nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Har du styr på dit udstyr til den kommende sæson?

Udgivet af Frederik Lundgren den 08-12-14 12:00

I dette interview har jeg haft fat i vores ekspert Jeppe, som har butikken Surfline i Århus. Han har tidligere udtalt sig om freeskiing, som du kan læse om lige her.

I den her omgang har jeg bedt ham om at komme med sine personlige favoritter, når det kommer til den nye sæsons fedeste udstyr - læs videre og bliv inspireret.

Hvis du skulle fremhæve en ny ski til den kommende sæson, hvilken en skulle det så være, og hvorfor denne?

“Hvis jeg skulle fremhæve én ski, så synes jeg “K2 bolt” er yderst interessant. Det er en ski rigtig mange skiløbere kan bruge på forskellige niveauer. K2 laver normalt ikke pisteski, men med Bolt har de kombineret en all-mountain ski med en vaskeægte piste-racer.

Dvs. at den har rigtig mange af de gode egenskaber fra en all-mountain ski, f.eks. rocker-teknologien. Derudover er den stiv, den har fart, den har et super greb i kanterne og så er den enormt nemt at manøvrere ind i svingene.

K2 Bolt er alt i alt bare en fantastisk ski, der har en masse egenskaber, som du ikke kan finde ret mange andre steder. Den svinger meget lettere end konkurrenterne på markedet. Jeg mener, at det er en ski, som du kan stole på - selv når du presser sømmet helt i bund.

Da vi  i uge 46 var på Sölden-gletsjeren med Surfline, Århus Surf og Ski, var mine kunder enormt positivt overraskede over denne ski. Skien har lidt sin egen personlighed, og med det menes der, at den simpelthen er lettere at dreje.

Skien bliver også brugt til undervisning på ekstremt højt plan ved Den Danske Skiskole. Det eneste minus ved den er prisen. Men hvad fa’en, man lever kun en gang.”Ifølge-Jeppe-er-den-her-ski-sæsonens-mest-interessante

Ifølge Jeppe er den her ski sæsonens mest interessante

Kan du komme med et mere prisvenligt alternativ, hvis det eksisterer?

“Et lidt mere prisvenligt alternativ til Bolt’en kunne være en sjov piste-racer, der ikke bliver alt for stiv, og ikke er fyldt med alt for mange lag af carbon, stål og titanium (det gør den stiv). Nordica har lavet en ski, ved navn Dobberman, og den er en ren racer, men den har en lille smule rocker-teknologi i sig, og så er den lige en tand blødere end konkurrenterne.

Det gør den meget mere all-round ligesom Bolt’en, hvilket betyder, at den gør det helt fint på forskellige underlag. Og så er prisen på den her måske lidt mere tilgængelig end på den dyrere K2 Bolt.

Med mange gode kvaliteter og en overkommelig pris er den her ski fremragende

Med mange gode kvaliteter og en overkommelig pris er den her ski fremragende!

Hvilken jakke og buks vil du anbefale og hvorfor?

“Det norske mærke Kjus har i år lavet en skaljakke, der hedder FRX Pro, og den kommer fra deres offpiste kollektion. Med 4-vejs stræk og 30.000 i vandsøjletryk (det er lidt kompliceret, men det betyder at den er god) er det her mit bud på årets lækreste jakke. Bukser fås selvfølgelig også til. Både pasform og kvaliteten er helt i top.

Derudover får designet og små detaljer på jakken, det hele til at gå op i en højere enhed. Du kan læse mere om sættet på surflines hjemmeside, og de har det også i butikken i Egå, hvis du skulle være interesseret. Dette er mit “årets sæt”, og for at det ikke skal være løgn, så har jeg allerede testet det.

I silende regn i Hintertux stod jeg og var fuldstændig tør, imens alle andre var drivvåde. Og jeg var tør, fordi det her sæt kunne klare vandmasserne så det er klart værd at kigge på.”

Er der et par fede goggles, du vil fremhæve?

“Et mærke jeg altidhar kunne lide er Electric. De leverer altid nogle vildt fede goggles, og de sidder vildt godt. I hvert fald på mig (skribenten her ejer også et par Electric, kan jeg fortælle). Denne Electric EG 2.5 har et virkelig godt udsyn, og så matcher den selvfølgelig det førnævnte Kjus sæt.

Electric er altid lækker kvalitet, og med et standard oversize view går det aldrig helt galt!”Et-bredt-udsyn-gør-denne-EG-2.5-perfekt-til-den-nye-sæson

Et bredt udsyn gør denne EG 2.5 perfekt til den nye sæson

For at slutte af, hvilken hjelm synes du, der er fedest?

“Personligt synes jeg, at hvilken som helst hjelm, der sidder godt på den der nu skal have den, er en god hjelm for ham/hende. Der er mange forskellige stile og typer, så der er en masse at vælge imellem. En ting vil jeg dog sige: En hjelm med udluftning og carbon er altid lækkert."

I vores interview med gutterne fra Blacksnow, anbefalede Christian, administrerede direktør, hjelmen POC Receptor BUG, hvis vi skal komme med en konkret anbefaling. Men ellers så gør som Jeppe anbefaler, og find den hjelm der sidder bedste på dig!

Forhåbentlig kan det her lille interview give dig nogle idéer om, hvilket gear du skal investere i, inden turen går mod de efterhånden ret sneklædte alper!

Hav det skønt til vi snakkes ved igen!

Frederik Lundgren
Nortlander Marketing & Content Consultant

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg