nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Kør Østrigs pister tynde – spis din frokost i Schweitz

Udgivet af Alexander Barfred Bajer den 16-01-19 12:51

To lande, én skitur? Ja, den er god nok.

Ischgl kan du suse ned af de Østrigske pister, og når du bliver sulten, ja så tager du da bare lige et smut forbi Schweitz.  

Hvis man gerne vil kunne sige, at man på en og samme dag har nydt en formiddagsknödel på en Østrigsk tyrolerbar, kørt pisterne tynde og spist en frokostpizza i Schweitz, serveret af fransktalende personale, så er Ischgl stedet for dig. 

Her kan du nemlig, med blot et par stavtag og carvingsving, krydse landegrænsen mellem Østrig og Schweitz på toppen af Palinkopf-bjerget, hvortil du ledes op af den spritnye 6-personers E4-stollift fra Ischgl.  

Book din rejse til Ischgl her!

Herfra kan du, via den 10 kilometer lange piste 80, suse direkte ned i det Schweiziske naboområde, Samnaun Dorf.

Udover at spise frokost, har du her mulighed for at handle ind, helt toldfrit, i et udvalg af butikker med alt fra skiudstyr til spiritus. Husk dit pas – bare for en sikkerheds skyld. 

 

Få en pizza i ”Smugler-hytten” 

Når du når Samnaun for enden af piste 80, er det første spisested du møder den autentiske Schmuggler-Alm hytte.

Stedet her tager navn efter tyrolske smuglere, der i efterkrigstiden, smuglede varer fra Schweiz til Østrig.

Her kan du nyde sprød stenovnspizza på balkonen eller sætte dig ind foran pejsen, i den rustikke alpehytte, og nyde en Schmugglerbier. 

Schmuggler-Alm 

Fondue "en masse" 

Blot 300 meter derfra finder du Raclette Fondue Stübli La Grotta,
der er indrettet med rustikke møbler, lavet af træ fra byens gamle lader.

Stedet er et mekka for fondueentusiaster, der foruden traditionel fondue med kød eller lokale Schweiziske oste, byder på en Asiatisk inspireret fondue, samt et udvalg på mere end 100 Schweiziske vine.

Med maven fuld af ostefondue, pizza eller smuglerøl, vil du på din vej tilbage til Ischgl kunne tage den toetagers store kabinelift, L1, med plads til 180 skiløbere.  

 Raclette Fondue Stübli La Grotta

Tapas, tapas, tapas

Efter en dag fyldt med skiløb og smagsoplevelser, kan du slutte aftenen af i Ischgl med en afslappet middag, i hyggelige omgivelser, på Plangger Delikatessen. Her kan du få en planke tapas og et godt glas rødvin.

Plangger

Og nu hvor du er i nærheden, kan du jo meget passende smutte forbi apres ski på Kuhstall, kun 150 meter derfra, hvis du er i humør til at danse lidt på bordene bagefter. 

Kuhstall

Så er du til en to-lande-i-en-skiferie, toldfrie varer og Schweiziske egnsretter er der kun én ting at sige: Pak dit grej og kom til Ischgl!

Find din rejse til Ischgl her

Kategorier: Ischgl, Østrig

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg