nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Snerapport: Tjek snesituationen på din destination

Udgivet af Michael Jensen den 27-03-15 10:10

Jeg tjekker næsten dagligt skirapporterne, så du ikke behøver. I begyndelsen af sæsonen var der ingen sne – nu er der tonsvis!

[nortlander_snowdepth]

Frankrig

Alpe d'Huez

Avoriaz

Les 2 Alpes

Montgenevre

Morzine

Serre Chevalier

Tignes

Val d’Isere

Val Thorens

Østrig

Bad Gastein

Ischgl

Kaltenbach

Mayrhofen

Saalbach

St Anton

Sölden

Wagrain

Zell am See

Zell am Ziller

Italien

Canazei

Cervinia

Gressoney

Livigno

Passo Tonale

Sauze d’Oulx

Sestriere

10 april 2015

FRANKRIG

Høj sol og varme temperature har været temaet det sidste stykke tid i de franske Alper. Pisterne ligger badet i sol for det meste, hvilket resulterer i en mere og mere slushy sne, jo længere man kommer hen på dagen.

Frysepunktet har sneget sig op på de omkring 3.000 m, så derfor er det klart en fordel at søge op i de højeste områder, for at kunne nyde god sne så lang tid som muligt. Vintersæsonen går på hæld og det samme gør sneen mange steder - den forsvinder lige så stille i takt med at der bliver varmere.

Skiløb er stadig mere end muligt, hvis man kan lide de lækre forårs forhold, på alle vores destinationer. Frygt ej foråret, det er bare tid til at nyde solen og giver plads til en masse hygge.

Det ser desværre ud til at weekenden kan byde på lidt regnskyer, men de skulle drive væk igen i løbet af dagene.

ØSTRIG

Foråret er i fuld gang i Alperne og derfor også på alle vores østrigske destinationer. Det kan mærkes at destinationerne så småt begynder at skrue ned for alle ressourcer, liv osv. nu hvor det lakker mod enden af vintersæsonen.

Morgenerne starter ud med gode sneforhold de fleste steder, men hed mod middag bliver sneen slushy og temperaturer kommer op på 5-10 grader - perfekt vejr til at nyde eftermiddagen i solen med noget koldt at drikke.

Leder du dog stadig efter lækker sne og bedre ski-forhold er gletsjer områderne det du skal overveje. Sölden har stadig rigeligt sne på gletsjeren og byder på gode forhold.

Alt i alt er vores østrigske destinationer for alvor på vej ind i foråret, men det er stadig muligt at stå på ski hvad enten du havner i varme forårsomgivelser, med slushy sne eller tager højt op på gletsjerne.

ITALIEN

Vores italienske destinationer slipper ikke for forårets varme temperaturer og svindende snemængder, men der er stadig rig mulighed for at nyde en masse forårsskiløb i fantastisk solskin.

Pisterne bliver hen ad dagen mere og mere slushy, som jo bekendt ikke kan undgås når plusgraderne rammer Alperne. Passo Tonale og Cervinia er især to af de steder hvor sneen stadig er allerbedst i de høje områder og her finder du rig mulighed for skiløb, uden at skulle bekymre dig alt for meget om de varme temperaturer.

De næste par dage byder på både sol og skyer, da de høje temperaturer har tiltrukket lidt gråvejr. Alt i alt kan dog forventes forårsforhold og høje temperaturer, så dagene på ski kan ende tidligere end normalt pga. de slushy sneforhold.

27 marts 2015

FRANKRIG

Den forgangne uge ser ud til, at have været en lettere overskyet en af slagsen henover alle vores destinationer i de franske Alper. Trods det grå vejr er temperaturene stadig ved at overgive sig til foråret og det begynder derfor at blive varmere.

Derfor kan du forvente lidt mere slushy forhold og nogle steder, hvor sne-dybden allerede er lav, skal du måske være på udkig efter de ski-ødelæggende-bare-pletter af jord og sten der dukker op igennem sneen.

Nu skal det dog hellere ikke forstås værre end det er, for det stadig mere end muligt at finde rigtig godt skiløb på alle vores franske destinationer. Blandt andet fik både Avoriaz og Morzine et lille skefuld sne i ugen - ikke nok til pudderforhold, men nok til at ligge et tyndt lag på pisterne.

Desværre gjorde vejret det svært at overhovedet se noget på nogle tidspunkter. Har du dog været i Alpe d’Huez skulle du have haft mulighed for at se solen, da de højere områder her ifølge andre rapporter, lå badet i sol flere dage.

Solen hænger deroppe og vil få tendenser til at dukke frem, men desværre er gråvejr forudset til at dominere weekendvejret. Hvis alting passer, kan vi dog forvente lidt sne hist og her.

Snesituationen i næste uge skulle se ud som følgende: Alpe d’Huez ca. 29 cm søndag, Avoriaz ca. 30-40 cm søndag, Les 2 Alpes ca. 30 cm samt Tignes, Val d’Isere and Val Thorens ca. 30-40 cm.

ØSTRIG

Det ser ikke alt for godt ud for vores kære Østrigske destinationer for tiden. Sneen er på mange af de lavere liggende områder, som Zell am See, Zell am Ziller og Mayrhofen begyndte at forsvinde helt i bunden af pisterne.

Lad dig ikke snyde, for det er stadig muligt at få godt skiløb, så længe du holder dig til de præperede pister - offpisten er grasland nu flere steder. Det er vigtigt at huske dog at du flere steder, som bl.a. Sölden og Zell am See finder gletsjer skiløb højt oppe, og her ligger der stadig store mængder sne (jf. Snedybde tallene).

Vi kan forvente en knivspids sne et par steder de næste 4-5 dage, herunder bl.a. Bad Gastein ca. 5-10 cm, Saalbach ca. 10-15 cm, Sölden ca. 10-20 cm, Wagrain 10-20 cm, Zell am See ca. 5-10 cm. Derimod kan der forventes lidt større mængder hos St Anton med ca. 40-60 cm og Ischgl ca. 20-40 cm.

ITALIEN

Mange destinationer har været plaget af forårsagtige temperaturer og svindende snedybder det sidste stykke tid. Blandet andet ses det at Canazei, Sauze d’Oulx og Sestrière især er ramt af, med op til 40 cm fald i snedybden, indenfor den sidste uge eller to.

Det betyder dog ikke at sneforholdene er forringede så meget at skiløb er umuligt. Det betyder nærmere bare at foråret er på vej, for der ligger stadig gode mængder sne, som sørger for godt skiløb.

Andre af vores destinationer har været ramt af gråt vejr og dårligt sigtbarhed de sidste dage og det har blandt ført sne med sig i Livigno og Cervinia. Især Cervinia er hver at nævne med deres 35 cm stigning i snedybde siden sidste fredag.

Hvis du skal afsted i næste uge, kan du forvente at få sne de følgende steder: Cervinia med ca. 30-50 cm i løbet af søndag og mandag og Livigno med ca. 10-15 cm natten til mandag. Derudover vil der sandsynligvis falde en lille smule sne i Passo Tonale, Gressoney og Canazei (ca. 5-10 cm).

Hvis det er solen du leder efter er Gressoney, Passo Tonale, Sauze d’Oulx og Sestrière dine bedste muligheder når vi kommer hen efter weekenden.

20 marts 2015

FRANKRIG

Den forgangne uge har budt på fantastisk solrigt vejr, med forårs-agtige tendenser både med hensyn til temperaturene og den slushy sne.

De højere destinationer såsom Tignes, Val d’Isere og Val Thorens har budt på ugens bedste skiløb, i de franske Alper. På grund af højden er de ikke blevet lige så slushy i løbet af dagen.

Frem mod weekenden forventes det at skyerne trækker ind og gør de franske Alper grå, da der er sne på vej igen. Espace Killy området (Val d’Isere og Tignes) skulle blive de mest ramte destinationer, hvis der falder sne som lovet af vejrguderne.

Det ser ud til at blive en uge med en ny sne til flere af vores destinationer og en opklaring sidst på ugen mod den næste skifte-dag.

Vi ser bl.a. at Alpe d'Huez, Avoriaz, Les 2 Alpes, Morzine, Tignes, Val d'Isere og Val Thorens alle vil modtage mindst 20 cm. Faktisk ser det ud til at alle, måske undtaget af Avoriaz og Morzine, vil få 40-50 cm og opefter.

ØSTRIG

Der er ikke så meget spændende at fortælle om Østrig i denne uge. Vores destinationer har ikke været ramt af nogle ekstraordinært nævneværdige ting.

Det skal nævnes, at den seneste uge har være lettere solrig for flere af vores østrigske destinationer, hvilket sørgede for slushy sne i de lavere områder pga. den forårsagtige temperatur.

Næste uge ser det ud til at der vil bevæge sig lidt gråvejr ind over de østrigske Alper, men det er ikke klart endnu, om de faktisk bærer sne med sig.

ITALIEN

Temperaturerne har forholdt sig forholdsvist lave i løbet af den forgangne uge i de italienske Alper. Det betød også at sneen ikke blev blød og slushy, som den gjorde det i Frankrig og Østrig.

Solen skinnede dog højt på himlen, hvilket sørgede for godt udsyn til vores gæster dernede. Ligesom Frankrig er det forventet at der hen mod den kommende uge og i løbet af den, vil falde ny sne på flere af vores destinationer.

Hen mod slutningen af næste uge, kan der faktisk gå hen og være falde helt op til 1 meter sne i Canazei. Hvis jeg kunne, var jeg hoppet i min (imaginære) helikopter og fløjet derned.

Derudover ser det ud til at Cervinia, Passo Tonale og Gressoney vil have modtaget mindst 40-50 cm og sandsynligvis en del mere. Livigno, Sestriére og Sauze d’Oulx vil også få et friskt lag, men her er der tale om 10-20 centimeter. Så pak hellere skibrillerne, for det bliver snevejr.

13 marts 2015

FRANKRIG

Solen har stået højt på himlen den forgangne uge og har med sig bragt temperaturer over frysepunktet. Det har medført forårsagtige sne-forhold, med slushy pister størstedelen af dagen på de nedre pister.

Der har dog været vinteragtige sne-forhold på de øvre højtbeliggende pister hele dagen, mange steder. Val Thorens byder sandsynligvis på de bedste sneforhold for tiden (125/210 cm) og generelt henover De Tre Dale-området har de øvre pister været rigtig gode.

Fra på lørdag byder sne-guderne igen på sne, hvis alt går efter planen. Dette kommende snefald kan gå hen og ramme Alpe d’Huez, Les 2 Alpes, Montgenevre, Serre Chevalier, Tignes, Val d’Isere og Val Thorens.

Der skulle ifølge vejrudsigten falde 5-30 cm alt efter, hvilken destination vi ser på, hvoraf Tignes ser ud til at blive en af de heldigste (20-30 cm). Vær dog ikke bekymret, snevejret skulle klare op allerede mandag.

ØSTRIG

Det ser ud til at de forårsagtige forhold vi har set i Østrig på det seneste er på vej væk. Temperaturene er faldende og det er gode nyheder for sneen.

Af samme grund sikres nu et godt underlag til at ugens gæster kan nyde lidt skiløb med nogen sol på nogle destinationer, inden de tager hjem i morgen (lørdag). De hjemrejsende giver plads til de ankommende gæster, som kommer til at nyde godt at de bedrende forhold.

Bad Gastein, Iscghl, Mayrhofen, St Anton og Sölden er pt ikke de mest solrige destinationer de næste par dage, til gengæld er temperaturene her dog med til at holde sne-forholdende gode.

Det er en anden sag i Wagrain, Saalbach, Zell am See og Zell am Ziller, som i starten af næste uge vil byde på op over +3 grader og her byde på både sol og forårsagtige forhold - uheldigvis for sne-forholdende.

ITALIEN

Forholdene i de Italienske Alper er lige nu rent ud sagt forårsagtige. Pisterne bliver slushy hen mod middagstid. Solen har stået højt på en blå skyfri himmel de sidste dage, hvilket har budt på rigtig skønne vejrforhold for alle jer forårs-ski elskere.

Det er lidt problematisk, da sneen ikke just er glad for de meget milde temperature - heldigvis er der kulde og frisk sne på vej til alle regioner i Italien her når weekenden står for døren.

Der forventes at falde følgende mængde sne på vores destinationer henover weekenden og de første par dage af næste uge: Canazei (30-50 cm), Cervinia (70-100 cm), Gressoney (70-120 cm), Livigno (5-10 cm), Passo Tonale (20-30 cm), Sauze d’Oulx (20-30 cm) og Sestriére (20-30 cm).

Så er du til ny sne i store mængder, foreslår jeg at finde en vej til Cervinia eller Gressoney her i weekenden.

6 marts 2015

FRANKRIG

I starten af den efterhånden forgangne uge, så vi bl.a. snefald i Tignes, Val d’Isere, Val Thorens og især Avoriaz.

Sneforholdene blev bestemt ikke ringere af at få endnu et snefald - puddersne var at finde på flere af de “ramte” destinationer og pisterne fik et nyt lag sne, som pistemaskinerne kan bearbejde om natten.

Ski-forholdene har derfor været rigtig gode og med en del solrige dage har der været god mulighed for at stå på ski. Desværre har flere destinationer trods ovenstående pæne billede også haft problemer med kraftige vinde og derfor flere dage været nødsaget til, at lukke for store dele af deres liftsystemer.

Alpe d’Huez var blandt andre, en af de ramte, der kun kunne køre omkring en femtedel af deres lifter imens det blæste.

Weekenden ser ud til, at byde på roligt vejr og mere sol, hvilket sandsynligvis vil fortsætte ind i næste uge. Desuden skulle der med de kommende stigende temperaturer, blive mulighed for mere behageligt skiløb for dem af jer, som fryser mere end andre.

ØSTRIG

Det bliver en fantastisk uge at være i Østrig, for de sidste par dage er sneen så småt faldet over vores østrigske destinationer og har gjort ski-forholdene rigtig gode.

Blandt andet har Sölden fået cirka 20 cm sne og endnu vildere er St Anton, som har fået omkring 60-70 cm sne siden sidste fredag - der skulle være rig mulighed for at finde nogle urørte områder med frisk sne.

Pisteforholdene bliver heldigvis også altid markant forbedret af snefald som dette og med vejrudsigten for næste uge, ser det ud til at blive en konge-uge i Østrig. Snefaldet skulle fortsætte helt til Lørdag og derefter vil vi se det klare op og lade de nyankomne gæster komme ud og røre de ny-preperede pister allerede Søndag.

ITALIEN

Italien var først på ugen fuld af sol og havde kun meget få skyer på himlen, men de varmere temperaturer i perioden har banet vej for en koldere front, som bevæger sig ind over landet.

Det medbragte kraftige vinde igår (Torsdag), hvor bl.a. Cervinia måtte lukke alle deres lifte det meste af dagen. Canazei fik som en af de eneste en lille smule sne først på ugen (10cm), men flere steder kunne trænge til et lille frisk lag sne.

Transfer dagen er lige om hjørnet og det ser ud til, at med de nye gæster kommer også solen, lige i tide til at starte uge 11. Med temperaturer på omkring frysepunktet, skulle der ikke vare den store fare for at komme til at blive bundfrossen.

27 februar 2015

FRANKRIG

I ugens løb har der været høj sol i store dele af de Franske Alper, hvor især Torsdag var en exceptionelt god dag flere steder.

I Espace Killy-regionen der dækker Val d’Isere (95/167cm) og Tignes (90/163cm) har der især været rapporteret om rigtig god ski-forhold. Både I Espace Killy-regionen og I Portes du Soleil-området har der været rapporteret om ekstra gode piste forhold pga. den nyfaldne og dermed bedre ny-prepærede sne. Desuden var det muligt at finde gode mængder puddersne uden for pisterne samtidigt.

Sneen er væltet ned i Pyrenæerne hele ugen og det forventes at denne front vil bevæge sig henover Alperne fra weekendens start og vare helt frem til tirsdag - på den gode side forventes der 40-100 cm af samme grund.

Husk at holde øje med lavinefaren, hvis du er i nærheden af de områder der bliver ramt af sneen. Det kan forventes at bl.a. Val d’Isere, Tignes, Avoriaz, Morzine, Serre Chevalier, Alpe d’Huez og Les 2 Alpes får gode mængder sne.

ØSTRIG

Sne er faldet mange steder i Østrig og de fleste af vores destinationer er ramt, og rapportere om rigtig fine pisteforhold.

På Kitzsteinhorn gletsjeren ved Zell am See er omtrent 40 cm sne faldet og pisterne er blevet prepæreret til perfektion. Det betyder at især her, er ski-forholdene rigtig gode.

Det ser desuden ud til at der kan falde mere sne på de Østrigske destinationer henover weekenden og et stykke ind i næste uge.

Det er med at nyde solen de steder den dukker op her i weekenden - bl.a. forventes delvis sol i både Wagrain og Saalbach.

ITALIEN

Det har sneet i Italien den sidste uges tid hist og her, især i de vestlige egne. Blandt andet har Canazei, Cervinia, Gressoney og Livigno fået 10-30 cm i løbet af den forgangne uge, hvilket har forbedret ski-forholdene yderligere på alle destinationerne.

Fremadrettet ser det ud til at Cervinia vil modtage ca. 20-30 cm mere varende hen til Tirsdag, og måske yderlige sne fra Onsdag og fremadrettet igen.

Derudover forventes bl.a. Passo Tonale, Gressoney, Canazei og Livigno at se delvis sol, fra starten af den kommende uge.

Med frostgrader på alle vores destinationer, skulle der være rig mulighed for gode ski-forhold den næste uges tid indtil videre.

20 februar 2015

FRANKRIG

Weekenden bød på sne på flere af vores franske destinationer. Bl.a. fik Alpe d’Huez omkring 20 centimeter sne og rapportere nu om rigtig god piste forhold, samt mulighed for at finde små pudderagtige områder i terrænet.

Samtidig har skiforholdene i den forgange uge været rigtig gode i Les 2 Alpes (60/210 cm), hvilket blev forbedret af den lille mængde sne, som faldt sidste søndag.

Det har været en meget solrig uge i de franske Alper og næste uge forventes der desværre en mere overskyet uge.

Den bringer dog på flere af vores destinationer nyt sne med sig - heriblandt 10-20 cm i både Les 2 Alpes og Alpe d’Huez.

Yderligere vil bl.a. Val d’Isere, Tignes, Val Thorens opleve snefald, dog vil især Avoriaz og Morzine opleve et mere betydeligt snefald.

ØSTRIG

Flere af vores østrigske destinationer har den seneste uge haft forårsagtige tendenser, med højt solskin og meget milde temperaturer, som dog også har resulteret i lidt “slushy” pister flere steder, dog er de højere områder stadig fantastiske.

Det ser ud til at den kommende uge også vil blive yderst solrig og mild, så glem ikke solcremen når du pakker.

Denne weekend ser dog ud til at vende mod at blive en mere grå kommende uge. Nyt snefald på flere steder over 10 og 20 centimeter er forventet at falde i bl.a. Wagrain, Saalbach, Zell am See, Iscghl, St Anton og Sölden m.fl.

ITALIEN

De vestlige dele af Italien har den forrige weekend modtaget enorme mængder sne på rekordtid og det har både Gressoney og Cervinia nydt godt af.

I sidste uge forudså vi at der ville op til 70 cm sne i Gressoney, men det blev til vanvittige 80 cm, som stadig sørger for fantastiske pisteforhold og puddersne ude i terrænet.

Ydermere har Cervinia, som nævnt, også skønne forhold pt. og de seneste 20 cm snefald har bestemt ikke forværret situationen her.

Mere sne er bl.a. på vej til igen Gressoney og Cervinia, samt store mængder til Canazei. Endvidere skal hverken Livigno eller Passo Tonale snydes for nye mængder sne heller.

13 februar 2015

FRANKRIG

Store dele af de franske Alper har, hele den forgangne uge, badet i solskin. Frysepunktet har lagt højt og der har derfor nogle steder, været rapporteret om forårsagtig sne.

Lige nu findes nogle af de bedste forhold i Espace Killy området, hvor bl.a. Tignes (55/160 cm) og Val d’Isere (55/160 cm) tilbyder virkelig gode pisteforhold. Specielt er pisterne oppe ved Grand Motte gletsjeren ekstra gode.

Trods det har været Frankrigs travleste uge på sæsonen, har den sidste måneds snefald, sørget for en god dyb base. Ydermere har Avoriaz (215/270 cm) nogle af de allerbedste forhold, pga. dets høje beliggenhed og det ser ud til, at de vil modtage ca. 20 cm sne i perioden lørdag - tirsdag. Det er dog ikke kun Avoriaz, som kan forvente ny sne.

Det forventes at der fra fredag, vil komme sne-skyer ind fra vest og lægge omkring 20-30 cm, på alle vores destinationer.

Det er værd at nævne at Montgenèvre allerede siden sidste allerede har fået 20-30 cm og altså igen vil modtage mere henover weekenden.

ØSTRIG

Det har været en solrig uge i Østrig, hvor specielt Torsdag mange steder var en exceptionelt god dag.

Sidste weekends snefald har sørget for, at pisterne stadig er i god stand, trods den bagende sol.

Selvom det meste offpiste rundt omkring på vores destinationer er opkørt, er det dog muligt stadig at finde urørt sne hist og her - det er bare med at holde udkig.

Især Saalbach og Zell am See har ud fra min vurdering mulighed for, at kunne tilbyde fin offpiste-skiløb. Overordnet set vil næste uge, for alle vores destinationer, byde på delvist skyet og solrigt vejr.

Sölden kan dog forvente snevejr frem til og med tirsdag, imens de andre steder ikke ser ud til at skulle modtage nogen betydelige mængder sne.

ITALIEN

Også i Italien har det været en solrig uge, der har budt på forårsagtige forhold med, dog med gode sneforhold de fleste steder, trods det varme vejr.

Sidste weekends snefald forbedrede også i Italien kvaliteten og dybden af sneen, hvilket sørgede for gode pisteforhold hele ugen.

Rigtig store mængder sne er på vej til at ramme alle vores destinationer i de italienske Alper.

Det forudses bl.a. at Passo Tonale og Gressoney vil modtage mere end 70 cm i perioden lørdag - tirsdag.

Forvent gråt vejr, men med store mængder nyt lækkert sne, der kan nydes når det klarer op hen mod onsdag og igen bliver solrigt i de italienske Alper.

6 februar 2015

FRANKRIG

Skærer man Frankrig over en kam, er pisteforholdene superbe på grund af de seneste 10 dages massive snefald. Den franske vejrservice rapportere om 130-160 cm i et stort område af de franske Alper - hvilket går godt i spænd med at alle vores destinationer her, har tal i eller over denne skala. Nogle områder er lettere påvirkede af en kraftig vind, som har blæst over Alperne, men dog er sneen blevet liggende til vores store glæde. Det tyder på at når snemængderne er faldet rigtigt på plads, har vi grundlaget for en lang sæson. Blandt andre har Val d’Isere og Serre Chevalier hhv. omkring 190 og 170 cm sne, i de øvre områder, mens nogle Morzine og Avoriaz rangerer helt oppe omkring 230 cm.

ØSTRIG

Vores østrigske områder har stødt fået mere sne, dog ikke i så store mængder som de franske. Både Sölden, St. Anton, Bad Gastein og Zell am See rapportere nu 230 cm sne eller derover. Den forgangne uge har flere stedet været lettere grå på diverse destinationer, men det ser nu ud til at måtte klare op i næste uge. Først ser det dog ud til, at denne weekend kan gå hen og byde på 10-20 cm sne, bl.a. i Bad Gastein og Zell am See før vi ser solskinnet dukke op for alvor. Det rapporteres yderligere at der kan falde op til omkring 5 cm sne, flere andre steder.

ITALIEN

Det har været ret gråt i den forgangne uge på vores Italienske destinationer, men flere steder har det også resulteret i nye mængder lækker sne. Her er bl.a. tale om Sestrière (50/80 cm) og Sauze d’Oulx (80/120 cm) samt Cervinia, som er gået fra 230 cm til 275 cm på toppen. De næste 5 dage byder alle vores italienske destinationer på delvist  klare og lettere overskyede dage. Med temperaturer under frysepunktet, skulle pisteforholdene forholde sig rigtig gode i mange dage fremadrettet. Uge 7 ser altså ud til at få en god start indtil videre, med både kolde temperaturer og nyt sne på pisterne.

30 januar 2015

FRANKRIG

Henover torsdag d. 29. januar blev flere af vores franske destinationer i Alperne ramt af en god mængde sne, der forbedrede sneforholdende betydeligt.

Nogle af de berørte destinationer er Montgenevre (30 cm), Morzine (80 cm), Tignes (30-40 cm) og Val d’Isere (20 cm).

Den nyfaldne sne skaber rigtig gode pisteforhold, dog skal det nævnes, at lavine faren er høj - så hvis du kan lide at køre offpiste, skal du passe på og tage alle sikkerhedsforhold (tjek de lokale lavinefarer tal hver dag).

Ydermere er der chance for, at mere sne er på vej til flere af vores destinationer denne weekend.

ØSTRIG

Mange destinationer i de østrigske Alper har den forgangne uge set snefald og stort set alle vores har set 10-30 cm sne lægge sig til rette.

St. Anton trækker dog opad i skalaen med et snefald på henholdsvis 35 og 50 cm sne i dalen og på toppen.

Endvidere ser det ud til at der vil sne yderligere i bl.a. Saalbach, St. Anton, Wagrain og Bad Gastein henover weekenden.

ITALIEN

Det føromtalte snefald har desværre ikke ramt større dele af Italien endnu, dog har nordlige destinationer som Gressoney og Passo Tonale set rigtig gode mængder snefald (50-100 cm).

Desuden har Cervinia også modtaget omkring 10-40 cm.

De resterende af vores destinationer har desværre, måtte undvære nogen betydelige nye snefald denne uge.

Dog vil steder som Canazei, Livigno og Sestrière sandsynligvis få 3-5 cm henover weekenden. Det er ikke meget, men det er en start.

23 januar 2015

Week 4 Snow Report

FRANKRIG

I løbet af den sidste uges tid har de franske alper fået en god mængde sne.

Som resultat sørger det for meget færre isede områder og muligheden for at finde puddersnesaflejringer, hvis man bevæger sig offpiste.

Nogle af de destinationer som har haft det hårdest mht. snemangel, har nu samme eller større snedybde end de andre.

Steder som Avoriaz og Morzine har nu faktisk dybere sne i dalen end Val Thorens, som før var en af de franske destinationer med mest sne.

ØSTRIG

Over de sidste par dage har de østrigske destinationer forholdt sig nogenlunde uden de store ændringer.

Vejret er været koldt (under frysepunktet), hvilket har sørget for gode piste forhold, på ellers lettere overskyede dage.

Der er generelt ikke sket de store snefald, hvis man ser henover alle destinationer, dog skal det nævnes at Bad Gastein har set store forbedringer mht. sneen.

ITALIEN

Generelt fortsætter vores italienske destinationer med at byde på mulighed for godt skiløb.

Flere destinationer, som fx. Cervinia, Livigno og Passo Tonale, har i løbet af den sidste uge fået store mængder sne - specielt i de højest liggende områder.

Passo Tonale rapporteres at have fået 60 cm nysne igår (Torsdag d. 22. jan).

Vores resterende destinationer har desuden alle fået mere sne i løbet af den sidste uge.

16 januar 2015

16janSne

FRANKRIG

De franske alper har set en smule nyt sne i løbet af den sidste uges tid, hvoraf det meste rapporteres at være faldet mit på ugen.

Der er mere sne i vente henover weekenden, og det forventes at nogle destinationer vil få et godt lag - hvilke det bliver er usikkert.

Generelt var de øverste pister rundt omkring en smule forbedrede, grundet den nye sne. 68 af 183 destinationer melder om gode piste forhold.

ØSTRIG

Lige nu ligger der et låg af skyer over Østrig, således at meget få steder bliver ramt af solskin her og der.

Skyerne er blevet hængende efter det sne de smed midt på ugen, i store dele landet.

Det siges at der er faldet mellem 2 og 15 cm sne, alt efter hvor der er tale om.

Igen har de højere destinationer fået størst udbytte af denne begrænsede mængde nysne.

Det nuværende tilstand med skyerne forventes at fortsætte til hen ad dagen på Fredag, inden der skulle komme et tungt snefald på omkring 30-50cm henover weekenden i Tyrol-området.

ITALIEN

De sidste par dage har været overskyede og minimal sol har været tilstede, de fleste steder.

Temperaturene har lagt under frysepunktet – kombineret med mangel på snefald har det resulteret i hårdt pakkede pister.

I øjeblikket rapporteres det at Cervinia har nogle af de bedste piste forhold lige nu, pga. dets høje beliggenhed.

I de italienske alper forventes det også at opleve kraftigt snefald henover weekenden, med helt op til 50cm forventet af meteorologerne.

Det menes endvidere at der kan falde helt op til 1m sne nogle steder.  12 ud af 199 ski-områder melder om gode piste forhold, men skulle forhåbentlig være forbedret efter weekenden.

10 januar 2015

10 jan snerapport 2015

FRANKRIG

I Frankrig rapporteres der om overflod af solskinsvejr!

Torsdag d. 8. januar fortsatte dette solskin og temperaturene ligger lige omkring frysepunktet.

Der har nu i et godt stykke tid været fantastiske og velpræparerede pister tilgængelige i specielt over 2.000 meters højde.

De lavere skråninger har desværre været mere påvirkede af den stærke sol.

ØSTRIG (OG JAMES BOND)

Østrigs vintersæson er efterhånden i fuld sving og de fleste destinationer har alle deres liftsystemer igang.

Gletsjerområderne er i formidabel stand for øjeblikket og fortsætter med at tilbyde de bedste forhold i landet.

I Sölden er der bl.a. 240 cm sne på toppen. Mangler du nogen at suse ned af pisterne med, så kan du se om du kan overtale selveste Agent 007 til at køre med dig! Lige nu er de nemlig ved, at indspille den nye James Bond film; Spectre, i netop Sölden.

Hvis du er typen der kan lide after-ski og får overtalt 007, kan det være, at I kan slutte af med en Martini i baren (Shaken. Not stirred).

James Bond i Sölden

ITALIEN

De højere destinationer i Italien, tilbyder lige nu nogle rigtig gode forhold, trods de ikke har fået så meget sne som nabolandende.

Pisterne er stadig i god stand, men hvis man er til offpiste, er mulighederne lidt mere begrænsede.

Livigno melder dog trods alt, bl.a. pudder-agtige tilstande i deres 123 cm på toppen og gode piste forhold samtidig.

Michael Jensen
Direktør, Nortlander Skitours

Kategorier: Snerapport

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg