nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Videoblog E13: Rasmus DJ, EU Freeski Open og Århus SkiArena

Udgivet af Rasmus DJ den 20-05-14 15:51

Vinteren går på hæld og det sidste store event - "European Freeski Open" - markerer afslutningen på min første fulde internationale konkurrence-sæson.

Jeg endte med at gå videre til semifinalerne med min hidtil bedste score (74.75 point), så det var en rigtig glædelig og god afslutning på en lidt ensom vinter.

Nu må du endelig ikke misforstå mig - det har været virkelig fedt at prøve kræfter med det professionelle liv - men det har også været hårdt.

Denne vinter har basen/mit-andet-hjem været Val Thorens, men alle konkurrencerne har ligget rundt om i Europa og i USA, så der har været meget rejsetid, hvor man typisk rejser alene.

Det giver selvfølgelig lidt hår på brystet, men nogle gange havde det sgu været lækkert med en træner, et team eller en buddy at spare og følges med. Hvilket selvfølgelig også ville gøre det hele meget nemmere i forhold til praktiske ting som bolig, transport, møder, mad osv.

Jeg er dog ikke skræmt fra at køre konkurrencer eller prøve tingene på egen hånd - men det er klart, at jeg i fremtiden vil forsøge at finde nogen at følges med.

Det er vel egentligt lidt det samme i forhold til træningen, når jeg er "hjemme" i Val Thorens - der er jeg også den eneste, der følger et seriøst program og man har kun sig selv til at motivere og få gjort noget ved det.

Når det er sagt, så kan det varmt anbefales, hvis du drømmer om en tilværelse som pro-rider. Det er vejen frem i en sport, hvor betingelserne for at være med fremme blandt de bedste udvikler sig mere og mere i retning af andre sportsgrene - det er ikke længere bare/kun hygge...

Vinteren slutter med en tur til Aarhus, hvor jeg er forbi SkiArena for at prøve mine første sving på et rullebånd - pænt svært, men sjovt, når man får mere styr på det. Nanna Fønss viser hvordan den skal "skæres" og efter en halv times tid, får jeg lidt mere styr på svingene.

Se desuden GoPro-klippet fra Laax her...

Rigtig god sommer og tak, fordi du fulgte med henover vinteren.

// Rasmus

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg