nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Sölden - Guidernes tips til mere end skiløb

Udgivet af Michael Kahr Jørgensen den 21-10-19 13:30

Er der en James Bond gemt i dig og elsker du at stå på ski på pister, der er velegnede for den øvede skiløber?

Så er Sölden i Østrig stedet at tage til på skiferie! Byen byder på enestående skiløb og god klassisk afterski, som de kun kan lave den i Østrig.

Vi vil gerne fortælle lidt om vores favoritter i Sölden!

Af: Guiderne i Sölden - Sæson 2018/2019 

Velkommen til skiferie i Sölden - Nortlander

Et liftkort, to destinationer

Skiområdet i Sölden har masser af dejlige pister på både gletcheren og i skiområderne Giggijoch - Gaislochkogl og i området Obergurgl. Generelt er området perfekt for den øvede skiløber, da der er en masse gode røde pister. Ligeledes er der mange brede blå pister til nybegynderen eller til de første par dage på skiferien, hvor benene lige skal varmes op igen.

I Sölden har vi masser af skiløb i højderne, så der vil altid være sne og pister at køre på. Gletcheren er helt fantastisk og har noget af det bedste skiløb i Sölden. Den er lettilgængelig og er en del af The Big 3, som er de tre toppe over 3.000 meters højde. To af dem ligger på gletcheren, og den sidste ligger på toppen af Gaislachkogl.

Et liftkort til Sölden dækker også det fantastiske område Hochgurgl-Obergurgl. Alt i alt betyder det at dit liftkort til Sölden dækker 256 km pister. Hochgurgl-Obergurgl er et højalpint område med dejlige brede pister, meget færre mennesker end i Sölden og masser af solterrasser.

Det er perfekt til de dage sidst på ugen, hvor man har kørt området i Sölden igennem og søger nye udfordringer. Områderne ligger ca. 20 minutter i bus fra Sölden, hvilket liftkortet også dækker.

OBS - Fra to til ti:
Sölden har i 2019 opgraderet en topersoners stolelift til en stor tipersoners gondol ved Giggijoch i Hochsölden. Læs mere om Sölden her.

James Bond Sölden Skiferie Nortlander

James Bond i Sölden

Hvis du har set James Bond-filmen Spectre, og har en Bond-fan gemt bag skiudstyret, så er Sölden det perfekte sted.

En del af filmen er optaget i glashuset ICE Q, som ligger på toppen af Gaislachkogl. Det er i virkeligheden en gastronomisk restaurant, hvor man enten kan nyde en gourmet-frokost eller et aftensmåltid ud over det sædvanlige.

Der er altså mulighed for at nyde et fantastisk måltid i 3.040 meters højde med en udsigt, som man ikke finder mange andre steder.

Der er også mulighed for at gå på Bond-museum på toppen af Gaislachkogl og få et enestående indblik i hvordan og hvorledes filmen er blevet til. Her ser du en masse filmiske værktøjer og kommer bag om filmen på en meget speciel måde.

solden1

Afterski for enhver smag

I Sölden findes der et hav af muligheder for afterski. Der er afterski til vennegrupperne, børnefamilierne og til herreturene.

I den rolige og hyggelige ende har vi Weinfassel, som er stedet, hvis man vil sidde og snakke om dagens pister over en dejlig kold øl.

Hvis man vil skråle med på de gode gamle østrigske afterski-sange, så er Schirmbar og KuckKuck de oplagte steder. Her finder der selvfølgelig også kolde øl og diverse drikkevarer i lange baner.

Stederne ligger ikke langt fra hinanden, så det er klart en mulighed at starte roligt ud og derefter tage danseskoene på, så man er klar til at give den gas.

Føler du dig klar til en skiferie til Sölden?

Find din skiferie til Sölden her

Kategorier: Østrig, Restauranter, Sölden, Afterski, Guider, Tips fra guider

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg