nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Ischgl, du mein traum...

Udgivet af Frederik Juul Leth-Sørensen den 11-06-18 12:40

3 gode grunde til hvorfor du skal tage til Ischgl...

Ischgl er måske ikke det sted de fleste danskere forbinder med skiferie. Mange af Ischgls gæster vender dog tilbage år efter år. Så hvad er det der gør, at denne lille by i grænselandet mellem Østrig og Schweiz kan tryllebinde folk og lokke dem tilbage 10, 20 eller 30 år i træk?

Ischgl-foto11

Med 238 km piste, 45 lifter og 2 snowparker er Ischgl en destination der byder på lidt af hvert. Du kan stå på ski i både Østrig og Schweiz, nyde de spektakulære udsigter og spise frisklavet kaiserschmarn eller weinerschnitzel uanset hvor du træder ind. I byen er der et væld af afterski steder, fantastiske restauranter og butikker der får byen til at summe af liv. Velkommen til Ischgl; her er 3 gode grunde til, at din næste ferie skal gå til byen med navnet der er alt andet end mundret.

1. Et skiområde i verdensklasse

Ischgls skiområde er et af de bedst sammenhængende skiområder i alperne. Hvor end du befinder dig, kan du stort set altid se en lift. Liftsystemet er under konstant forbedring og har en imponerende kapacitet på 94.000 passagerer/timen. I Silvretta Seilbahn AG – selskabet der ejer liftsystemet – er der lavet en aftale om, at man ikke må tage penge ud af selskabet. Det betyder, at alle penge de tjener bliver reinvesteret i at forbedre og udvikle systemet. Effekten heraf er tydelig: topmoderne lifter og minimal ventetid.

Pisterne er brede og velpræparerede. Uanset om du er til fart og stejle bakker eller til bløde blå nedfarter kan Ischgl opfylde dine ønsker. 142 km røde pister dominerer pistekortet, til dem der helst vil køre sort er der 34 km at boltre sig på og de store bløde, blå bakker dækker 47 km af området.

2. Afterski som intet andet sted

Har du sagt Ischgl må du også sige afterski; og afterski dét kan Ischgl. Med 17 forskellige afterskibsteder spredt ud over hele byen er der noget for enhver smag: det klassisk østrigske, den helt store fest og muligheden for at nyde en øl i solen, er at finde rundt om i byen.

De fleste steder åbner op for afterski kl. 15 og så bliver der ellers langet fadøl og flügel over disken til den helt store guldmedalje. Afterskibstederne lukker for langt de fleste tilfælde kl. 19 og der kan man så vælge at takke af og trække sig tilbage eller gå hjem og skifte og generobre byen på ny.

Afterski_ischgl

KITZLOCH På Kitzloch holder vi guider til og det er her du kan møde os til afterski, til en snak, en dans eller en skål. Fra 15.00 – 19.00 strømmer fadøllene ud af hanerne, DJ Boris spiller op til dans og Arno bag baren sørger for, at tørsten bliver slukket. Kitzloch er klassisk østrigsk afterski med stort A og helt sikkert et besøg værd!

KUHSTALL Har man hørt om Ischgls afterski har man næsten med garanti også hørt om Kuhstall. Lokaliseret på Silvretta Platz spiller Kuhstall op til dans og trods menneskemængden skal Kuhstall opleves. Ligesom Kitzloch er dette klassisk østrigsk afterski!

SCHATZI På Schatzi spilles der op til dans med tidens største hits og er dermed en mere moderne udgave af den østrigske afterski. De slår dørene op allerede kl. 09.00 og lukker først igen om aftenen. Øl er der aldrig for lidt af, og festgarantien er i den grad opfyldt her!

3. Hotel Sylvia

Hotel Sylvia kan du bo i skønne omgivelser med dansk/svensk personale, halvpension og kun få minutters gang til Pardatschgratbahn.  Hver morgen kan du gå ombord i en stor morgenbuffet og om aftenen kan  du sætte dig til rette i hotellets hyggelige restaurant til en skøn 3-retters menu. Værelserne er store og velindrettede og nogle af dem med balkon. Efter en lang dag på ski kan man nyde en tur i saunaen, sætte sig til rette i de store sofaer i loungen eller få en øl i baren.

Kort fortalt, Sylvia har hele pakken; skønne værelser, god mad, hyggelige
omgivelser, kort afstand til lift og centrum og dansk/svensk personale der
altid står klar til at give en hånd.

 

Kategorier: Apres-ski, Ischgl

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg