nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

“I skal ikke være bange for at tage på kør-selv skiferie i en elbil”

Udgivet af Nortlander den 25-01-24 11:52

Har du anskaffet dig en elbil og ligger søvnløs om natten over, hvordan du nu skal komme på skiferie til Alperne? Så frygt ej, det kan nemlig sagtens lade sig gøre - vi har testet det for dig. 

Vi har teamet op med vinderen af vores konkurrence om en tur til SNOWS i Sölden med Nortlander, SNOWS og Audi Danmark. Vinderen fik, udover turen til SNOWS , som er et stort test-event, hvor man har mulighed for at teste de nyeste ski og snowboards inden sæsonen går i gang, stillet en Audi Q4 e-tron til rådighed, for at teste og give et eksempel på, hvordan det er at køre på skiferie i en elbil.

Planlæg turen hjemmefra og kom hurtigere frem 

En skiferie i elbil kræver lidt mere planlægning, og der er god grund til at planlægge din kør-selv skiferie i elbil hjemmefra. Det kan nemlig spare dig en del tid undervejs. Vores testperson har forsøgt sig med to forskellige ruter. Han kørte turen derned fra Sjælland og sejlede via Gedser-Rostock, og derfra gik turen over Berlin og München. Han brugte i alt 19 timer og 31 minutter, inklusiv seks opladningspauser, på i alt 3 timer og 40 minutter, på at komme fra København til Sölden 

Han tog turen derned om natten, og brugte derfor hver opladning til at tage en lur, alt imens bilen ladede op. Han er meget positivt overrasket over, hvor fint det fungerede og siger selv; “Simpelthen fordi vi havde så mange pauser, både om natten, men også i løbet af dagen, hvor vi gik en tur eller noget. Jamen så kom vi simpelthen frem, og var faktisk okay, selvom vi havde kørt hele natten”

Turen hjemover gik over München, via Hannover og med færgen via Rødby-Puttgarden. Hjemturen tog i alt 16 timer og 50 minutter, inklusiv fem ladestops på i alt 2 timer og 54 minutter. Turen hjem gik lidt hurtigere – her blev opladninger kombineret med spisepauser, og så var det muligt at oplade bilen på færgen, hvilket sparede dem for en opladning.  

Du kan finde alle vores kørselsvejledninger til Alperne her.

Gode ting at overveje hjemmefra:  

  • Skal du med færgen fx Rødby-Puttgarden, så undersøg om det er muligt at oplade bilen på færgen. Det vil kunne spare dig for en opladning på turen, hvis du kan kombinere færgeoverfarten med et ladestop.  
  • En fordel er at bruge en app til at planlægge turen. Den kan give et overblik over, hvor der er hurtigladere, og planlægge turen efter at ramme rastepladser, hvor der er mulighed for hurtigopladning samtidig med, at man fx kan spise frokost. Måske har din elbil sin egen navigationsapp, og ellers findes der mange gode, fx “A Better Routeplanner”, som kan benyttes i hele verden.  
  • Vejrforhold har stor indflydelse på kørsel i en elbil. Både temperaturer, vind og vejforhold er ting, som påvirker rækkevidden på din elbil. Tjek derfor altid vejrudsigter inden du kører, og sørg for, at din elbil har vinterdæk på, da dette også spiller en stor rolle for, hvor langt din elbil kan køre.  

Undgå rækkeviddeangst 

Har du planlagt din kør-selv skiferie, men går alligevel rundt med lidt ondt i maven over, om I nu skulle ske at løbe tør for strøm, eller ikke have nok strøm til at have sædevarme? Så er der altså ingen grund til bekymring. Der er masser af opladningsmuligheder langs motorvejene, og du kan roligt stole på, at din bils navigationsapp, fortæller dig, hvor de bedste opladningsmuligheder er, og hvornår I skal oplade. Gør vejrforholdene, at det alligevel er nødvendigt med en ekstra opladning, så udnyt, at I er på ferie og brug pausen på at hygge jer med en ekstra kop varm kakao. 

Det går op og ned når man kører i Alperne, men bliv ikke nervøs, hvis din elbil pludselig sluger meget strøm på at køre opad. Mange elbiler oplader nemlig, når de kører nedad og bremser, så der bruger du til gengæld ingen strøm. Alle vores destinationer tilbyder også opladningsmuligheder til din elbil, så vær ikke bange for at bruge din elbil under din skiferie. Flere af vores hoteller har også opladningsmuligheder, men det er en god ide at forhøre dig ved det enkelte hotel eller guiderne inden afgang.  

Læs mere om opladningsmuligheder på destinationerne her. 

Legende let  

Selvom, der med en elbil følger nogle praktiske udfordringer, er der også en stor fordel, som vores testperson især er vild med, nemlig kørekomforten. “Jeg har selv kørt primært med manuelt gear, og det er ikke fordi, at det er et problem at køre manuelt gear, men det er en helt anden køre-oplevelse det her. Det er legene let at køre nu”. Og specielt den funktion, at elbiler bremser, når man løfter foden fra speederen, er han meget begejstret for. “De her nålesving, jeg kan simpelthen kaste den rundt og det er virkelig en fornøjelse i forhold til hvad jeg kommer fra”. 

Så udover at passe på de fantastiske Alper, så er en elbil også meget behagelig at køre rundt i Alperne i. Det er jo ikke til at få armene ned over!  

Tre gode grunde til at køre på skiferie i en elbil:  

Det er billigere at køre i en elbil end en almindelig benzin- eller dieselbil. Det koster penge at oplade sin elbil på tankstationerne i både Danmark, Tyskland, Østrig, Italien og Frankrig, hvis man ikke betaler et månedligt abonnement, men det er stadigvæk billigere, end at tanke en benzin- eller dieselbil. Så elbil = flere penge til øl og pizza på pisten. Det er ren winwin.  

Lad os sige det, som det er – det er super miljøvenligt at køre i en elbil. En elbil producerer ingen udstødningsgasser og skadelige stoffer, som bidrager til luftforurening. Og hvem vil ikke gerne bidrage til, at de sneklædte Alper ikke skades af luftforureningen? 

Hvem vil ikke gerne være veludhvilet og megaklar til første skidag? Se enhver opladningspause, som en mulighed for at tage en lur. Hvis du vælger at køre afsted på skiferie om natten, er det oplagt at benytte muligheden for at få lukket et øje. Ladepauser = sovepauser. Og kører du i stedet om dagen, så benyt da muligheden for at spise en lækker frokost, eller få tanket op med køresnacks, mens bilen oplader. Ingen kør-selv-ferie uden køresnacks! 

“I skal ikke være bange for at tage på kør-selv skiferie i en elbil”  

Vores skiglade testperson havde aldrig prøvet en kør-selv skiferie i elbil, men han er meget positivt overrasket over oplevelsen. Han har endda planlagt endnu en tur til Alperne i elbil. “Det er klart mere besværligt med el, men det er ikke noget, der har afskrækket mig. Jeg skal selv med elbil igen her senere på sæsonen med børn”.  

Står du overfor en kør-selv skiferie i elbil, eller er blevet inspireret til at prøve det, så kan du læse mere om at køre på skiferie i elbil og find flere gode råd her.

 

 

 

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg