nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Guide: 6 skiområder med minimal transfer tid fra lufthavnen

Udgivet af Michael Jensen den 08-07-14 21:51

Det er få ting ved en skiferie, som er rigtig kedeligt. Det skulle da lige være transferen fra lufthavnen til destinationen.

På det her tidspunkt, har du mange gange været oppe og i gang tidligt fra morgenstunden, og nu er du endelig landet med hele familien og din bagage er kommet. Nu venter der så 4-5 timer i bus ad snoede bjergveje…

Ellers tak!

Her får du min Top 6 over destinationer med under 2 timers transfer:

Det er bare ikke sjovt med lange transfer fra lufthavnen

Det er hverken sjovt for børn eller voksne med en lang transfer fra lufthavnen Zzzzzzzz

Vi starter i omvendt rækkefølge med den ”længste” transfertid først

Jeg har selv lige bestilt skiferie til mig og familien og det var netop med tanke på mine børn, at jeg udarbejdede denne liste. Det er med andre ord for at minimere deres rejsetid, så har ferien det nemlig med at blive sjovere for alle.

For ikke at udløse spændingen lige med det samme, får du listen i omvendt rækkefølge, så den korteste transfertid kommer sidst.

#6 Cervinia 1 time og 34 min fra Torino

Cervinia ligger blot én time og 34 minutter fra Torino lufthavn. Grunden til at Cervinia har fået en plads på listen er, at destination byder på skiløb i både og Italien og Schweiz.

Derudover er det omkringliggende skiområde også det højst beliggende af de Italienske destinationer, så du er næsten altid garanteret en skiferie med fantastiske sneforhold!

#5 Sestriere 1 time og 26 min fra Torino

Italienske Sestriere er vel nok bedst kendt for sit værtskab under vinterlegene i 2006, men det er faktisk en helt outstanding skidestination.

Vi taler om en by, hvor du får det hele til den halve pris. Det er vel egentlig kun skiområderne i det gamle Sovjet, som kan hamle op med Sestriere.

Derudover får du 400 kilometer sammenhængende pister i et og samme liftkort! Hvor får man ellers det?

#4 Montgenévre 1 time og 22 min fra Torino

Montgenévre er for mange en ganske ukendt skiby. Men det gør den nærmest endnu bedre til familieferier, hvor du gerne vil forkæle dig selv med skiløb, god mad og kvalitetstid med de små.
Så udover den korte transfertid, er denne franske skiperle med på listen af tre årsager:

  1. Idylliske omgivelser
  2. 400 kilometer piste
  3. Børnevenligt

 

#3 Westendorf 1 time og 7 min fra Innsbruck

Så er vi kommet til Østrig, hvor Westendorf sniger sig ind på tredjepladsen over destinationer med kortest transfertid fra lufthavnen.

Fra Innsbruck lufthavn tager det sølle én time og syv minutter, så står du i Westendorf. Vi har ikke selv Westendorf på programmet, men det er faktisk en rigtig hyggelig by, som egner sig rigtig godt til børnefamilier.

Bonusinfo: Der er 449 kilometers piste inkluderet i samme liftkort.

#2 Sauze d’Oulx 1 time og 5 min fra Torino

Sauze d’Oulx er, for dig som ikke kender byen, en del af skiområdet ’Via Lattea’. Mælkevejen, som det hedder på dansk, dækker over skibyerne Sauze d’Oulx, Sestriere og Montgenévre og er over 400 kilometer stort.

Det fede ved Sauze er, at størstedelen af området befinder sig under trægrænsen, hvilket giver det en charme, som du ikke får hos højere beliggende destinationer.

Det giver desuden også en bedre sigtbarhed på overskyede dage, hvilket er super rart for mindre rutinerede skiløbere.

#1 Vinderen med kortest transfer fra lufthavnen er…

Lofer er en lille østrigsk skiby, som ligger uhyggeligt tæt på Salzburg lufthavn. 39 minutter skal du sidde i bussen eller bilen fra lufthavnen, inden du står i Lofer.

Lofer er måske ikke verdens største skiområde, men med sølle 39 min fra lufthavnen, kommer vi ikke uden om byen som klar vinder.

Du kan vel sammeligne Lofer med skiområderne i Sverige og Norge, hvor du måske ikke får så mange kilometer for pengene, men til gengæld er det begynder- og børnevenligt.

Vi sørger for sandwich og vand på turen fra lufthavnen

Som du nok kan høre, så er transferen fra lufthavnen ikke helt min kop the. Det skyldes vel egentlig, at jeg bliver køresyg i det sekund chaufføren drejer nøglen og træder på gassen.

Lige præcis derfor bestræber vi os altid på at have sandwich og vand til alle gæster på transferbusserne, som desuden i sig selv skal være i orden.

Jeg håber, at du kan bruge ovenstående liste, og hvis du skulle kende til andre gode områder med kort transfer fra lufthavnen, så tip os i kommentarfeltet herunder!

Go’ dag!

Michael Jensen Direktør, Nortlander Ski-Tours

Kategorier: Cervinia, Sauze d'Oulx, Sestriere, Montgenevre

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg