nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

10 ting du kan lave i Val Thorens, som intet har med skiløb at gøre(Part 1)

Udgivet af Mia Karlsson den 30-08-14 01:04

Når du er i Val Thorens på skiferie, vil det du laver mest, naturligvis være at stå på ski. Men en gang imellem, er det meget rart at få et lille afbræk, hvile de trætte stænger og lave noget helt andet end at stå på ski.

Derfor har jeg sammensat en liste over 10 ting, som kan hjælpe dig hvis du skulle være i den situation. Håber du kan lide den!

1. Kør på Toboggan (kælk)

I Val Thorens har vi en hele 7 km lang bakke, men den er ikke til skiløb. Her skal man nemlig kælke. Hvis du tænker, at det ikke er cool, og at det kun er noget små børn gør, så tænk dig lige om en ekstra gang!

Nortlander-crewet-er-klar-til-en-kælketur

Nortlander-crewet er klar til en kælketur!

Du har ikke prøvet den her kælkebakke endnu! Den ligger et par hundrede meter fra snetorvet, ved Chalet du Toboggan. Her kan du leje din kælk, og hjelm. Hjelmen er kraftigt anbefalet, da et par kolbøtter undervejs på turen, ikke er sjældne og nærmest uundgåelige.

Peclet-liften tager dig med op til toppen af bjerget, og her starter der så en spændende rejse ned af bjerget. Første del af bakken er temmelig flad, og her har du masser af tid til at øve dine sving, hvilket er sværere end man skulle tro.

Men så begynder det også at gå hurtigt! Kælkene er udstyrede med to bremser, en på hver side og når du trækker i den, så drejer kælken. Her skal du være opmærksom på, at man nemt kan trække for hårdt i den, og så ender du altså i snedriverne mere end en gang.

Kig op en gang imellem

Hvis du kælker, så har du din egen bakke, men der er dog to steder, hvor den skærer indover en almindelig piste, så der skal du altså lige kigge op, hvis du skal være sikker på ikke at klippe en skiløber.

Goggles er næsten et must at have på, og hav enten skistøvler eller varme vinterstøvler på. Turen varer cirka 30 minutter, afhængigt af hvor hurtigt du tør at køre, og det er med mange skrald og en del adrenalin i blodet.

Jeg lover at du kommer til at have det fantastisk sjovt, og det er absolut noget du skal prøve, når du er her!

Gæsten John sagde det her om turen: “Det var sjovt, og trods en lidt dårlig sigtbarhed, var det en fantastisk oplevelse. Helt klart noget jeg vil gøre igen!”

Kælkestedet SKAL du forbi

Praktisk information

  • Pris hvis du har liftkort er 13,60€ per person for en tur, og 21,50€ for to turer.
  • Hvis du ikke har liftkort er priserne henholdsvis 20,40€ og 32,50€.
  • Aftenturene som foregår onsdag, torsdag og fredag koster 21€ og der indgår også lidt ost og vin inden.
  • Du skal ligge noget i pant for din kælk, enten 50€ kontant eller dit liftkort. Du får et specielt liftkort, som du kan bruge på kælkebakken.

Guidens tips: Har du et go-pro kamera så tag det på, det er virkelig en sjov film at se bagefter.

2. La Folie Douce - after-ski i verdensklasse

Hvis i ikke har hørt om La Folie Douce i Val Thorens, så er der noget galt. Som noget nyt i år, går der små kabinelifter, for dem som ikke står på ski derhen til, så alle har mulighed for at være med til til noget godt afterski. Kabinerne for fodgængerne går nede fra snetorvet, og koster 12€ for tur/retur.

Her spiller et liveband, og de spiller alt fra house til saxofon, og ofte i en blanding. På “Folie” er stemningen altid i top, og champagnen flyder i lange baner. Er det solskin så fyldes stedet op, og der sidder endda mennesker på pisterne i nærheden.

Hvis du er en rigtig flottenheimer, kan du bestille en 3-liters champagneflaske for den nette sum af 2900€, og sidde i VIP-Afdelingen og nyde stemningen med det lidt mere luxuriøst touch.

For dig som vil have danse-på-bordene afterski, og bare gerne vil have en øl, så kan du også sagtens det. Og hvis du i sidste ende bare gerne vil nyde din frokost, og have lidt afstand fra festen, så kan du også finde en lidt mere afsides plads.

La Folie Douce er et sted som alle burde opleve, også dem der ikke er på skiferie i Val Thorens, og du SKAL besøge det mindst en gang på din ferie dernede. Det er altså en oplevelse, som du ikke vil gå glip af.

Som sagt du skal opleve det her sted

Som sagt så skal du opleve det her sted!

3. Nyd solen i Val Thorens

Specielt når det er ved at blive senvinter/forår, skinner solen rigtig ofte i Val Thorens. Er du træt i benene, eller skal du bare lige have en pause fra skiløbet, kan du jo passende arbejde lidt på din tan. Og der er masser af gode steder at vælge imellem.

Min egen favorit er at sidde på taget af vores hus. Der er en fantastisk lækker udsigt over sneklædte bjergtoppe, og generelt bare en masse sne over det hele. På trods af at det allerede starter i midten af februar, er det nogle gange så varmt at du ligge i bikini og sole dig.

Et andet tip er bare at tage en pause efter at du har taget liften op, lige sætte dig i sneen og nyde både udsigten og solen.En af de mange solskinsdage i Val Thorens

En af de mange solskinsdage i Val Thorens

Nede i byen findes der også nogle rigtig fine solspots. Du kan eksempelvis prøve terrassen på vores Hotel Bel Horizon, solstolene udenfor Saloon bar eller nogle af udeserveringerne nede på snetorvet.

Bar 360° og Solcreme

En anden kæmpefavorit er bar-360° som ligger ved Chalet du Thorens oppe i terrænet. Det er den store bygning, du kan se om aftenen nede fra byen, da der er en stor rød kniv og gaffel på taget.

Den letteste måde at komme derhen på, er at tage cascade-liften op og derefter følge den grønne piste hele vejen.

Her har de solstole og sækkestole, og solen bager hele dagen, indtil den forsvinder bag bjergtinderne. Her spiller de skøn lounge eller housemusik, og du kan få en øl eller måske endda glögg i baren.

I løbet af sæsonen har de flere gange hyret en kendt DJ, som altid samler hundredevis af mennesker på stedet. Ofte gør de også det en gang om ugen, at de stiller op med grille og laver BBQ med burgere, pølser og tilbehør. Hør din guide om hvornår det er, hvis du vil med.

Husk!!!

Solcremen er vigtig. Især når du står på. Solens stråler reflekterer i sneen, og derfor er det vigtigt at smøre ansigtet ind. Og hvis du ikke vil ligne en panda når du kommer hjem, så tag brillerne af imellem turene.

Næste gang kommer part 2, hvor du bl.a. kan glæde dig til noget, der hedder “Iceracing”.

Hav det godt til vi snakkes ved igen!

Mia, Linda, Felix og Steffen
Nortlander guider i Val Thorens 2013/14

Kategorier: Val Thorens, Frankrig

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg