Banner Picture

Nortlander blog

Fem snesikre destinationer

Udgivet af Michael Kahr Jørgensen den 10-09-20 16:16

Godt nok skal der blot 20 centimeter til for at gøre det muligt at stå på ski. Meeeen, det er nu alligevel rart med lidt friske forsyninger fra oven i ny og næ, hvis skiløbet skal være ekstra lækkert.

Hvor er der størst sikkerhed for rigelig og god sne i Alperne?

Se vores top fem her.

Læs mere

Kategorier: Cervinia, Ischgl, Tignes, Sölden, Val d'Isere, Val Thorens

Sölden - Guidernes tips til mere end skiløb

Udgivet af Michael Kahr Jørgensen den 21-10-19 13:30

Er der en James Bond gemt i dig og elsker du at stå på ski på pister, der er velegnede for den øvede skiløber?

Så er Sölden i Østrig stedet at tage til på skiferie! Byen byder på enestående skiløb og god klassisk afterski, som de kun kan lave den i Østrig.

Vi vil gerne fortælle lidt om vores favoritter i Sölden!

Af: Guiderne i Sölden - Sæson 2018/2019 

Læs mere

Kategorier: Østrig, Restauranter, Sölden, Afterski, Guider, Tips fra guider

Lyn-guide til de bedste frokostrestauranter på pisterne i Sölden

Udgivet af Katrine Bøttcher den 28-11-16 10:00

http://www.blog.nortlander.dk/license-to-ski-i-007s-skispor/Drop madpakken når du er på ski i Sölden. Området byder på en række super hyggelige frokostrestauranter på pisterne, med masser af lækkerier på menukortet...

Lad leverpostejen blive hjemme, og nyd i stedet de lokale alpe-specialiteter eller bare en klassisk cheeseburger med pommes frites. Slå dig ned på en af restauranternes store solterrasser, til stemningen fra et levende tyroler-orkester - og endda ofte til meget rimelige priser…

Jeg har arbejdet som guide i Sölden i 16 uger sidste år, og jeg kender derfor de allerbedste steder. Jeg har udplukket tre af mine gastronomiske favoritter, som du får, lige her:

Læs mere

Kategorier: Østrig, Restauranter, Sölden

Mission Sölden - I 007's skispor!

Udgivet af Katrine Bøttcher den 03-10-16 10:00

Lækre Bond-babes, biljagter på bjergsider og halsbrækkende fly-stunts på pisterne… Sidste nye James Bond film ‘Spectre’ er optaget i Sölden - og det er der en helt særlig grund til...

Læs mere

Kategorier: Østrig, Sölden

Når 8-16 ikke er nok - aftenskiløb i Sölden

Udgivet af Janne Skovgaard Henneberg den 27-07-15 11:45

Har du nogensinde tænkt på hvordan det ville være at have en hel dag på ski? Som i en "HEL" dag?

Nu tænker du nok, at det har du da prøvet. Den fantastisk følelse at være den første ved liften om morgenen og den sidste der suser ned af pisterne lige inden det bliver mørkt.

Men i Sölden er der mulighed for en endnu længere dag på ski...

Aftenski i Sölden.

Hver onsdag genåbner den store hovedlift Gaislachkoglbahn A10 blot en time efter den er lukket ned sidst på eftermiddagen, så her er det muligt at få ekstra kilometer skiløb i benene.

Læs mere

Kategorier: Østrig, Sölden, Aftenskiløb

Sommerferie i Alperne - 8 aktiviteter uden strandstol

Udgivet af Anna Knutsson den 22-05-15 12:12

Savner du et alternativ til den klassiske sommerferie i solstolen?

Nu er skisæsonen jo ret beset ovre for i år… Og på trods af en lidt sne-fattig start, så var det en vinter med en masse fantastisk skiløb!

Men bare fordi, at solen nu har forvandlet Alperne fra sneklædte bjergtinder til grønne bjergskråninger, så må du ikke snyde dig selv ved at udelukke Alperne som feriedestination.

Meget få ved det, men Alperne gemmer på et hav af fantastiske muligheder for en aktiv sommerferie, hvor du får mulighed for at kombinere badeferien med golf, mountainbiking, river rafting, vandreture samt meget meget meget mere i én og samme ferie.

Sommerferie for hele familien i Alperne

En aktiv sommerferie giver trætte men glade børn.

Uanset om du beslutter dig for at lade Alperne danne rammerne for hele familieferien eller bare slår et smut forbi på vejen (hvis du alligevel tager bilen), så får du en ferieoplevelse, du sent skal glemme - og dine børn vil elske dig for det!

Da jeg spurgte min kollega, hvorfor de i år tager til Østrig og ikke f.eks. Spanien, svarede han:

Læs mere

Kategorier: Bad Gastein, Les Deux Alpes, Livigno, Serre Chevalier, Tignes, Mayrhofen, Sölden, Val d'Isere, Wagrain, Zell am See

Sölden - helt på toppen

Udgivet af Nicklas Bjerg Hansen den 25-02-15 13:45

Har du nogensinde besøgt Söldens tre toppe over 3.000 meter? Ikke?
Så lad mig tage dig med på en tur rundt på tinderne, der i Sölden går under betegnelsen Big 3.

Sölden har været et sandt sneparadis siden midten af december '14, og her har byens høje beliggenhed garanteret haft noget at sige. Sölden by ligger 1377 m.o.h. hvilket giver et fremragende grundlag for hurtigt at komme op i den kolde alpeluft.

Sölden - helt på toppenBesøg tre toppe over 3.000 meter i Sölden, der alle er indrettet med panorama-platforme så man kan se så langt øjet rækker.

Nok om vejret – lad os se at komme på toppene af Söldens bjerge.
På en ægte bluebird-dag kan man faktisk se 100 km (!) rundt over toppene af Tirols bjerge fra udsigtspunktet på Schwarze Schneide.

Læs mere

Kategorier: Østrig, Sölden

En guide til den perfekte skidag i Sölden!

Udgivet af Lars Holst den 19-08-14 15:37

http://www.nortlander.dk/oestrig/solden/Sölden byder på rigtig mange ting, men først og fremmest byder det på godt skiløb. Her er  gode pister og et meget alsidigt område, hvor alle kan være med.

Og det er vitterligt alle. Om du er barn, nybegynder eller helt tosset med at stå i park eller i offpisten, så skal du nok finde det, du søger hernede.

Og det er lige netop pga. den alsidighed, blandet med en ordentlig omgang tyroler-charme der gør Sölden til så skønt et sted. Når du skal til at starte din skidag i Sölden, er det et par ting, som er meget gode lige at have på plads, for at dagen bliver mest optimal.

Eksempelvis: Hvor er de gode børneområder? Hvor er der knapt så mange mennesker? Hvor er de gode spisesteder? osv.

solden2

En af de mange skønne udsigter i Sölden!

Jeg vil her komme med en lille guide til, hvordan du skruer en god skidag sammen!

Læs mere

Kategorier: Apres-ski, Østrig, Restauranter, Sölden

4 afterskibarer i Sölden du næsten skal prøve

Udgivet af Kim Just-Andersen den 02-07-14 00:37

Sölden er en af de bedste destinationer i hele Europa, når det kommer til afterski. Der er masser af steder at vælge imellem, hvor du med garanti kan finde en fest uden lige!

Udover selve festen, finder du også tyrolerstemning, som du kun kan finde den her i Østrig. Her er min guide over de bedste steder i Sölden:

1. Schirmbar er toppen af poppen i Sölden!

Vi starter fra toppen med den måske vildeste afterskibar i hele Sölden. Stedet hedder Schirmbar, og her går det altså ned.

Du ved, det er det rigtige sted, du har fundet, når manden der styrer musikken i midten af den runde bar hedder DJ Bomba.

Som du kan se, er der altid glade mennesker på Schirmbar.

Som du kan se, så er der altid glade mennesker på Schirmbar.

Schirmbar er et stort rundt glashus, som er placeret lige i centrum af Sölden. Der er kun 50 meters gang fra Giggijochbahn hen til Schirmbar, hvilket gør at man lige kan overskue, at få slæbt sig selv derover efter en lang skidag.

Læs mere

Kategorier: Apres-ski, Østrig, Sölden

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til nortlander@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg