Banner Picture

Nortlander blog

Fem snesikre destinationer

Udgivet af Michael Kahr Jørgensen den 10-09-20 16:16

Godt nok skal der blot 20 centimeter til for at gøre det muligt at stå på ski. Meeeen, det er nu alligevel rart med lidt friske forsyninger fra oven i ny og næ, hvis skiløbet skal være ekstra lækkert.

Hvor er der størst sikkerhed for rigelig og god sne i Alperne?

Se vores top fem her.

Læs mere

Kategorier: Cervinia, Ischgl, Tignes, Sölden, Val d'Isere, Val Thorens

Cervinia - Guidernes tips til mere end skiløb

Udgivet af Michael Kahr Jørgensen den 20-01-20 13:42

Den lille italienske perle Cervinia byder ikke kun på fantastisk skiløb, men også fantastiske oplevelser, for alle, der sætter guldkant på din ferie!

Nortlanders guider tilbringer en hel sæson på destinationerne, og de er derfor de bedste at spørge, hvis man vil have inspiration til det bedste sted at stå på ski, hvor man spiser godt eller hvis man er på udkig en oplevelse ud over skiløbet. Læs med her og lad guiderne i Cervinia vise dig, hvor du får noget mere end skiløbet.

Af: Guiderne i Cervinia - Sæson 2018/2019 

Læs mere

Kategorier: Cervinia, Italien, Restauranter, Afterski, Guider, Wellness, Tips fra guider, Guldkant

Det bedste fra Cervinia - på fem minutter

Udgivet af Lovisa Björkangren den 31-10-16 10:00

“Suverænt skiløb, spektakulære omgivelser og sublim, italiensk mad” opsummerer den italienske landsby Cervinia, som er fuld af overraskelser...

På Italiens højeste skisportssted, ligger en verden af opdagelser for foden af dine planker - både på pisterne og i landsbyen. Du får det allerbedste fra Cervinia, på 5 minutter, her:

Læs mere

Kategorier: Cervinia, Italien, Chalet Etoile

10 ting som du ikke vidste om Cervinia

Udgivet af Mai Rønskov den 13-07-15 11:45

Byen er ingen arkitektonisk perle, men bykernen omkring gågaden er alligevel hyggelig at færdes i.

Menukortene er en balanceret blanding af lokale specialiteter fra Aosta-egnen, og internationale mainstream retter.

En engelsk pub og en masse italienske barer danner rammen for en super afterski, Champions League-kampe og livemusik.

Playboy har imidlertid også fundet vej, og en topdesignet natklub holder ungdommen oppe natten lang.

Udsigt over Cervinia

Der udover har vi fundet 10 ting, som vi guider synes, at du skal vide om Cervinia.
Læs de 10 ting, som du muligvis ikke vidste om Cervinia her:

Læs mere

Kategorier: Cervinia, Italien

Cervinia – meget mere end fantastisk skiløb

Udgivet af Mai Rønskov den 06-04-15 11:45

Vi er vilde med Italien! Og i dette blog post tager jeg udgangspunkt i klassikeren Beuil-Cervina, kongen af Aosta-dalen, med skiløb til schweiziske Zermat og en spytklat fra Matterhorn.

Det er snesikkert skiløb så det batter, italiensk gæstfrihed så man bliver rørt, og priser som får de andre til at skamme sig.

Cervinia er der udover kendt for sine lange brede pister, muligheden for at stå på ski over til Schweiz og masser af sne. Et fantastisk skiområde, til en hver smag.

MEN er du på skiferie i Cervinia, har du også mulighed for at prøve en af de mange andre sjove aktiviteter, som byen byder på. Nedenfor kan du læse lidt om de forskellige aktiviteter.

Cervinia er meget mere end bare skiløb.

I Cervinia er der kommet flere moderne stolelifter til, og der er fin forbindelse til nabobyen Valtournence.

Læs mere

Kategorier: Cervinia, Italien

3 pister i Cervinia du skal prøve! Oplev bl.a. verdens længste piste

Udgivet af Fredrik Karlsson den 05-08-14 14:07

Hvis du overvejer at tage til Cervinia på din næste skiferie, kan jeg uden tvivl garrantere dig en ting. Du bliver ikke skuffet over skiløbet, her er mange brede pister, der passer perfekt til alle carvingelskere

Terrænet tilhører et af de største i alperne med sine 360 km pist fordelt i Schweiz og Italien. På den schweiziske side finder du generelt stejlere og mere skovskiløb, end du gør på den italienske side.

Hvis du er til stejlt skiløb med masser af skov skal du tage til den schweiziske side. Er du derimod til masser af højde og en vanvittig udsigt, skal du tage til Italien på solsiden af Matterhorn.Her ligger alle pister nemlig over trægrænsen, i omkring 3000 meters højde.

Men når terrænnet er så stort, som det er, så er det fuldstændig umuligt at prøve det hele på en uge. Derfor har jeg lavet en lille guide til dig, så du i hvert fald får prøvet det bedste, inden du skal vende snuden hjemad igen.

1. Ventinapisten i Cervinia

Verdens 3. bedste pist har liften med verdens måske bedste udsigt.

Verdens 3. bedste pist har liften med verdens måske bedste udsigt

Piste nummer 7, bedre kendt som Ventinapisten, er blandt de allerbedste pister du kan finde.

Læs mere

Kategorier: Cervinia, Italien

Guide: 6 skiområder med minimal transfer tid fra lufthavnen

Udgivet af Michael Jensen den 08-07-14 21:51

Det er få ting ved en skiferie, som er rigtig kedeligt. Det skulle da lige være transferen fra lufthavnen til destinationen.

På det her tidspunkt, har du mange gange været oppe og i gang tidligt fra morgenstunden, og nu er du endelig landet med hele familien og din bagage er kommet. Nu venter der så 4-5 timer i bus ad snoede bjergveje…

Ellers tak!

Her får du min Top 6 over destinationer med under 2 timers transfer:

Det er bare ikke sjovt med lange transfer fra lufthavnen

Det er hverken sjovt for børn eller voksne med en lang transfer fra lufthavnen Zzzzzzzz

Vi starter i omvendt rækkefølge med den ”længste” transfertid først

Jeg har selv lige bestilt skiferie til mig og familien og det var netop med tanke på mine børn, at jeg udarbejdede denne liste. Det er med andre ord for at minimere deres rejsetid, så har ferien det nemlig med at blive sjovere for alle.

For ikke at udløse spændingen lige med det samme, får du listen i omvendt rækkefølge, så den korteste transfertid kommer sidst.

Læs mere

Kategorier: Cervinia, Sauze d'Oulx, Sestriere, Montgenevre

3 restauranter i Cervinia får madglade skiløbere til at parkere skiene

Udgivet af Fredrik Karlsson den 09-05-14 10:49

Er du også typen, hvor en god skiferie ikke er komplet uden de gode madoplevelser?

Italienerne er, som du nok ved, kendt for deres kærlighed for mad og i særdeleshed god mad. Hernede spiser man store måltider, hvilket jo passer godt til sultne skiløbere. Ofte tre retter både til frokost og middag. Italienerne sidder gerne og nyder især deres frokost over lang tid, allerhelst på terrassen i solen eller ved ilden i pejsen.

Best of both worlds

I Italiens Cervinia er der masser af gode og hyggelige restauranter på pisterne, så hvis du vil være sikker på en skitur med lækker mad, er det her sted en sikker vinder!

Skiområdet er stort i Cervinia, og består af tre områder. På den italienske side, har du Cervinia og Valtourneche-delen, på den Schweiziske ligger Zermatt-delen.

Der er selvfølgelig gode restauranter i alle tre områder, men især tre restauranter skiller sig ud fra mængden, når det er ved at være frokosttid - jeg har prøvet dem for dig, så du ved, hvor du skal tage hen, inden du kommer herned.

ADVARSEL - Læs ikke videre, hvis du er småsulten!

1. Foyer Des Guides

Foyer Des Guides er navnet på den første restaurant, som du finder nede i skoven, når du kører ad piste nummer 1. Hvis du vil være sikker på at fange dette sted, skal du ikke køre alt for hurtigt i nærheden af den, den er temmelig nem at misse. Den ligger på højre side lige efter en top, så du skal lige være vågen.

Entren til Foyer des Guides

Entréen til Foyer des guides hvor folk hygger i solen

Når du har fået parkeret dine ski og kryber ind i alpestuen, mødes du af en hyggelig og moderne atmosfære. Dyreskind på væggene, bål, sten, træ og sofaer fyldt med puder og tæpper. På solskinsdage bør du klart slå dig ned på terrassen.

Læs mere

Kategorier: Cervinia, Restauranter

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til nortlander@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg