nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Val Thorens - Meget mere end skiløb

Udgivet af Michael Kahr Jørgensen den 11-06-20 15:20

Af: Guiderne i Val Thorens - Sæson 2018/2019 

Val Thorens er en af de mest eftertragtede destinationer i Frankrig, blandt andet på grund af det helt fantastiske skiområde. Flere gange er Val Thorens blevet kåret til verdens bedste skiområde, hvilket Nortlanders guider godt forstår. Her deler de ud af deres bedste insidertips.


Val Thorens Guider 2019

Skiløb for alle

Alene i Val Thorens findes 150 km. pister og samlet i de tre dale, som Val Thorens er en del af, findes ikke mindre end 600 km. pister. På en uges ferie kan man umuligt nå at blive træt af de samme pister med sådan et udvalg.

Samtidig er der også pister i alle sværhedsgrader, så uanset om du er nybegynder eller professionel, så er der helt sikkert noget der passer lige til dit niveau. Pisterne går nemlig hele vejen fra grøn til sort og med masser af off-piste til de trænede.

Se skiferien til Val Thorens her

val-thorens-11

Masser af byliv

Udover skiområdet er Val Thorens i Frankrig også kendt for sit helt fantastiske byliv. I Val Thorens findes alt, du skal bruge på en skiferie og meget mere til. På en skiferie skal man ikke bruge meget mere end ski og kilometervis af piste, så er man næsten i mål for en hel uges ferie.

Men skal skiferien være noget ekstraordinært og helt specielt, er Val Thorens det helt rigtige sted at sætte kurs imod.

Spa

Efter en lang dag på ski oplever næsten alle med garanti træthed i benene, men det er intet problem netop her. Efter en hel eller måske bare en halv dag på ski kan man gå i spa og forkæle sig selv. Der ligger flere forskellige spaområder rundt i hele byen og det er derfor aldrig svært at finde noget der passer til det enkelte behov. Nogle steder kan man sågar finde et spaområde på sit hotel.

Gastronomi

I Val Thorens findes også den luksuriøse mulighed at tage på en Michelin-restaurant og få et helt fantastisk måltid og få fyldt alle energidepoter op så næste skidag kan blive udnyttet til fulde. Udover Michelin-restauranter findes også rigtig mange andre fantastiske restauranter som helt sikkert er værd at give et besøg under ugen. I Val Thorens findes alt fra sushi og amerikansk stil til det originale franske køkken.

Romsmagning

Hvis man er til rom, tilbyder Val Thorens romsmagning på RuhmBox, som er en bar med ikke mindre end 42 forskellige slags rom, som man sagtens kan få en hel aften til at gå med at smage på. Stedet har en ægte symbiose af ski miljøet.

Skiløb lige til døren

Val Thorens er en by som er bygget i et skiområde, modsat mange andre byer som har fået skiområde til efter byens opbyggelse. Derfor findes der ski/in ski/out næsten alle steder i byen. Dette gør, at man kan få det maksimale ud af en ski-dag, da man bare skal ud ad døren og klikke i skiene, og så afsted.

Se skiferien til Val Thorens her

val-thorens

Après-ski - også på dansk

Bylivet er også noget af det som kan trække mange folk til Val Thorens. Her findes nemlig ikke bare et par steder hvor du kan sidde og nyde en enkelt øl eller gå i byen. Val Thorens har en hel bargade, som er fyldt med alt fra den hyggelige irske pub O’Connell’s til natklubben Club Summit.

Derudover findes Café Snesko med dansk personale bag baren, som altid holder en hyggelig afterski med live musik og skaber et brag af en fest senere på aftenen. I andre barer og restauranter på denne gade findes også en enkelt eller to fra Skandinavien.

afterski_la_folie_douce_fabian_wester1

Sjov, action og afslapning

Skønne Val Thorens byder også på en hel masse aktiviteter. Hvis der kommer en dag med dårligt vejr, alt for trætte ben eller måske bare en trang til et afbræk fra skiløbet, så findes der et hav af muligheder.

Til de helt vilde findes der ikke mindre end to svævebaner, kaldet ziplines, i Val Thorens. Ellers kan der findes fart på den 6 km. lange kælkebakke, som altid bringer smilet frem hos både store og små.

Ellers kan man hoppe sig til varmen i hoppelandet, som findes i sportscentret, der som navnet antyder også byder på aktiviteter som svømmehal, bordtennis, fitness og meget mere.

Mulighederne for andet end skiløb er altså mange i Val Thorens.

Føler du dig inspireret til en skiferie til Val Thorens? 

Se skiferien til Val Thorens her

Kategorier: Apres-ski, Restauranter, Val Thorens, Afterski, Aktiviteter, Anbefalinger, Guider, Michelin, Frankrig, Nortlander, Tips fra guider

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg