nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Når 8-16 ikke er nok - aftenskiløb i Sölden

Udgivet af Janne Skovgaard Henneberg den 27-07-15 11:45

Har du nogensinde tænkt på hvordan det ville være at have en hel dag på ski? Som i en "HEL" dag?

Nu tænker du nok, at det har du da prøvet. Den fantastisk følelse at være den første ved liften om morgenen og den sidste der suser ned af pisterne lige inden det bliver mørkt.

Men i Sölden er der mulighed for en endnu længere dag på ski...

Aftenski i Sölden.

Hver onsdag genåbner den store hovedlift Gaislachkoglbahn A10 blot en time efter den er lukket ned sidst på eftermiddagen, så her er det muligt at få ekstra kilometer skiløb i benene.

Den blå lift med alverdens citater, oversat til alle Europas sprog, tager dig op i det fantastiske terræn Sölden har at byde på.

Herfra er det muligt at udfordre en af de klart bedste pister - denne gang i mørke. Selvfølgelig er pisten oplyst, men det er ikke alle hjørner på pisten lyset når ud på.

Den 4 kilometer lange, ny præpareret nedkørsel starter som en fin bred, sort piste og går over i at blive smal og blå. Meget utraditionel piste, men virkelig fantastisk at køre på.

Der er sjældent mange mennesker på pisten på denne tid, så det er bare med at nyde nedturen mod byen som er yderst smuk på en klar aften.

Hvis du ikke har behov for de ekstra kilometer i benene, er det også muligt bare at tage liften op i eget fodtøj og nyde en fantastisk aften i selskab med venner eller familie.

På Gaislachkogl Mittelstation holder restauranterne Almstube og Tirolerstube nemlig længe åbent - to vidt forskellige restauranter med hver deres charme.

Hvis du er til hurtig aftensmad inden pisten igen kalder, vil Almstube være det oplagte valg. Deres selvbetjening fungerer og du får fin mad og kolde drikkevarer i løbet af 5 minutter.

Er du i stedet mere til lækker mad og rigtig østrigsk stemning er det Tirolerstube der kalder.

På terrassen udenfor venter der dig live musik med de festlige ”Original Ötztaler Alpentornados. Med på scenen er også de underholdende Niederthai/Umhausen folkedansere.

Aftenen sluttes af med flot fyrværkerishow fra bjergtoppen.

Aftenskiløb i Sölden er generelt bare et fantastisk arrangement!

Alle kan være med og aftenen kan foregå præcis som du selv ønsker det. Har du brug for en aften, man normalt ikke oplever på skiferien i alperne, er det helt klart denne aften du ikke må gå glip af.

Stemningen er svær at beskrive - den skal opleves!

Vi ses i Sölden til vinter.

Janne Henneberg: Nortlander-guide i Sölden 2014/15

Kategorier: Østrig, Sölden, Aftenskiløb

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg