nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Sestriere - Guidernes tips til mere end skiløb

Udgivet af Michael Kahr Jørgensen den 29-01-20 12:49

Sestriere er en mindre italiensk alpeby beliggende nordvest for Torino og tæt på grænsen til de franske Alper. Skisportsstedet ligger over 2.000 meters højde, og byder derfor på snesikkert og varierende skiløb.

Nortlanders guider tilbringer en hel sæson på deres destination og er dermed oplagte at spørge om gode tips og tricks til, hvor de lækre nedfarter er eller hvor man spiser godt.

Her kan du læse et par gode insidertips til skiløb og lidt mere fra guiderne i Sestriere.

Af: Guiderne i Sestriere - Sæson 2018/2019 

Velkommen-til-sestriere

Siden byen blev grundlagt af Giovanni Agnelli, bilmærket FIATs grundlægger, har de to hoteller Torre og Duchi d’Aosta kendetegnet byen. Det skyldes, at de er blandt Sestrieres første bygninger, og at deres ikoniske cylinderform er iøjnefaldende.

Siden 1930’erne har byen været populær blandt skientusiaster fra Torino og Milano foruden Europas øvrige befolkning, som valfarter hertil. I 2006 var Sestriere en af de tre værtsbyer for de Olympiske Vinterlege i Torino.

Se skiferien til Sestriere her

I-Sestriere-finns-400-km-pist-och-massa-aktiviteter_

Den store Mælkevej

For den, som vil have mest ud af sin skiferie, er Sestriere i Italien et forrygende valg. Som et af seks netværk i det italiensk-franske skiområde Via Lattea (Mælkevejen på dansk) findes der mange kilometer pister at udforske. Det 400 kilometer store netværk byder på herlige oplevelser og enestående skiløb.

I Nabobyen Sauze d’Oulx, som kan nås med en enkelt gondollift til den anden side af bjerget, finder du brede pister og flotte udsigter. Foruden det fantastiske skiløb kan vi anbefale et besøg på en af vores favoritrestauranter Ciao Pais. Her kan du få alt fra polenta i forskellige varianter over håndlavet italiensk pasta med trøffel til saftige kødretter. Det bedste er, at alting nydes på den herlige solterrasse.

Se skiferien til Sestriere her

Fransk visit med guldkant

På din skiferie i Sestriere kan du ikke alene opleve italiensk skiløb, men også tage en smuttur til Frankrig. Ved køb af seks eller flere dages liftkort indgår nemlig også en dags skiløb i den franske del af dalen, nemlig Montgenévre.

Gør det til en dagstur og nyd den fantastiske udsigt. Fra toppen af liftsystemet kan man se helt til Sestriere og de to hoteltårne som kendetegner byen.

Nyd en drink i solen på den store terrasse ved La Terrasse midt på pisten eller prøv de saftige burgere på Le Graal, og sæt guldkant på din ferie med lidt fransk luksus.

Se skiferien til Sestriere her

montgenevre-4

Ude godt men hjemme bedst

Til trods for Sauze d’Oulx og Montgenevres skønhed er det på hjemmebane i Sestriere, vi har det bedst. Foruden supergodt skiløb kan man i Sestriere betages af udsigten over byen på vej til toppen af Monte Motta, det højeste punkt i området.

Har du ikke fået nok af skiløb i løbet af dagen, er der mere at hente efter mørkets frembrud. Der er store projektører, som lyser pisterne op og lader skientusiasterne tage yderligere nogle ture under stjernerne.

Sestriere-slider

Smag den lokale vin

Skiferien bliver kun bedre ved at gøre brug af de mange muligheder uden for pisterne. En af vores favoritter er vinsmagningen på Pinky Bar & Ristorante, der er beliggende på torvet midt i byen.

Den passionerede ejer, Roberto, byder sammen med personalet på forskellige vine fra Piemonte-regionen, hvor Sestriere og Torino er beliggende. De fortæller om hver enkelt vin, druen og hvad man med fordel kan spise til.

I tråd med den italienske kultur skal man have noget godt at spise, når man får noget godt at drikke. Derfor bliver der serveret en let anretning, der passer til, det der fyldes i glasset.

Hvis man er heldig, tilbydes der også en lille forestilling af en lokal trubadur, som ofte gæster restauranten med sin live musik.

Hundeslædetur i Sestriere

Sestriere tilbyder ikke kun aktiviteter for vinentusiasten, men også hundemennesket. En anden herlig aktivitet her i Sestriere er nemlig hundeslæde med Centro Sleddog Sestriere. Foruden af kramme og lege med de glade hunde, kan man også selv prøve at køre sin egen slæde. En kriblende oplevelse, som er en oplevelse for både store og små.

Sestriere byder derfor på såvel enestående og varieret skiløb som sjove aktiviteter uden for pisten. Her kan du prøve skiløb i flere områder og lande og smage på hvad det lokale italienske køkken har at tilbyde.

Vi glæder os til, at vi ses i Sestriere.

Se skiferien til Sestriere her

Kategorier: Italien, Sauze d'Oulx, Sestriere, Montgenevre, Restauranter, Afterski, Guider, Frankrig, Aftenskiløb, Tips fra guider, Guldkant

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg