nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

En guide til den perfekte skidag i Sölden!

Udgivet af Lars Holst den 19-08-14 15:37

http://www.nortlander.dk/oestrig/solden/Sölden byder på rigtig mange ting, men først og fremmest byder det på godt skiløb. Her er  gode pister og et meget alsidigt område, hvor alle kan være med.

Og det er vitterligt alle. Om du er barn, nybegynder eller helt tosset med at stå i park eller i offpisten, så skal du nok finde det, du søger hernede.

Og det er lige netop pga. den alsidighed, blandet med en ordentlig omgang tyroler-charme der gør Sölden til så skønt et sted. Når du skal til at starte din skidag i Sölden, er det et par ting, som er meget gode lige at have på plads, for at dagen bliver mest optimal.

Eksempelvis: Hvor er de gode børneområder? Hvor er der knapt så mange mennesker? Hvor er de gode spisesteder? osv.

solden2

En af de mange skønne udsigter i Sölden!

Jeg vil her komme med en lille guide til, hvordan du skruer en god skidag sammen!

Tidligt op eller sove længe?

Ligesom på så mange andre skidestinationer, så er det en god idé at stå tidligt op, hvis du skal have det maksimale ud af din dag. Pisterne er altid lige lidt bedre, når man er den første til at lave spor på dem. Desuden slipper du også for helt opkørt sne.

Er du tidligt på den, og tager en af de store gondollifter op, når de åbner, er der som regel ikke specielt lang kø. Du kan enten tage Giggijochban kl. 8.00 eller Gaislachkoglbahn kl. 08.30.

Hvis klokken er gået hen og blevet 9.00, kan det nærmest ikke betale sig, at du tager med Giggijochban. Mellem kl. 9 og kl. 12 er den fuldstændig proppet, og derfor vil jeg anbefale, at du tager en af de busser der er i Sölden, og kører over på den anden side af byen til Gaislachkoglbahn.

Her er der sjældent ret lang kø, og hvis der er, så går det stadig hurtigere end med Giggijochban på en travl dag. Det skal dog nævnes, at nybegynderområdet ligger på toppen ved Giggijochban, så derfor kan du jo desværre være nødsaget til at tage den alligevel.Skærmbillede 2018-08-17 kl. 14.00.07

Det kribler i skiene bare ved at kigge på det her billede!

På bjerget i Sölden!

Når du er kommet op i terrænet, er det altid en god idé, hvis du sætter kursen mod gletsjerområdet som det første! Gletsjerskiløbet er noget af det, som er med til at gøre Sölden til et helt specielt sted.

Her kan du stå på ski 8 måneder om året og i slutningen af oktober, afholdes der bl.a. Worldcup i Giant Slalom på den sorte piste. Det er uden tvivl her, du finder det bedste skiløb i området.

Det tager ca. en times tid fra du står i Sölden by, til du er på toppen af Rettenbachgletsjeren. Turen foregår meget af vejen med lift, og det kan måske virke som lidt lang tid, men når du først er deroppe, vil du forstå hvorfor så mange tager den her tur.

Der er stort set ingen mennesker om morgenen, så du har det her skønne område, helt for dig selv. Hvis du vel og mærke er stået tidligt op.

Gletsjerskiløb for alle

Noget af det mest fantastiske ved gletsjerområdet er, at ligegyldigt hvilket niveau du har på ski, så kan du uden problemer komme derover. Der er rene blå pister hele vejen, og når du er kommet derover, kan du også sagtens undgå de sorte og røde pister.

Det samme kan du med turen hjem, hvor du enten kan snuppe den lidt dovne løsning, ved at tage en lift hjem, eller også kan du køre på blå piste hele vejen.

climb

Det eneste der lidt mangler i gletsjerområdet, er en rigtig østrigsk hytte, hvor du kan få autentisk tyrolermad.

De få muligheder der er for at spise og drikke, er store cafeterier med selvbetjening. Det er på ingen måde charmerende, men maden er ganske glimrende, dog uden at være fantastisk.

Så derfor synes jeg at vi sætter kursen tilbage mod Gaislachkogl og Giggijoch, for at finde en af de mange hyggelige tyrolerhytter, efter at vi har været i gletsjerområdet hele formiddagen.

Mad på bjerget

I Sölden findes der mange smukke og hyggelige tyrolerhytter, hvor du kan finde lækker, autentisk mad. Du kan derfor uden problemer skrotte den sædvanlige kedelige mad, du også kan finde alle mulige andre skisportssteder. Du skal have schnitzel!

Jeg har tre klare favoritter på bjerget, som du SKAL kende. De er markeret med henholdsvis Q, H og N på pistekortet, og de hedder Gaislachalm, Gampe Thaya og ObstlerHütte.

Alle tre steder har klassiske østrigske retter, og der ydes en god service med smilende tjenere. De har også beliggenheden med sig, da der er en skøn udsigt med sol. Gaislachalm har faktisk udsigt med sol hele dagen, lige meget hvornår du er her.

Ingen sodavand men masser af hygge

Gampe Thaya er et lidt anderledes sted, fordi alt her laves fra bunden. Hvis de ikke selv har lavet det, så anvender de kun råvarer, der er produceret indenfor en radius af 25 km. Det betyder lækre lokale oste, skinker og alt muligt andet.

Du kan f.eks. heller ikke få Cola, Sprite eller sodavand generelt. I stedet kan du få bl.a. hjemmelavet hindbærsaft eller hyldeblomst, hvilket jeg mener, er mindst lige så godt.Endnu-en-tilfreds-nortlander-gæst.

Endnu en tilfreds Nortlander gæst

Det der gør Obstlerhütte specielt, er i første omgang stemningen. Her er simpelthen så hyggeligt, og det er her, på den her meget østrigske måde. Derudover er maden fremragende, så det er bestemt også et besøg værd.

Afterski og natteliv

Med maven fuld af mad, kan du enten spare dine ben lidt til de kommende dage, eller også kan du køre på, til lifterne lukker kl. 16.00.

Når din dag er slut, er det tid til at tage til det, som de fleste kender de østrigske skisportssteder for. Nemlig afterski!

Det er et must når du er i Sölden, der sammen med St. Anton og Ischgl, tilbyder noget af det bedste afterski du kan forestille dig.

For et sted at starte, kan du faktisk bare blive på den førnævnte Obstlerhütte, og få de første par øl. Derefter tager du liften ned til byen, og så er det ellers bare at vælge. Her er gode barer overalt. Jeg vil foreslå Schirmbar, Marco’s eller Almrausch.

Hvis der virkelig skal fart på, skal du på Schirmbar. Du kan læse meget mere om hvorfor i vores første blogpost, der omhandler netop afterskilivet i Sölden, lige her.Jeg og min medguide Linda.

De skønne guider Linda og Lars

Fortsæt festen

Når dagen til sidst lakker mod enden, og de fleste måske vælger at gå i seng, kan du fortsætte festen på en af de mange natklubber, der er hernede. Fire & Ice eller Katapult er blandt de mest populære steder. Her kan du feste langt ud på natten!

Jeg håber den her lille guide, kan give dig en fornemmelse af, hvordan en rigtig god dag kan sættes sammen i Sölden. Der er mange måder at gøre det på, men det her er en god start!

Hav det godt til vi snakkes ved igen!

Linda og Lars
Nortlander Guider i Sölden 2013/14

Kategorier: Apres-ski, Østrig, Restauranter, Sölden

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg