nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Champoluc - Guidernes tips til mere end skiløb

Udgivet af Michael Kahr Jørgensen den 05-02-20 14:00

Er du heller ikke til store alpebyer, fyldt med mennesker og store hotelkomplekser af beton? Så skulle du tage og vende blikket mod Monterosa og destinationen Champoluc i den italienske Aostadal. Her får du den hyggelige alpefølelse og et uopdaget skiområde. 

Her kan du læse et par gode insidertips til skiløb og lidt mere fra guiderne i Champoluc.

Af: Guiderne i Champoluc- Sæson 2018/2019 

Velkommen-til-champoluc

Spis godt i Champoluc

Champoluc udgør sammen med Gressoney og Alagne skisystemet Monterosa. Med sammenlagt 180 kilometer pister har området alt, hvad hjertet begærer på en skiferie. I Champoluc får I en skøn helhedsoplevelse takket være den herlige norditalienske mad. 

Nyd en enestående middag i nogen af byens mest ambitiøse restauranter og prøv lokale oste og vine eller nogle af specialiteterne polenta og lardo. Du må heller ikke misse den verdensberømte italienske pasta. Ja, Champoluc er et sandt madparadis. Derudover bliver du taget varmt imod af den italienske kultur.  

Se skiferien til Champoluc her

champoluc

Gode muligheder for offpist

På den solrige udeservering ved Refugio Bellvedere kan du nyde er herlig frokost på pisten. Her kan du møde såvel erfarne vandrere, der har gået op af pisten med skins under skiene som skiløbere og vindrikkende soldyrkere. Champolucs atmosfære lokker (med) en bred palet af mennesker og efterlader ingen skuffede. 

Der er skiløb til ethvert niveau i Champoluc. For dig som drages mere mod eventyrligt skiløb, synes om offpiste og ikke har noget imod at gå en smule for at nå den uberørte puddersne, så findes kabineliften Passe dei Salati-Indren. Kabinen tager dig op til 3.275 meter over havet, og så er det bare at finde din favoritlinje ned i Freeride Paradisesom området rundt om denne pist bliver kaldt. Her finder du nemlig ikke en eneste præpareret pist.

I Champoluc har man nemlig forstået værdien af lettilgængelig offpiste. Du finder her uendeligt store områder med uspoleret puddersne udenfor de røde pister.  

Se skiferien til Champoluc her

Utrolige naturoplevelser

At komme uden for pisterne til den urørte puddersne blandt de smukke bjerge er en helt uovertruffen oplevelse ud over det sædvanlige. Selv personer som aldrig har prøvet at stå off-piste kan finde enorm glæde ved denne skønne naturoplevelse.

De erfarne bjergguider på destinationen arrangerer dagligt ture tilpasset et hvert niveau. Med deres kendskab til bjerget kan du trygt få den vejledning, du har brug for til at nyde off-pisten. Bevæger du dig uden for pisterne på egen hånd, er det vigtigt, at du har de rette færdigheder og det rette udstyr.

Se skiferien til Champoluc her

Champoluc 71d

Afterski mulighederne i Champoluc

Champoluc passer rigtig godt til dig, som er passioneret skiløber med større fokus på skiløbet end aftenaktiviteterne på din ferie. Da mange af dem, som tager til Champoluc har 100 % fokus på skiløbet, og ser frem til at være så meget som muligt på ski, er afterski ganske begrænset i byen. 

Med det sagt er det selvfølgelig muligt at finde afterski, bare ikke i så stor udstrækning som på nogle af de større skisportsdestinationer. Skidagen kan eksempelvis afsluttes med noget at drikke på afterski-baren Brunos, som byder på musik og dans.  

Den måske vådeste afterski finder du på byens flotte spa. Her findes et stort antal pools i forskellige temperaturer og flere forskellige saunaer, som kan varme op selv den mest forfrosne skiløber. Og hvorfor ikke unde dig selv en massage efter nogle dage på pisten?  

Champoluc er til feinschmeckeren 

Champoluc byder på uforglemmelige øjeblikke og indtryk uanset, hvad du er til.  Uanset om du er til hidsige adrenalinsus, fantastisk off-piste skiløb, enestående naturoplevelser eller nydelse af aldeles velsmagende mad og solskin med dine nærmeste,  finder du det i Champoluc, Italien.

Vi glæder os til, at vi ses i Champoluc.

Se skiferien til Champoluc her

Kategorier: Italien, Restauranter, Afterski, Guider, Frankrig, Tips fra guider, Guldkant, Champoluc

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg