nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Skibumsens tips i Val d'Isere

Udgivet af Praktikant Nortlander den 23-10-17 14:18

Start ferien i Fornet mens alle andre står i kø!

Mit første tip og gode råd til dig der skal på skiferie i lækre Val d’Isere er at starte førstedagen ud med en bustur til Fornet…

… Ja jeg ved godt det lyder helt absurd, at du skal med en bus på førstedagen. Men! shuttlebussen fra Val d’Isere er gratis, og på få minutter er du i Fornet.

Fornet er bydelen for enden af Val d’Isere hvor omgivelserne, er noget mere rolige og fredelige end de er i Val d’Isere.

I Fornet finder du gondolen af samme navn, som fragter dig op på ‘Le Gran Vallon-bjerget’. Her er der masser af plads på pisten - især fra morgenstunden!

Ud fra min egen erfaring, så er der altså ikke noget bedre end at starte sin skiferie ud med pister som er brede, lange og med få mennesker.

Her vil du gerne være! for her har du god plads og rum, så du kan finpudse stilen til resten af ugen. ;)

Det helt exceptionelle ved Fornet-området, er selvfølgelig gletsjeren på toppen. Størstedelen af bjergsiden ligger i skyggen det meste af tiden og det betyder, at sneen er god hele dagen, og jeg kan garantere for godt skiløb!

Offpist bag gletsjeren

Er du til skiløb uden for pisterne, så har du på bagsiden af Fornet-gletsjeren, rigtig gode muligheder for off-pist ruter. Jeg anbefaler selvfølgelig at du finder en af byens mange offpist-guider, der med sikkerhed kender de gode faces og ruter, så sikkerheden også er i top.  

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=OPhfY8YHFNQ&t=74s[/embed]

Det skal lige nævnes at for at komme helt op til gletsjeren, så skal du med i alt 3 lifter(2 gondoler), fra byen Fornet - men så er du altså også oppe i en verdensklasse legeplads, for ægte skiløbere, og det er hele turen værd!

De bedste steder for afterski

Jeg ved godt at den generelle holdning er at den bedste afterski fås i Østrig. Jeg kan til dels give folk ret i udsagnet, men Val d’Isere er nu ikke en kedelig omgang - tværtimod!

Her kommer to af mine yndlingssteder i Val d’Isere hvor musikken spiller med to, vidt forskellige profiler. Er du er i Val d’Isere - så snyd dig ikke selv for disse to perler.

La Folie Douce

Hvis du aldrig har hørt om La Folie Douce, så må der være noget galt…

La Folie eller ‘the douche’ som mange også kalder stedet, er afterski som solkongen, Ludvig d. 14 selv havde deltaget i!

Stedet er dans på bordene, med DJ’s som spiller højt housemusik til det festglade publikum. Den karakteristiske saxofon er et fast indslag hver dag, hvor enorme mængder champagne sprøjtes ud fra balkonen ned på det festglade publikum. En oplevelse uden lige!

Man kan argumentere for at solkongens ånd stadig lever på La Folie, for her er den  glamourøse og luksuriøse tilgang til afterski, bestemt en realitet!

Hvis du selv godt kan lide det eksklusive, så kan du i baren bestille en 3-liters Mumm Champagne for den nette sum af €2900 - men så får du selvfølgelig også lov at nyde den i VIP-loungen mens du beskuer pøblens dans på bordene. ;)

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=HfrkrwH9vkQ[/embed]

La Folie Douce ligger ret højt i skiterrænet, og skulle det ske du har fået lidt for meget indenbords, og ikke føler for skiløbet ned til byen. Så kan du uden problemer tage liften ned til La Daile, og bussen videre til Val d’Isere - det er der ingen skam i. :)

Lad dig ikke skræmme! La Folie Douce er et must når du er i Val d’Isere!

PS: Hedder din skidestination ikke Val d’Isere - så har La Folie Douce også barer i Alpe d’Huez, Val Thorens, Meribel/Courchevel og i St-Gervais.

Haven’t you heard? Bar Cocorico is the word!

Tættere på Val d’Isere, finder du min anden anbefaling, nemlig Bar Cocorico. Er du som jeg glad for fest og farver, så tager du selvfølgelig to afterskisteder på samme dag. ;)

Afterski på Cocorico er fransk afterski som du aldrig har oplevet den. Rock n’ Roll er temaet fra kl 16-18, hvor et velspillende liveband hver dag, spiller alle de fede klassikere lige fra David Bowie til AC/DC.

Her står den på smøger, skrål og kolde fadøl mens musikken spiller på fuld drøn i de smukke omgivelser!

Når livebandet går af, starter endnu en fest!

For i Val d’Isere ved de godt at den Østrigske afterski, kan noget helt specielt og på Cocorico har de mere eller mindre, integreret de gode elementer fra afterskien i tyrol. Selvfølgelig med et fransk touch, så du slipper for at høre ‘Anton auf Tyrol’ på repeat. ;)

 

God ferie i fantastiske Val d'Isere!

Hilsen Praktikanten - skientusiast siden jeg lærte at gå :)

Kategorier: Apres-ski, Val d'Isere, Frankrig

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg