nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Oplev Skijoring i Serre Chevalier! Gæt hvillket dyr der trækker dig på ski?

Udgivet af Frederik Lundgren den 03-09-14 01:44

Delvist slalom ski, delvist skihop, delvist vandski og helt hest, skijoring i Serre Chevalier trodser forventningerne!

Nedstammet fra det norske ord “skijøring” (skikørsel), er denne hestedrevne transportmetode blevet brugt i århundreder i skandinavien. Men på “Ranch Du Grand Aigle” i Le Lauzet, Serre Chevalier, er der stadig fuld fart på sporten.

Skijoring er helt grundlæggende en skiløber, der bliver trukket efter en hest.

Hesten er udstyret med et specielt setup, der giver dig lov til at styre og bremse i forhold til at opretholde en komfortabel fart, alt imens det holder dig i en sikker afstand fra din hest!

Det er næsten ligesom vandski på sne - med et lille cowboytwist. Selvom sporten havde en kortlivet olympisk karriere (det var kun med i vinter olympiaden i 1928), så træner Ranch Du Grand Aigle alle former for discipliner: slalom, hop, ræs og endda en smule freestyle.

Her-viser-niklas-hvordan-det-skal-gøres

Her viser Niklas hvordan det skal gøres

Ranch du Grand Aigle ligger ved en beskeden landevej, en afkørsel der kører fra Serre Chevaliers hovedvej. Selvom det er en smule svært at finde, vil du rigtig hurtigt finde ud af det, hvis du er det rigtige sted: Heste der står opad hegne, cowboyhatte på næsten hvert hoved, og hushøns der spæner rundt om dine fødder!

Polo, chefen på Ranch du Grand Aigle, vil have alt klart og parat til dig og din skijoring tur. Alt du har brug for er dine skistøvler og en smule eventyrlyst.

Ranchen tilbyder kortere ski, så du ikke rammer hestens hove, men du kan også altid prøve board-joring, hvis du har mere lyst til at stå sidelæns.

Når du følger hesten op til skojoring ringen, kan du ikke helt lade vær med at tænke “Hvad har jeg nu rodet mig ud i…”

Den følelse forsvinder heldigvis ret hurtigt, når pigerne sadler op, og hestene viser deres personlighed. Hesten Holiday kan godt lide at blive kløet bag ørerne, Indiana vil hellere kysses på kinden, og sammen spiller de op til kameraet!

Holiday og Indiana spiller op til kameraet

Holiday og Indiana spiller op til kameraet

Polo forklarer nogle få basis ting (hvordan man drejer og stopper), og afsted går det så!
Skijoring kan være så udfordrende eller afslappende, som du gør det til: varm op med nogle få rolige omgange eller gå direkte ind i at træne slalom. Du vælger selv din fart, dine forhindringer og endda din airtime!

https://www.youtube.com/watch?v=iGZ5HN-C3hY

Er du ikke sikker på din stil? Så tjek vores first-person perspektiv af skijoring!

Tak til holdet på Ranch du Grande Aigle, skijoring eftermiddagen var en kæmpe success: fyldt med latter, en masse nye oplevelser, og kun et enkelt wipeout! Hestestyrerne tog sig godt af os begyndere, og gjorde uden tvivl vores tur uforglemmelig!

Serre Chevalier tilbyder aktiviteter der dækker over århundreder. Alt fra aftagelige stollifter, til termiske badehuse (link), boarder cross til skijoring, dette resort er meget mere end din typiske skidestination. Grib muligheden og giv skijoring et skud!

Altså, havde du nogensinde tænkt du kunne stå på ski efter en hest?-WBSJ

Nortlanders reportere, Bri og Niklas
fra World’s Best Snow Job

Kategorier: Serre Chevalier, Frankrig

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg