nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Les Arcs - Guidernes tips til skiløb og mere til

Udgivet af Michael Kahr Jørgensen den 02-03-20 10:27

Den smukke natur overvælder omgående, når skiferien indledes i Les Arcs.

Les Arcs er indbegrebet af fransk charme og elegance, placeret i et enestående naturligt amfiteater i de franske Alper. Og her er noget for enhver med gletsjerløb, hyggelige skovpister, herlig off-piste, og gode begynderpister i højden.

Vores guider tilbringer en hel vintersæson på deres destinationer, og her har de samlet en liste med fem gode tips til at gøre skiferien i de franske Alper til en oplevelse, det er svært at glemme.  

Af: Guiderne i Les Arcs - Sæson 2019/2020

Les-Arcs-Small-1

Her skal du stå på ski i Les Arcs

De bedste pister i Les Arcs finder man i områderne Vallandry og Peisey.

Her finder man en perfekt kombination af skiløb i højden, efterfulgt af en tur gennem skoven. Værd at nævne er turen ned fra toppen af liften Le Derby 69.

Fra toppen har man flere muligheder, men især to pister bør fremhæves, nemlig den røde piste Belette og den blå piste Renard. Det er altså tilgængelig for både øvede skiløbere og begyndere.

Pisten Belette har et superfedt hang med en god hældning, hvor man både kan køre storsving samt de korte. En kombination af korte sving på det stejle stykke, efterfulgt af hurtige storsving når det flader lidt ud er oplagt på denne fede pist.

Det gode ved begge disse pister, er også at der som regel ikke er så mange mennesker der kører her, og med Derbys gode kapacitet, kan man hurtig komme op igen.

Se skiferien til Les Arcs her

Les-Arcs-30_1d

Her er godt skiløb til nybegyndere

Er man ny på ski, eller skal de små lige lære at holde sig stående på skiene, så anbefaler vi at man tager til området ved Arc 2000.

Her finder man brede blå samt nogen enkelte grønne pister, så man kan starte stille og roligt ud. Flere steder i Alperne vil børnebakken/begynder-området være nede i en lavere højde. Mange nybegyndere og børn oplever derved ikke den fantastiske udsigt, man finder i Alperne.

Dette er ikke tilfældet i Arc 2000. Her kører selv nybegyndere skiløb med en panoramaudsigt til Europas højest punkt, nemlig Mont Blanc. Og med en god liftkapacitet i området, vil man som regel heller ikke opleve at skulle stå i lange liftkøer.    

Se skiferien til Les Arcs her

Les-Arcs-Small-5

Det hemmelige insider-tip

Den hemmelige juvel i Les Arcs i Frankrig er ved toppen af liften Grand Col 38. Her bør man tage op lige inden lifterne lukker.

Gør man dette på en dag, hvor mængden af skyer på himlen har været begrænset, vil man kunne opleve solnedgangen i de bedst givet omgivelser.

Fra toppen er der nemlig en fantastisk udsigt ud over dalen, hvor solen langsomt vil gå ned bag bjergene, og samtidig efterlade et flot lys. Efter at have nydt den flotte solnedgang, skal man så småt begynde at bevæge sig tilbage mod Arc 2000.

Denne tur er en god lang tur ned i et flot lys, og så endda med Mont Blanc i horisonten. Ikke nok med det flotte lys og Mont Blanc i horisonten, så har man næsten også pisten for sig selv.

Bliver det bedre? Det tror vi ikke, det gør.

Vores eget favoritsted er skoven og pisterne i Peisey Vallandry samt off-piste-området på bagsiden af Aiguille Grive. 

Se skiferien til Les Arcs her

Les_Arcs

Afterski i Les Arcs

Les Belles Pintes i Arc 1950.  

Les Belles Pintes er en hyggelig bar i 1950, hvor der er plads til alle. Les Belles Pintes er placeret i centrum af Arc 1950, og med en solterrasse med eftermiddagssol er dette et perfekt sted tage en øl eller to efter en god dag på ski.

Drikker man ikke øl, har baren selvfølgelig meget andet at byde på. Er solen gået ned og begynder det at blive småkoldt på terrassen, hvorfor så ikke forsætte indenfor? Her er der nemlig mange siddepladser og en god atmosfære med blandt andet god musik. Er man til livemusik, så finder man også det her. En gang om ugen er der nemlig livemusik, hvilket skaber en hyggelig stemning i baren.

George’s Winebar i Arc 1950

George’s Winebar er en lille bar placeret i centrum af Arc 1950. Baren bliver drevet af George, som har ejet baren en del år. George har sat sit helt eget præg på baren. George har stor fokus på at, baren skal afspejle en bar, han selv vil gå ind på og få et glas vin eller en øl.

Dette skaber rammerne for den god atmosfære, som er at finde på baren. Fra det første skridt ind på baren, føler man sig velkommen, og man mødes altid med et smil. Den gode atmosfære underbygges også af et godt musikvalg, som holdes på et moderat niveau.

Baren henvender sig til de personer, som sætter pris på et lille hyggelig sted, hvor man kan få god vin og øl, og ikke har behovet for at hoppe og danse på bordene.

På George’s Winebar afholder vi vinsmagning hver uge med gode lokale Savoie-vine og oste, og garanti for en god aften.

La Folie Douce i Arc 1800

La Folie Douce er stedet for dem som ønsker afterski med gang i den, og med gang i den menes der dans på bordene!

Se skiferien til Les Arcs her

Les-Arcs-Small-6

Her spiser du godt i Les Arcs

Le Mazot. Lækker mad, hyggelige franske lokaler og sød betjening, traditionel fransk mad.

Le Savoy. Det bedste sted i byen! Ekstremt hyggelig og med god mad. Ofte live musik. Dog meget populært, så bord skal bestilles

L'Éffet Bouef. Meget lille og hyggeligt sted. Les Arcs' kødspecialist serverer en udsøgt god bøf. Bord skal bestilles. 

Tre ting, du skal vide om en skiferie til Les Arcs

  • Vi anbefaler, at købe det store liftkort (differencen ikke så stor).
  • Du kan betale med Visa/Dankort næsten alle steder.
  • Gratis shuttlebusser, i dårligt vejr lukker det meste af området i Arc 2000/1950 og bussen til Arc 1600 er det bedste alternativ til godt skiløb, det meste har åbent og der er en del skov at køre i fra Arc 1600 og ud.  

Det var vores tips og anbefalinger til en skiferie i Les Arcs i Frankrig. Vi håber, du føler dig inspireret, og vi glæder os til at byde dig velkommen hernede.  

Vi glæder os til at se jer i Les Arcs.

Se skiferien til Les Arcs her

Kategorier: Apres-ski, Restauranter, Afterski, Anbefalinger, Guider, Frankrig, Barer, Off-pist, Tips fra guider, Les Arcs

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg