nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Det bedste fra Cervinia - på fem minutter

Udgivet af Lovisa Björkangren den 31-10-16 10:00

“Suverænt skiløb, spektakulære omgivelser og sublim, italiensk mad” opsummerer den italienske landsby Cervinia, som er fuld af overraskelser...

På Italiens højeste skisportssted, ligger en verden af opdagelser for foden af dine planker - både på pisterne og i landsbyen. Du får det allerbedste fra Cervinia, på 5 minutter, her:

Cervinia udgør det store område på den italienske side af det ikoniske bjerg fra Toblerone-reklamerne, Matterhorn. Ved køb af det store liftkort i Cervinia, har du dog samtidig adgang til Zermatt, på den Schweiziske side. I Cervinia på den italienske side, tilbydes i alt 72 pister for både begyndere og erfarne skiløbere. Pisterne er fordelt i to områder; Breuil-Cervinia og Valtournenche.

Et oplagt spørgsmål er, hvor man bør lade skiene tage sig hen, og hvordan man presser det bedste ud af sneen i Cervinia? Her får du et par tips om hhv. Breuil-Cervinia og Valtournenche:

Breuil-Cervinia - Super lækre pister for enhver smag

Hele den italienske side af Matterhorn, egner sig perfekt til en dag for hele familien på pisterne. En af de største fordele ved Breuil-Cervinia er det meget moderne liftsystem som gør det super nemt at komme rundt i området, og de fleste af lifterne er stolelifte.

Dog er selve skiløbet selvfølgelig den største prioritet, og her er Breuil-Cervinia området helt sikkert også værd at anbefale.

Du må ikke gå glip af pist nummer 7, også kendt som Ventina-pisten, der løber lige fra Plateau Rosa i 3500 meters højde ned til landsbyen - en højdeforskel på 1.400 meter. Hvis sulten melder sig efter denne forrygende tur, er en rigtig god frokost velfortjent.

Frokosten nydes måske allerbedst på restaurant Chalet Etolie (også kaldet Ulla) som ligger på piste nr. 5:

Restaurant Chalet Etolie, Cervinia

Ulla er af det britiske magasin "The Telegraph" udpeget til en af verdens ti bedste bjerg-restauranter. Her finder du en stor menu med en dejlig blanding af italienske og skandinaviske retter - ejeren selv Ulla, er nemlig svensk. Her kan du sidde længe på den meget indbydende sol-terrasse med udsigt over Cervinia og det storslåede, snedækkede bjerglandskab.

Ullas speciale er den lækre fiskesuppe som ikke fås bedre:

Cervinia_collage

På menuen er der desuden en meget velsmagende ravioli fyldt med rensdyrkød og friske bær, som ligeledes er et must, når du besøger madmekkaet i Cervinia.

Værd at nævne er også pist nummer 29 startende fra Pancheronliftens top-station (lift C). Denne røde pist har næsten altid super god sne - helt indtil området lukkes om aftenen.

I øvrigt er Pancheronliften stort set altid åben, selvom det skulle blive kraftigt blæsevejr.

Valtournenche - pister der leverer

Valtournenche-området ligger øst for Breuil-Cervinia og på et lidt lavere niveau, hvilket gør området lidt mindre følsomt over for vind. Hvis vinden raser, kan du altså med fordel søge mod Valtournenche, enten via liftsystemet eller med landsbyens lokale bus.

I området omkring Valtournenche finder man for det meste røde og blå pister, som har tendens til at holde en god kvalitet, også ud på eftermiddagen. De store og velplejede pister i Valtournenche er absolut et besøg værd, især for familier, hvor der er pister til både unge og gamle, begyndere og erfarne skiløbere:

Cervinia1

Når det kommer til frokosten i Valtournenche kan jeg varmt anbefale restaurant Foyer Des Guides på piste nummer 1 næsten hele vejen nede ved landsbyen Valtournenche. Her fås en bred menu fyldt med italienske specialiteter. Snyd heller ikke dig selv for et besøg på restaurantens lækre vinkælder med lokale vine fra Aosta-dalen.

En enkelt uge i Cervinia er dårligt nok tid til at opleve det store Matterhorn-område med alt hvad det har at byde på. Kombinationen af verdensklasse skiløb og det italienske gourmet-køkken er svær at slå - det skal opleves.

Cervinia står klar med åbne arme for at vise dig sin bedste side!

Lovisa Björkengren
Nortlander guide i Cervinia 2015/16

Kategorier: Cervinia, Italien, Chalet Etoile

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg