nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Nortlanders liftkort indeks - her får du mest for pengene!

Udgivet af Anna Knutsson den 23-02-17 14:12

Skærmbillede 2018-08-17 kl. 14.50.21Hvad koster et liftkort på din skiferie - og hvad betaler du for?

Det er en tanke, jeg har tænkt mange gange - hvad betaler du egentlig for?

Det er et godt spørgsmål, når man tænker over, hvor stor forskel i pris, der kan være på liftkort fra destination til destination. Se bare forskellen på Alperne og skiområderne i Sverige og Norge.

Her koster liftkort i Alperne typisk mere, men alt efter, hvad der er vigtigt for dig, så får du ikke nødvendigvis mest for pengene ved så at tage til fjeldene.

Jeg har derfor lavet et 'liftkort indeks' hvor du kan se prisniveauet på liftkort for 15 forskellige destinationer baseret på 2 faktorer, som de fleste danske ski-entusiaster går op i - størrelsen på skiområdet og antallet af solskinstimer på destinationen!

Hvis du læser videre, lover jeg, at du hurtigt bliver klogere på, hvor du skal tage hen for at få mest for pengene til lavest mulige pris.

I Canazei rækker dit liftkort længst - nemlig 1220 kilometer!

I Canazei rækker dit liftkort længst - nemlig 1.220 kilometer!.

Her får du mest værdi i dit liftkort

Hvis du gerne vil på skiferie og samtidig være sikker på, at du får godt med sol og mange kilometer piste til mindst mulige penge, så skal du gå efter den italienske perle, Canazei!

Her ligger prisen per kilometer pist på sølle 1,77 kroner og en times solskin "koster" kun 77 kroner. Hvis du sammenligner med Åre i Sverige, så koster en times solskin 164 kroner, og prisen per kilometer piste i liftkortet kan du gange med 10!

Her betaler du mindst for flest solskinstimer og flest kilometer piste i liftkortet

De grønne felter er de mest fordelagtige priser eller resultater. De gule er middel og de røde er de mindst fordelagtige. Resultaterne er opdelt i fem grønne, gule og røde placeringer (med undtagelse af delte placeringer).

Værdien af dit liftkort afhænger af antallet af soltimer og kilometer piste

Værdien af dit liftkort afhænger af antallet af soltimer og kilometer piste.

Jeg har her samlet 10 af de billigste skirejser til skiomnråder, hvor du får mest sne og pister for pengene.

Hvor skinner solen?

Ved første øjekast kan destinationer som Canazei, Val Thorens, Mayrhofen og Zell Am Ziller virke som dyre destinationer baseret på liftkortets pris. Især hvis man sammenligner med Oppdal i Norge eller Åre i Sverige, der har nogle af de billigste liftkort...

...men går du efter det billigste liftkort, bør du tænke på, hvad du får med i prisen. I Åre betaler du f.eks. 1.638 kroner for et liftkort, men med tanke på det lave antal solskinstimer, så betaler du 164 kroner per solskinstime.

Av for en dyr 'goggle tan'!!!

Tager du derimod en destination som Canazei, der rigtigt nok har det dyreste lifkort, så koster en solskinstime til gengæld under halvdelen af, hvad den koster i Åre - altså kun 77 kroner.

WHAT CAN I SAY!

De destinationer, hvor du får mest sol for pengene, er Sauze d'Oulx, Sestriere samt franske Montgenevre. Her koster en time i solen under 70 kroner.

Solen skinner i Val Thorens

Solen skinner i Val Thorens

Skiing is king

Hvis et billigt liftkort er vigtigt for dig, så kan du med fordel tage til Oppdal, Åre, Sauze d'Oulx eller Sestriere. Her finder du nemlig de billigste liftkort...

...men hvis du skal ha' mest muligt skiløb for pengene, hvor du får mange og varierede kilometer piste, så kig lige en ekstra gang på vores indeks.

Indekset lyver ikke. Den store taber er Norge. Det er hvertfald i Norge, at du finder det dyreste liftkort i forhold til antallet af kilometer pister. De 3 norske destinationer giver dig mindst mulig valuta for pengene - ikke bare i antal kilometer pister, men også i solskinstimer.

Med sine 38,30 kr/km er Hemsedal det skiområde, hvor du betaler mest for dit skiløb. Du kan sammenligne med Canazei, Bad Gastein og Wagrain. Her er prisen per kilometer piste (medregnet i det samlede liftkort) under 3 kroner!

Skærmbillede 2018-08-17 kl. 14.50.21

 

Solskin og et stort skiområde er det vigtste for dig på din skiferie

Vinderen af det billigste liftkort er...

Det kommer selvfølgelig helt an på, hvad der er vigtigst for dig, når du er på skiferie:

  • Pris?
  • Dage med sol
  • Skiområdets størrelse

Indekset tjener til at give dig et mere nuanceret billede af, hvad du rent faktisk betaler for i forhold til solskinstimer og antal kilometer piste!

Tag det nu med et gran salt og et smil på læben...

Men hav det alligevel i baghovedet, når du skal vælge destination næste gang og tænker "det var godt nok dyrt for et liftkort"...

...for du får ofte, det du betaler for!

Anna Knutsson
Marketing & PR Assistent, Nortlander Ski Tours

Om Nortlanders Liftkort Indeks
Nortlander har gennemgået Mittreseväders vejrdata og udregnet, hvor mange solskinstimer du får per uge i januar, februar og marts på 15 forskellige ski-destinationer i Alperne og de skandinaviske fjelde. Destinationerne er udvalgt på baggrund af skiområdets størrelse. Her har vi prioriteret de store skiområder.

Antallet af solskinstimer er divideret med liftkortets pris baseret på prisoplysninger fra Nortlander og Skistar. Pris per kilometer pist i liftkort udregnes ved at dividere liftkortets pris med antallet af kilometer piste, som kortet giver dig adgang til. Denne udregning er baseret på tal fra Nortlander, Skistar, Skiinfo og Skiworld.

Kategorier: Hvorfor Alperne?, Liftkortindeks

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg