nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Slå transporttiden ihjel med godter til ørene

Udgivet af Praktikant Nortlander den 27-10-17 10:33

Vi kender alle sammen den lange og meget kedsommelige køretur til Alperne.

I min familie har vi altid haft en god lydbog på bilens anlæg - netop for at slå tiden ihjel! Her kommer der et par alternativer i form af podcasts der gør turen lidt sjovere.

Vi lever i en tid med et hav af bærbare computere, Netflix, iPads osv. Ofte går det ud over chaufføren og co-driveren, da det er alt for farligt (og ulovligt) at have en skærm kørende på forsæderne.

Det er derfor en fantastisk ide med en god lydbog, og med diverse streamingtjenester, såsom mofibo og ereolen… Mulighederne er mange.

Den klassiske tur til dit lokale bibliotek, er selvfølgelig også en mulighed, og ikke mindst gratis!

PODCASTS

Noget jeg er blevet enormt glad for på det seneste, er informative og underholdende podcasts, som  handler om de seneste nyheder fra skisporten - og dem er der faktisk mange af efterhånden - og bedst af alt - de er GRATIS!

Faktisk er der så mange, at flere af dem er helt forfærdelige… netop de dårlige podcasts synes jeg, du skal skånes for, så læs med her og lær mine 2 favorit vintersport podcasts at kende. Så lover jeg, at turen til Alperne kun virker halv så lang. :)

Sponsored: The stories behind the skiers

Den første podcast, jeg på det seneste er blevet virkelig glad for, kommer fra Amerikanske Powder Radio.

Radiostationen stammer fra et af verdens førende skimagasiner: Powder Magazine som er baseret i USA.   

Skærmbillede 2018-08-17 kl. 14.00.07

Podcasten startede sidste år i september og har løbende udgivet mere end 35 timers nørderi inden for off-pist skiing, og alt hvad livet i bjergene fører med sig.  

Hver uge inviteres en af sportens mest prominente navne ind i studiet. Her fortæller han/hun med gode og sjove anekdoter, om hvordan det er at leve som professionel i alle kroge af verdenen, hvor det sner.

Traditionen tro i hvert afsnit så fortæller den enkelte, hvordan han/hun blev sponsoreret (semi-professionel), og det er aldrig den samme vej!

Ofte er det fuldstændige vanvittige tilfældigheder, der baner vej for for det professionelle freerider-liv.
Som almindelig dansk skientusiast er det vildt motiverende, inden man selv rammer bjerget.

FOKUS: Freeride og off-pist skiing på tværs af kontinenter, og mennesket bagved.
SPROG: Engelsk
LAND: USA
LINK HER


The Not SNOWBOADING-podcast

Nu er jeg selv mest til snowboarding frem for ski, og lad mig her gøre det klart: SNOWBOARDING ER EN LIVSTIL!

I The Not SNOWBOARDING podcast er emnerne fest, gak og gøgl. Her diskuteres de nyeste tricks, hvor de vildeste snowparker findes, og hvordan du som boarder får mest ‘street credit’ på pisten gennem humoristiske indslag.  

Med andre ord så er podcasten her primært drengerøvshumor med et informativt tvist, så du også bliver klogere på sporten.

Et afsnit jeg gerne vil fremhæve er afsnit #49, hvor den unge svenske superstjerne Sven Thorgren gæster studiet. Her snakkes der om alt, lige fra hvordan han som 20 årige deltog i verdens første slopestyle konkurrence under vinter-OL i Sochi, og hvordan han kommunikerer med sine fans på Snapchat som ikke altid er helt uskyldigt... ;)

FOKUS: Freestyle snowboarding, livet uden for snowboading, konkurrencer og interviews med de mest hardcore boarders.
MINUSSER: Idet podcasten er gratis og Amerikansk, kommer der desværre et par reklamer undervejs.
SPROG: Engelsk
LAND: USA
LINK HER


DANSKE PODCAST SOM IKKE OMHANDLER VINTERSPORT

Er nørderi og snakke om vintersporten ikke for hele bilen, eller sidemakkeren i bussen, så kommer her min absolut yndlings danske podcast-serie, som er krop umulig ikke at lytte færdig, når først ‘musikken spiller’.

THIRD EAR X Politikken

Det internetbaserede radiomagasin Third Ear, har både modtaget tonsvis af ros og hæder i indland såvel som udland. Heriblandt prisen for bedste fremmedsprogede dokumentar fra USA’s mest betydningsfulde radiofestival; Third Coast Festival.

Serien tager lytteren med igennem en journalistisk fortælling, der får dig som lytter op til helt nye højder, og jeg kan allerede nu love spænding, gys og fantastisk drama uden lige.

Resultatet er gennemgribende historier med flotte lydeffekter, flere medrivende speakere og baggrundsmusik som selv vores egen Lars Von Trier kunne finde på at bruge i sine film.

Historierne er ofte baseret på virkelige hændelser, som eksempelvis magasinets første afsnit, som handler om dengang ‘Guldhornene’ blev stjålet.

I afsnit #1 får du historien fra flere synspunkter, hvor du som lytter er “fluen på væggen” eller “third ear” og både får tyvens, journalisten og politiets vinkel - hele historien er det ultimative drama fortalt med et fiktivt, men realistisk syn på hændelsen.

  • Glæd dig til at opleve tyven som karakter - man sidder som lytter med knyttede næver, og tænker kun på hvor dumdristig og provokerende karakteren er.

Third Ear har i alt 2 sæsoner, hvor hvert afsnit er uafhængig af hinanden. Du skal altså bare vælge præcis det afsnit der fanger din interesse, og lade dig medrive af dramaet.

FOKUS:  Fiktive historier baseret på rigtige hændelser som omhandler emner som kærlighed, krig, krimi og historie.
SPROG: Dansk
LAND: Danmark
LINK HER

Nu er det her kun et meget lille udsnit af de tusindevis af timers podcasts der er på markedet, mulighederne er uendelige og transportturen til Alperne behøver nødvendigvis ikke være slem.

mvh

Praktikanten - skientusiast siden jeg kunne gå!

Kategorier: Transport

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg