nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Les Arcs - En snesikker stjerne

Udgivet af Michael Kahr Jørgensen den 05-09-19 10:32

Les Arcs er en af vores nyeste tilføjelser til vintersæsonen 2019/2020.

Destinationen er stadig relativt ukendt for mange danskere, og nu er det på tide at blive bekendt med denne smukke destination i Frankrig.

Så, hvad tilbyder Les Arcs, og hvad kan du opleve på en skiferie her?  

Les-Arcs-Small-6

Skiløb i store højder

Les Arcs i Frankrig består af fire bilfrie bydele (Arc 1600, Arc 1800, Arc 1950 og Arc 2000), og er en del af det gigantiske skiområde Paradiski.

Området er meget snesikkert, da skiløbet er højt beliggende og der er to gletsjere. Her finder du mildest talt skiløb i topklasse, og hele skiområdet giver 425 kilometer pister med to toppe på over 3.000 meter.

Les Arcs’ skiområde er meget gennemtænkt, og her er et velfungerende liftsystem med mange moderne lifte. Fra flere af disse lifte kan du nyde en enestående udsigt over La Rosiére-dalen og det statelige bjerg Mont Blanc.

Les_Arcs

Panoramaudsigt fra l’Aiguille Rouge

En god måde at få et overblik over området er at besøge det berømte udsigtspunkt l’Aiguille Rouge. Det højeste punkt er på 3.226 meter over havet, og her får du en 360 graders panoramaudsigt, som garanteret får dig til at gispe efter vejret.

For at komme hertil fra Arc 2000 skal du tage Varet-gondolen til Aiguille Rouge-gondolen. Fra bydelen Arc 1800 skal du tage Transarc-gondolen til toppen, og derefter stå på ski ned ad pisten til Varet-gondolen og videre op med Aiguille Rouge-gondolen.

Fra Aiguille Rouge har du en enestående udsigt over den majestætiske bjerg Mont Blanc og de italienske alper Mont Pourri og Pierra Menta. En stor nyhed sidste sæson var, at der blev bygget en gangbro, der rager ud i luften, så alle kan beundre den enestående skønhed i den alpine bjergkæde.

Skiløbere kan tage den røde eller sorte piste ned ad skråningen, og fodgængere kan komme ned med kabineliften.

Se skiferien til Les Arcs her

Les-Arcs-Small-6

Afterski og natteliv i Les Arcs

Les Arcs’ afterski er ikke den vildeste af slagsen, men hvis du vil gå på festlig afterski, anbefaler vi at du bliver i Arc 1800. Der er både livlige barer og den største natklub i Les Arcs - Apocalypse.

L'Arpette ligger oven over Arc 1600 og Arc 1800 og er et fantastisk sted at sætte afterskien i gang. Da stedet ligger øverst på pisten, lukkes det også tidligt, så alle skiløbere og snowboardere kan komme sikkert ned. Her kan du sidde og beundre den fantastiske udsigt på den store solterrasse ved L'Arpette. Der er ofte live DJ’s, og det er ikke ualmindeligt, at baren omdannes til et dansegulv.

De bedste barer i Arc 1950 er George's vinbar og pubben Les Belles Pintes.

Hvis du vil have en drink på bjerget, kan du besøge Igloo-Village ved Arc 2000. Det er en god isbar beliggende i en hule med forskellige is-skulpturer.

Se skiferien til Les Arcs her

Deep nature Spa

Wellness med noget for enhver smag

Hvis du vil tage en pause fra skiløbet, eller hvis du har behov for afslapning og vil forberede din krop til den næste store dag på pisterne, er der en række kurbade i Les Arcs, der helt sikkert vil imødekomme dine behov.

Arc 1950 har uden tvivl overgået de andre bydele området med sin fantastiske Deep Nature Spa på Les Sources de Marie Residence, som ligger lige ved foden af Mont Blanc. Dette er en vidunderlig spa i naturens tegn, og den tilbyder en varm og kold sensorisk rejse.

Her kan du nyde: opvarmet afslapningspool, vandfald, ishule med isbrusebad og en vulkanhule, som er en sauna. Her kan du også få kombineret forældre- og barn-behandlinger, så børnene aldrig efterlades alene.

For dem af jer, der rejser med hele familien eller vennegruppen, anbefaler vi Aquafun, et stort vandland på 3.800 kvadratmeter med noget for enhver smag. Dette badeanlæg er ideelt til dage, hvor vejret er dårligt, og her kan du nyde svømmebassiner, massagestråler, udforske huler, slappe af i jacuzzien og en række andre faciliteter. Selv børnene vil have det sjovt med vandland og vandrutsjebane!  

Se skiferien til Les Arcs her

Les-Arcs-Small-3

En verden af sneaktiviteter

Les Arcs har masser af aktiviteter, der nok skal holde dig beskæftiget i sneen, selv uden ski eller snowboards. Der er masser af forskellige aktiviteter i alle fire bydele, men de fleste er arrangeret fra Arc 1800.

Den lokale skiskole organiserer snesko-vandreture, hvilket er en god måde at komme ud på bjerget i et lidt roligere tempo end skiløb. Det er perfekt, hvis du vil have en fridag fra skiløb, og hvis du vil væk fra andre mennesker et stykke tid og nyde den magiske udsigt.

Les Arcs har været en del af de olympiske lege ved to lejligheder, og er berømt for sin speedskiing-piste. Les Arc's speedpiste er over to kilometer lang, hvor rekorden er over 250 km/t, og har et bremseområde på 700 meter. Her finder du helt sikkert udfordringer!

Toboggan-slædetur i Arc 2000 er et absolut must, da det byder på et adrenalinkick med fantastisk udsigt. Banen er 3 kilometer lang og tilgængelig for alle med et gyldigt liftkort. Børn skal være mindst 10 år gamle og 125 cm. høje, og de skal ledsages af en voksen. 

Ser det fristende ud med en skiferie til Les Arcs?

Læs mere om fantastiske Les Arcs her.

Se skiferien til Les Arcs her

Kategorier: Afterski, Anbefalinger, Wellness, Frankrig, Les Arcs, Guldkant

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg