nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Avoriaz - Guidernes tips til skiløb og mere til

Udgivet af Michael Kahr Jørgensen den 30-09-19 15:36
Avoriaz er en fortryllende by. Her er du sikker på at komme i julestemning.

Du finder ingen biler inden for byens grænse, i stedet kører der hestetrukne kaner rundt og spreder stemning med deres små klokker. Avoriaz i Frankrig er en by der er svær ikke at forelske sig i. Da man byggede byen i 1960’erne, ville man lave en hyggelig alpeby med fokus på skiløb.

Af: Guiderne i Avoriaz - Sæson 2018/2019 

Velkommen-til-avoriaz

Masser af kilometer pister i Avoriaz

Vi ligger nemlig midt i Portes du Soleil, der er et kæmpe skiområde der løber helt til Schweiz. Hele 650 km piste er der at folde sig ud på, og uanset hvor i byen du bor, er der ski-in/ski-out. Det betyder også, at det er perfekt for alle, og uanset om du er ny på ski, har hele børnefamilien med eller er mester skiløber, er det noget der passer til dig.

Vi har et skønt begynderområde, hvor der er plads til alle, der skal prøver kræfter med skiløb for første gang. Vi har også en bane der har været brugt til kvindernes OL flere gange og endelig er der den berømte ”Le Mur”, som du finder i Schweiz.

Kort sagt et fantastisk sted, som er svært at få nok af. Dette kan vores mange stamgæster bekræfte, da flere af dem er kommet her i over 20 år.

avoriaz-frankrig-ski-bar

Igloo - Avoriaz' bar og minihotel på pisten

Selvom det virkelig er skiløb der er i fokus her i byen, har vi også nogle andre spændende ting, man finder her i Avoriaz. Vi har bl.a. en igloo, som tilbyder lidt af hvert. Herinde finder du nemlig de flotteste isskulpturer.

I iglooen er også en bar, så du kan få forfriskninger, når du har brug for en lille pause i løbet af skidagen. Har du brug for noget der fylder lidt mere i maven, har de også en restaurant, hvor de er kendte for deres fondue.

Endelig tilbyder de også muligheden for at overnatte på pisten. Her er kun 3 værelser, så hvis det er noget man ønsker, kan det anbefales at være ude i god til. Uanset hvad, er det et besøg hver.

©Oreli.b - Avoriaz 1800 - Aquariaz (3)

Andet end skiløb i Avoriaz

Har du brug for en pause fra skiløb, eller du bare vil have musklerne til at slappe helt af efter en lang dag på pisten, har vi her i Avoriaz Aquariaz. Det er det største vandland du finder i en højde af 1800 meters højde. Her er noget for alle aldre, blandt andet vandrutschebane, lejeland, klatrevæg, chill-out space, der er som et stort boblebad og sidst men ikke mindst en udendørs jacuzzi, som altid er et hit hos de voksne. Her kan man side og nyde det smukke snelandskab, mens man nyder det varme vand.

Er du til ren wellness finder du Deep Nature i Avoriaz’ nyeste del, Amara. Her er både mulighed for at komme i sauna, hammam, experience shower og udendørs jacuzzi. Deep Nature tilbyder også en lang række at behandlinger hvis du virkelig skal forkæle dig selv. De har alt fra ansigtsbehandling, bodyscrubs og klassisk massage til manicure og pedicure.

Kort sagt, alt du kan ønske dig for at få en afslappende genopfyldning af energi, inden du forlader dette paradis.

Aktiviteter for store og små legebørn

Er du mere en barnlig sjæl, kan det anbefales at besøge bowlinghallen ”Le Strike”. Her finder du ikke kun bowling men alverdens spil som pool, basketball, dart og arkade-spil. Der er altså mulighed for at bruge en del timer for børn i alle aldre og barnlige sjæle.

Her er også adgang til ”Le Roc”, der er en af byens bedre lounges, hvor der er mulighed for at få noget godt at spise eller nogle af deres kendte cocktails.

©Avoriaz 1800 (2)

Restauranter i Avoriaz

Nu vi er ved maden, er der masser af gode muligheder her i Avoriaz, for er der noget franskmændene kan finde ud af, så er det at lave mad. Men er du ikke lige så glad for fondue og osteraclette som franskmændene, så er der stadig masser af valgmuligheder.

Det gælder både på pisten og i Avoriaz by. Blandt andet finder man på pisten den svensk-ejede restaurant ”Mamo’s Cafe”. Den er et perfekt pitstop i løbet af skidagen.

Hen på aftenen kan det stærkt anbefales at nyde aftensmaden på en af de fantastiske restauranter. For eksempel kan ”La Cabane” anbefales. Det er kendt som et af byens bedste steder, og spørger du de lokale, hvor du skal gå hen, vil dette helt sikkert være et af de steder, du hører mest om. Her er lækker mad ud over det sædvanlige, og endda mulighed for at få sushi. Du spiser i hyggelige omgivelser, mens der er live musik med dygtige musikere, der giver det lille ekstra til oplevelsen. Dette er bare et af de gode steder, du kan nyde det franske køkken.

Har du brug for ekstra tips, står guiderne altid til rådighed for at sikre, at du får det gyldne prik over i’et på din skiferie.

Er du klar til en skiferie til Avoriaz?

Find din skiferie til Avoriaz

Kategorier: Avoriaz, Restauranter, Guider, Wellness, Frankrig, Tips fra guider, guldkant

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg