Banner Picture

Nortlander blog

Gourmet Skituren - en lækkerbisken, du aldrig glemmer

Udgivet af Philip Maltby den 12-11-16 14:00

Nortlanders Gourmet skitur og Gourmet ski-festival er nogle af de allermest populære af vores "specialture". Gourmet konceptet krydrer den traditionelle skiferie med kullinariske oplevelser i særklasse og madlavning med Michelin-kokke, hvor DU bliver undervist i køkkenet...

Læs mere

Kategorier: Serre Chevalier, Gourmet, Gourmet skitur

Derfor skal din næste skiferie gå til Serre Chevalier

Udgivet af Malin Forsberg den 15-06-15 11:45

Hvorfor Serre Chevalier spørger du måske?

”Serre Chevalier, hmm der har jeg aldrig været…” - tænker du måske? 

For nogle er det første gang i Serre Chevalier og for nogle er det 10. gang i streg de besøger destinationen (dem har vi faktisk overraskende mange af).

Hvem kan stå for denne fantastiske udsigt?

Serre Chevalier, eller “væksthusets ridder” oversat til dansk, er for mange en uopdaget perle med noget for alle, og det er netop derfor jeg elsker dette sted.

Læs mere

Kategorier: Serre Chevalier, Frankrig

Sommerferie i Alperne - 8 aktiviteter uden strandstol

Udgivet af Anna Knutsson den 22-05-15 12:12

Savner du et alternativ til den klassiske sommerferie i solstolen?

Nu er skisæsonen jo ret beset ovre for i år… Og på trods af en lidt sne-fattig start, så var det en vinter med en masse fantastisk skiløb!

Men bare fordi, at solen nu har forvandlet Alperne fra sneklædte bjergtinder til grønne bjergskråninger, så må du ikke snyde dig selv ved at udelukke Alperne som feriedestination.

Meget få ved det, men Alperne gemmer på et hav af fantastiske muligheder for en aktiv sommerferie, hvor du får mulighed for at kombinere badeferien med golf, mountainbiking, river rafting, vandreture samt meget meget meget mere i én og samme ferie.

Sommerferie for hele familien i Alperne

En aktiv sommerferie giver trætte men glade børn.

Uanset om du beslutter dig for at lade Alperne danne rammerne for hele familieferien eller bare slår et smut forbi på vejen (hvis du alligevel tager bilen), så får du en ferieoplevelse, du sent skal glemme - og dine børn vil elske dig for det!

Da jeg spurgte min kollega, hvorfor de i år tager til Østrig og ikke f.eks. Spanien, svarede han:

Læs mere

Kategorier: Bad Gastein, Les Deux Alpes, Livigno, Serre Chevalier, Tignes, Mayrhofen, Sölden, Val d'Isere, Wagrain, Zell am See

Hvor meget du sparer er op til dig

Udgivet af Michael Jensen den 13-03-15 09:41

Der er bare 15 dage til påskeugen starter, og det er desværre den sidste, rigtig gode uge at stå på ski i i denne sæson.

Læs mere

Kategorier: Alpe d'Huez, Serre Chevalier, Tilbud, Montgenevre

Oplev Skijoring i Serre Chevalier! Gæt hvillket dyr der trækker dig på ski?

Udgivet af Frederik Lundgren den 03-09-14 01:44

Delvist slalom ski, delvist skihop, delvist vandski og helt hest, skijoring i Serre Chevalier trodser forventningerne!

Nedstammet fra det norske ord “skijøring” (skikørsel), er denne hestedrevne transportmetode blevet brugt i århundreder i skandinavien. Men på “Ranch Du Grand Aigle” i Le Lauzet, Serre Chevalier, er der stadig fuld fart på sporten.

Skijoring er helt grundlæggende en skiløber, der bliver trukket efter en hest.

Læs mere

Kategorier: Serre Chevalier, Frankrig

Ved du, hvor du kan finde frankrigs bedste tourguide? I Briancon i Serre Chevalier.

Udgivet af Frederik Lundgren den 29-07-14 14:02

Serre Chevalier er en højborg (det ligger virkelig højt) af historie, traditionelt bjergliv og verdensklasse skiløb.

Dette franske område er gemt væk 15 kilometer fra den italienske grænse; bjergrygge forbinder de fire byer der fuldender Serre Chevalier dalen.

Lige i hjertet af dalen ligger Briancon, Frankrigs højest belligende købsstad(1,362 meter). I 2008 blev flere af bygningerne erklæret som en del af UNESCOs World Heritage Series, og byen burde være en afgørende del af dit ophold i Serre Chevalier!

 

Her er lidt af det hele

Briancons moderne bydel tilbyder alt fra italiensk-lavede pizzaer til klassiske, franske vinbare, sportscentre og endda laser tag.

Men at besøge “la vielle ville”(den gamle bydel) på din ferie er et must, meget få områder i Alperne tilbyder den samme bjergbys fornemmelse, som Briancon gør.

Den hurtige tur op til plateauet er en forfriskende måde at bruge en eftermiddag uden skistøvler på!

 

Veronique fra Briancon

Veronique fra Briancons “Heritage Office” hjalp os op, ned, rundt om og igennem den gamle bydel. Startende udefra byens yderste fæstningsværker, klarede vi os igennem flere hundrede år gamle barrikader og vandtomme voldgrave.

Læs mere

Kategorier: Serre Chevalier

Det her har du (måske) aldrig prøvet på din skiferie før! Paragliding i Serre Chevalier.

Udgivet af Christina Dalsgård den 22-07-14 16:25

Der findes noget, du kan opleve i Serre Chevalier, som nogen vil sige er for vovehalse, andre ville måske sige, at det er dumt. Men hvis du læser lidt videre, så lad mig fortælle dig, hvorfor du absolut skal prøve det!

Paragliding i Serre Chevalier er ikke kun for de dumdristige

Hvem har ikke stået på pisten en flot solskinsdag og kigget op på den blå himmel, hvor der lige pludselig er kommet en paraglider flyvende henover?

Hver gang jeg ser det, tænker jeg, “nej det vil jeg gerne prøve det der!”, og du tænker måske det samme.

Men måske tænker du også: “Det er dyrt, besværligt og jeg er ikke meget for højder…”

Og det er så her, at du ikke må lade dig afskrække. Min kollega og jeg tog en dag modet til os, og vi endte med at blive en uforglemmelig oplevelse rigere.

Verdens bedste Gill Schneider er manden du skal opsøge i Serre Chevalier

Efter at have spurgt lidt rundt i nærområdet fandt vi ud af, at paragliding faktisk er rigtig stort i Serre Chevalier, og det vokser sig nærmest større dag for dag.

Vi kom i kontakt med Gill Schneider, en mand der er blandt verdens bedste i sporten, ‘paraglide akrobatik’.

Gill og hans team tilbød os at komme op og flyve for 70 euro pr. person. Det blev vi enige om, at vi ikke kunne gå glip af, og vores første tanke omkring paragliding kunne stryges.

gill-og-jeg-stryger-henover-trætoppene

Gill og jeg stryger henover trætoppene.

Det er ikke dyrt!

Læs mere

Kategorier: Serre Chevalier

3 restauranter i Serre Chevalier der faktisk serverer fransk mad

Udgivet af Christina Dalsgård den 16-05-14 09:30

Sneen, hyggen og de rigtige mennesker er uden tvivl de vigtigste elementer i en god skiferie, og det er nok også det, der ender med at gøre din tur uforglemmelig.

Men hvad er en skiferie (i Frankrig) uden god mad?

Du har selvfølgelig ikke været rigtig på ski i Frankrig, hvis du ikke har taget dig tiden til at besøge de lokale restauranter på pisterne - netop derfor vil jeg gerne dele de mest udsøgte og hyggelige franske spisesteder i terrænet her i Serre Chevalier med dig.

1. Chalet Hotel

Det første sted, du ikke må gå glip af er Chalet Hotel, som ligger på mellemstationen i Chantemerle.

Chalet’et ligger hævet over resten af spisestederne og troner, som en anden majestæt, udover terrænet. For at komme op til den skønne mad, skal der fart på skiene - ellers må man have dem af og gå lidt.

Men det er virkelig turen værd!

Chalet Hotel med sin imponerende terrasse

Chalet hotel med sin imponerende terrasse

Uanset om du måtte gå eller kom hele vejen op med skiene på, bliver du budt velkommen af en kæmpe terrasse med udsigt over det imponerende skiterræn.

Læs mere

Kategorier: Serre Chevalier, Restauranter, Frankrig

Hvor finder du den bedste kop kaffe i Serre Chevalier?

Udgivet af Christina Dalsgård den 06-05-14 17:02

Hører du til flokken, som elsker god kaffe, men som altid har problemer med at finde en god kop, når du er ude og rejse?

I Serre Chevalier loves der i gennemsnit 300 solskinsdage om året, og der er derfor rig mulighed for at nyde en lækker kop kaffe i løbet af din skiferie.

Netop af den grund mener jeg, at du skal have den bedste mulighed for hurtigt at finde vej til den perfekte kop.

Du får her: Top 3 over de bedste kopper kaffe i Briancon!

Sort tjære og De Franske Alper

En af grundene til dette oplæg er franskmændenes forkærlighed for meget sort og stærk kaffe.

Hvis du, som jeg, ikke har samme forhold til denne form for kaffe, kan du med fordel læse videre. Så undgår du nemlig at begå de samme fejl, som jeg har begået.

En anden grund er, at området faktisk rummer en masse skønne kaffesteder, hvor du kan opleve den lokale og unikke stemning, som hersker rundt om i Briancon - og dem må du ikke gå glip af!

Stemningen kan du selvfølgelig kun selv opleve, men jeg kan give dig en lille guide til, hvor du finder den gode kaffe og den bedste stemning.

Café de La Vigne

For at trække spændingen, starter vi fra bunden. Café de La Vigne er på ingen måde et dårligt sted at starte. Når du træder ud på terrassen summer det franske sprog i dit øre med det samme.

Det er eftermiddag, solen og franskmændene har besat stedet. Her får du en lækker rund kop kaffe, der på mange måder minder om den vi kender hjemmefra.

Det er ikke den førnævnte sorte tjære, som de altså har tendens til at servere andre steder hernede.

 

På Café de La Vigne serverer de en fantastisk cappuccino

Café de La Vigne ligger lige udenfor den gamle by og kombinationen af byvandring efterfulgt af en kop kaffe her, er ideelt for dig og de(t) skønne menneske(r), som du har valgt at dele din ferie med.

Læs mere

Kategorier: Serre Chevalier, Frankrig

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til nortlander@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg