nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Skisafari: En guidet skidag i Tignes

Udgivet af Frederik Larnkjær den 17-09-14 09:18

Skiområdet i Tignes er et af de absolut bedste, der findes i hele Europa. Det byder på mange seværdigheder og gode udsigtspunkter. Derudover er det også et kæmpestort område.

Hvis du ikke er helt sikker på, hvordan en god skidag skal sammensættes hernede, så lad mig komme med et forslag. Tag med på min skisafari lige herunder!

Toppen af verden

Du starter dagen med at tage det berømte tog, Funiculair-liften (se videoen længere nede i artiklen). Toget åbnede i 1989, og tager dig hele 900 meter op af bjerget på bare 6 minutter. Tag herefter kabineliften op til hele 3.456 meters højde til toppen af Grand Motte.

Den smukke udsigt over skiområdet i Tignes

Skiområdet i Tignes og Val d'Isère hedder L'Espace Killy, og bliver af mange betragtet som et af verdens bedste.

Når du er her, har du det som om du står på toppen af verden. Du kan se laaaangt forbi Val d’Isere til den ene side, og ligeså langt til den anden side. Det er en ret speciel følelse.

Når du er færdig med at nyde synet, synes jeg du skal prøve en af de bedste pister på liftkortet. Eller det er du faktisk nødt til, ellers kan du ikke komme ned. Du befinder dig på en gletsjer, og den røde pist der er der, er noget for sig.

Tignes og Freestyle

Når du er færdig med den røde, skal du køre til højre på liftkortet, forbi Tignes snowpark hvor du sigter mod Grand Huit liften. Hvis du er til det, så er det her en af de mere spændende attraktioner på din skisafari ligger.

Tignes snowpark er en af de bedste, der findes, og du vil sikkert se en skibums eller to, som forsøger at imponere omverdenen med halsbrækkende tricks. Tignes har længe været centrum for freestyle, både når det kommer til snowboard og skiløb.

X Games er i mange år blevet afholdt i Tignes...

Tignes har bl.a. været vært for eventet X-games, som er et af de største freestyle-events i verden. De holdte det faktisk hernede 4 år i træk.

Bernards sneskulpturer og James Bond

Ved toppen af Grand Huit liften vil du højst sandsynligt møde Bernad, som fordriver sin tid i Tignes med at lave sneskulpturer. Søde kaniner, marmotter og alle mulige mærkelige dyr vil du komme til at møde i sneform.

Hvis du er hernede om foråret, kan du rent faktisk være så heldig at se en rigtig marmotte når du sidder i liften. Marmotten er en form for gnaver, der kommer frem i starten af april. Hvis du er heldig, kan du også ane det berømte nåleøje.

Og hvad er nåleøjet så? Det skal jeg fortælle dig.

Ved toppen af L’Aiguille Percee-liften skærer du lidt ud til højre, og der kan du se nåleøjet, som det faktisk er James Bond filmen, A View to Kill, der har gjort berømt. I filmen kan du se Roger Moore hoppe på ski ned gennem nåleøjet.

Det er noget, som er jeg vil tro er ret svært at udføre, og ikke noget jeg ville anbefale nogen at gøre. Men i stedet kan du klatre ud og se udsigten.

Søen i Tignes

Når du er færdig med at overveje James Bonds evner på ski, kan du tage en tur ned til Le Lac, bydelen som ligger ned til den store sø i Tignes. Søen er altid sjov at besøge, om det så er vinter eller sommer.

Når det er vinter, og der er is på, kan du prøve deres skøjtebane, køre med hundeslæde. Hvis du er rigtig modig, kan du være helt ligeglad med isen, og prøve at dykke ned under den.

Videoen giver dig et kort men godt indtryk af den perfekte dag i Tignes.

Når det er sommer, kan du sejle i kano, stå på vandski og ellers prøve en masse andet vandsport. Tignes, og ikke kun søen, byder på ret mange spændende ting om sommeren. Der er både mountain bike og sommerski, hvilket bestemt er et besøg værd.

Den lavest beliggende bydel i Tignes

For at komme ned til Les Brevieres, den lavest belligende bydel i Tignes, er der to veje du vælge. For dem som gerne vil udfordres, findes der en sort piste, som går hele vejen fra nåleøjet ned til bunden af Les Brevieres.

Er du mere til lidt lettere terræn, eller vil bare gerne have tid til at nyde udsigten, er det slet ikke et problem. Der går en blå pist som snoer sig ned af bjerget, med udsigt over dæmningen og søen Lac du Chevril.

Dæmningen blev bygget efter 2. Verdenskrig, og den skulle efter sigende hjælpe Frankrig med at have fået mere strøm. Men der findes enormt mange myter vedrørende Lac du Chevril og dæmningen, hvem ved hvilke der passer?

Les Brevieres by

Selve Les Brevieres by er et skønt sted. Med en å der slanger sig igennem byen, de gamle huse og hyggelige omgivelser, er dette sted klart at anbefale, hvis du skal have en bid frokost. Og det skal du jo nok.

I Les Brevieres ligger der også et elkraftværk, som drives med vandet der kommer fra dæmningen. Synes du det er lige lovligt langt nede at spise frokost, så byder Le Lac også på flere fine steder at spise. F.eks. La Ferme eller Tignes Cuisine.

For at komme hjem fra Les Brevieres så skal du bare tage en gondollift, så er du tilbage helt hvor du startede. Efter den her tur, har du efterhånden været igennem det meste af systemet i Tignes, og set nogle af de lidt mere spændende ting der er hernede.

Der findes selvfølgelig mange flere pister, men skulle det her område alligevel ikke vise sige at være nok, kan du for kun 42 euro opgradere dit liftkort. Hvis du gør det, så har du adgang til hele Val d’Isere og Le Fornet, hvilket bliver til et af de største skiområder i verden.

Men lige meget hvad du gør, så er det skønt hernede, og jeg kan kun anbefale dig at opleve din egen skisafari her. Hav det godt til vi snakkes ved igen!

Frederik, Lina og Sebastian
Nortlander Guider i Tignes 2013/14

Kategorier: Tignes, Val d'Isere, Frankrig

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg