nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Skru ned for afterski, men op for skiløbet

Udgivet af Michael Kahr Jørgensen den 28-09-20 09:03

Vintersæsonen 2020/2021 kommer til at være præget af, at skiferien uundgåeligt bliver en smule anderledes, end vi kender den på grund af ja – du har nok allerede gættet det: COVID-19.  

Men der kommer heldigvis en lang række fordele med forandringerne. Læs med herunder.

Hvad nu med afterski?

Den velkendte afterski påvirkes, når vi kun må samles i mindre grupper. Men vi skal stadig på afterski, og ikke mindst masse på hinanden samtidig. Afterski kommer i højere grad til at foregå udendørs, men vi har jo også (ski)tøjet på til det – for handsker og halsedisse har altid været en del af uniformen, når man skal på ski.  

Den store forandring er, at vi nu også skal sidde ved borde, fremfor at danse på dem, og der skal være 1 meter til gruppen ved siden afMen bevæbnet med gode venner, familie og håndsprit kan vi sagtens holde en fest alligevel – og så får vi endda serveret vores drinks ved bordet, så vi slipper for lange køer og masen i baren! Og mange har vel også prøvet at tabe en bakke med shots, fordi at skulle balancere den igennem en menneskemængde iført skistøvler er en umulig mission fra start! 

Vi slipper ikke kun for at græde over spildte shots - der er en lang liste med fremragende fordele! 

  • Vi er meget mere friske næste dag – måske helt uden ondt i hovedet! 
  • Vi står bedre (og mere sikkert) på ski 
  • Vi får mere skitid (når vi ikke skal have gårsdagens afterski ud af systemet) 
  • Vi bruger ikke nær så mange penge  
  • Ingen pinlige episoder dagen efter – så skulle det lige være årets styrt på slæbeliften ..  
  • Ikke nær så mange “uheldige” skader 
  • Du kan huske hele skiferien – også alt det der sker efter klokken 16:00 
  • Større chance for ikke at miste (læs: smide væk) ski, stave med mere 

Mindre vild afterski betyder også, at der til vinter kommer meget større fokus på det, vi alle elsker og tager afsted for - SKILØBET! 

Skiløber i offpist

FORDEL #1: Meget mere skiløb - ja tak!

Vi har alle oplevet forandringer i vores hverdagog det er ikke til at komme udenom, at der også kommer forandringer på skiferien. Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget 

Skiferien den kommende sæson kommer til at betyde endnu mere skiløb - så du kan godt komme i gang med dine squats nu! Vi skal trække vejret dybt i den alpine bjergluftmærke adrenalinen pumpe, når skiene skærer gennem sneen, og ikke mindst nyde de tunge ben efter mange timer på pisten hver dag.  

Vi skal stadig opdage nye stederskabe minder, nyde tiden sammen og på skiferie. For vi går mod lysere tider (her taler vi naturligvis om sneen, der så småt daler i Alperne) og vi glæder os! 

Skinetworks skiguide på pisten i Cervinia

FORDEL #2: Udskift tømmermænd med first tracks

Vi elsker hele oplevelsen af skiferie i Alperne med alt, hvad det indebærer. En af de helt essentielle punkter på skiferien er den traditionelle afterski. 

I år skifter fokus dog fra afterski til skiløb. Det betyder, at du kan bruge meget mere tid og energi på at opdage nye pister og nyde bjergene i stedet for at danse på bordene med en øl i hånden på afterski. Og nk på alle de penge du sparerPenge som i stedet kan bruges på forkælelse efter en lang dag på skiuanset om du er til en ekstra lækker middag eller en omgang massage til den ømme krop 

Hvis du allerede nu savner tanken om lange eftermiddage og aftener i skistøvler med en øl i hånden, så tænk på de værste tømmermænd du har haft, og udskift dem med følgende scenarie: I stedet for at være træt og have ondt i hovedetvågner du frisk og veludhvilet klar til at være den første på de perfekt præparerede pister eller trække de første spor i den uberørte nysne. Det lyder ikke helt dumt, vel? 

Ski på frisk piste i solopgang

FORDEL #3: Fra shots til sundhed 

Der er mange fordele ved større fokus på skiløbet. At stå på ski træner vores mobilitet og iltoptag i kroppen. Alle vores sanser er forbundet, så når vi står på ski frigives en masse dopamin, som giver os følelsen af lykke 

Det er ikke så mærkeligthvis både krop og sjæl føles ekstra godt, når vi opholder os i naturen, trækker vejret i den friske bjergluft og nyder den smukke udsigt over de storslåede bjerge. 

Skiløb og velvære går hånd i håndEn skiferie giver også dit humør og immunforsvar et boost med et skud D-vitamin gennem alpe-solens stråler. Det virker lige godt, om det er med skiløb på pisten eller i en solstol med en drink i hånden - du vinder uansethvad du er til! 

Vidste du, at franske Alpe d’Huez har 300 solskinsdage om året? Det er en perfekt mulighed for at samle et par solskinstimer og gøre den mørke vinter i Danmark lidt mere overskuelig

Nortlander - Skidresor - 50 år

#FORDEL 4: Færre mennesker = ENDNU mere skiløb! 

Skientusiaster fra hele verden valfarter hvert år til Alperne for at opleve den berømte puddersne og den hyggelige atmosfære. Denne vinter vil de fleste skisportssteder formentlig opleve, at færre mennesker rejser på skiferie 

Dskiløbere, der rejser til Alperne i år, vil derfor have endnu mere plads på pisterne end de plejerDer er således gode muligheder for at få pisten helt for dig selv du kan roligt kaste dig ud i at træne nye teknikker på ski – hvis du vælter, er der alligevel ingen, der vil opdage det! 😉  

Vi ser frem til at få sne under fødderne og mærke den friske alpe-luft helt ned i maven sammen med jer til vinter!  

Men det vigtigste er selvfølgelig sikkerheden! Vi ønsker, at du føler dig tryg på din skiferie og opdaterer løbende om de aktuelle forhold på skisportsstederne 

Vil du med på skiferie? 

Kategorier: Italien, Østrig, Afterski, Frankrig

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg