nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

En tur på Europas største ‘skiable’ gletscher i Les 2 Alpes

Udgivet af Lasse Bach den 27-01-15 12:51

Jeg vil gerne byde dig velkommen til en digital pistevisning på Europas største ‘skiable’ gletscher i L2A, hvor vi kommer vidt omkring.

Jeg vil fortælle dig lidt om fordelen ved at stå tidligt op, inden vi bevæger os mod Jandri-Express og pisterne på gletscheren - vi slutter selvfølgelig vores "fælles skiløb" af med en god frokostbøf på Pano-Self-restaturanten.

Der er nogle få steder i Europa, hvor det kan lade sig gøre at stå på ski om sommeren – og ja, det er på gletschere, hvor der stort set, med mindre man er yderst uheldig med varmt vejr, er sne hele året rundt.

Hvis du begiver dig til L2A (Les 2 Alpes) om sommeren vil du erfare, at du faktisk kan stå på ski til omkring kl. 12-14, hvor vejret derefter er for varmt til at sneen er rigtig god, men stadigvæk... Sne om sommeren!

Men vigtigst er alt, så er der (selvfølgelig) også sne om vinteren. Og masser af det!

valley_of_clouds

Så spænder vi skistøvlerne - lad os se at komme op på den gletscher!

Hvis du rejser tidligt på sæsonen, og vil være sikker på (masser af) sne, vil jeg æde min gamle hjelm på, at L2A er er det rigtige valg for dig! Netop i denne sæson (14/15) fik Alperne en lidt sløv start med hensyn til sneen og ja, det gjorde L2A såmænd også.

Heldigvis har vi dog vores fantastiske gletscher. Sæsonen startede medio/exito november - her var det allerede muligt oppe i højderne at stå på ski. I byen (1650 m) var der ganske rigtigt intet sne.

Hver dag stod jeg tidligt op for at få det bedste skiløb på gletscheren og kan kun anbefale dig at gøre det samme.

Af sted med dig til Jandri Express 1-2 og med trækliften helt til toppen, hvor der på en "bluebird dag" venter den mest fantastiske udsigt.

Lige på kanten til, hvor eventyret begynder på L2As fantastiske pister.

Hvis du er tidligt oppe om morgenen kan det virkelig lade sig gøre at nyde turen op - selvom det tager 30-45 min at komme helt til toppen.

op_med_trækliften_af_Jandri-5

Nu går der ikke længe før det er din tur til nedløb - kan du mærke det kilder i maven?

Hvad jeg helt klart kan anbefale (når det ikke blæser for meget) er, at bare tage et øjeblik til at nyde livet, præcis der hvor du er. Den blå himmel, solen og et sæt ski under fødderne - det bliver ikke bedre.

Når du er kommet helt op er min personlige favorittur at starte på Jandri 5-pisten. Så hopper du på trækliften igen og i stedet står du nu ned ad Signal 3+1.

 

nyd_lyden_af_ingen_vind

Signal 3 ses øverst til venstre hvor den drejer 90 grader til signal 1.

Nyd lyden af ingen vind samt dine ski, der pløjer gennem pisten om morgenen på signal 1, da der her oftest er fuldstændigt stille.

Jeg lover dig, hvis du er så heldig at komme op som en af de første efter et snefald, så bliver man endnu højere på skiløb.

Når du kommer op med Signal-liften, så fortsætter du ned ad Glacier-området, hvor man bestemmer selv, de er alle fantastiske.

Fortsæt ned til Pano-Self-restaturanten og få din frokost, hvor en af deres friske entrecote-bøffer kan anbefales, og nyd udsigten over de franske alper.

Jeg håber, at min digitale pistevisning har givet lyst til at prøve det selv, og så håber jeg, at vi ses på gletscheren i Les Deux Alpes!

Lasse Bach,  Nortlander-guide i Les 2 Alpes 2014/15

Kategorier: Les Deux Alpes

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg