om “3 restauranter i Cervinia der får madglade skiløbere til at parkere skiene” her.

Mai Rønskov - Nortlander-guide i Cervinia 2014/15

Kategorier: Cervinia, Italien

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg