nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Fra Passo Tonale til Madonna di Campiglio

Udgivet af Lucas Larsen den 05-10-15 11:45

Passo Tonale er fantastisk i sig selv, men tillad mig at invitere dig med på en helt eksklusiv tur til Madonna Di Campiglio, som ligger ca. 50 minutter fra Passo Tonale.

Velkommen til Madonna Di Campiglio.

Du får den digitale version denne gang, men hvem ved om du måske ikke en dag får lyst til at prøve den rigtige tur, når du nu alligevel er i Passo Tonale?

Vi kører kl. 8 om morgenen i ca. 50 minutter, inden vi lander foran Spinale-liften, som åbner op for 250 km piste, hvilket er over det dobbelte af Passo Tonale, Presena & Ponte di Legno tilsammen.

Herfra er der en del forskellige bjerge, som alle hænger virkelig godt sammen, og tilmed er det småt med transportstykker.

vaskeægte-sankt-bernhardsPå toppen af "Spinale Express" finder du Luna.

Hun er en vaskeægte Sankt Bernhards hund med Cognac under mulen, hvis nødsituationer skulle opstå – eller også er hun der i denne henseende mest for hyggens skyld...

Men hyggeligt er det i hvert fald, og bedårende er hun også!

Da jeg besøgte hende, havde hun også denne hjertesmeltende unge med på 10 uger.

Du skal huske også at prioritere skiløbet, når du støder ind i disse to for ellers ender du med at sidde på knæ foran de her to skønheder resten af dagen!

Chalet FiatNår du har forladt de søde hunde og løbet en masse fantastisk skiløb, mødes vi på Chalet Fiat på toppen af Spinale Expressen.

Det er et sted vi har valgt fordi, at:

1. Der er super hyggeligt.
2. Maden er fantastisk.
3. Udsigten er intet mindre.

Og det med udsigten... Det skal du ikke kimse af!

 

Det er nemlig således, at du i Madonna di Campiglio har 180 graders udsigt over Alperne på den ene side, og 180 graders udsigt over dolomitiske klipper på den anden.

180 graders udsigt

Her ses Alperne fra Chalet Fiat.

De dolomitiske klipper.

Her ses de dolomitiske klipper fra den modsatte side.

Når du står og betragter de der (dolomitiske) klipper, ser du måske, at de faktisk ser ud som Grand Canyon.

De er meget anderledes udformet end Alperne, og det er der faktisk en helt speciel grund til...

Man siger nemlig, at Dolomitterne er 240 mio år gamle, hvorimod bjergene i Alperne ”kun” er 60 mio år gamle.

Nok om den dejlige udsigt... Men hvad med skiløbet? Er der noget at komme efter dér?

I Madonna di Campiglio har de ”The Schumacher Run”

Michael Schumacher har været rigtig, rigtig tæt knyttet til Madonna Di Campiglio og professionelt er det nemlig også således, at Ferrari har rigtig meget at gøre med Madonna di Campiglio.

De testkører biler om sommeren på bjergene, og generelt bliver diverse Ferrrari-teams set i bjergene ofte. Deraf kommer navnet Chalet Fiat også (Ferrari er ejet af Fiat).

The Schumacher RunBilindustrien har altså derfor med andre ord meget at gøre med Madonna di Campiglio.

Så det er altså ikke helt tilfældigt, at Michael Schumacher har sin egen piste, og jeg kan garantere dig for... At den er ikke for sarte sjæle.

Til venstre kan du se ”The Schumacher run”, som siges at have en hældning på 70 grader... 70 grader - det er altså ret vildt!

SERVICEMEDDELSE: Den er langt stejlere end det ser ud til på billedet!

Vi kan ikke komme udenom, at når nu du har tænkt dig at besøge Passo Tonale, så bør du altså også tage med på en tur til Madonna di Campiglio.

Græsset er ikke altid højere på den anden side af liften, men de har i hvert fald en stejlere piste end mange andre destinationer kan prale af.

Skulle du have yderligere spørgsmål vedr. Madonna di Campiglio, så tøv ikke - grib fat i en guide.

Jeg håber, at vi ses!

Lucas Larsen: Nortlander-guide i Passo Tonale 2014/15

Kategorier: Italien, Passo Tonale

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg