<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=358142404649489&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Nortlander blog

Kør Østrigs pister tynde – spis din frokost i Schweitz

Posted by Alexander Barfred Bajer on 16-01-19 12:51

To lande, én skitur? Ja, den er god nok.

Ischgl kan du suse ned af de Østrigske pister, og når du bliver sulten, ja så tager du da bare lige et smut forbi Schweitz.  

Hvis man gerne vil kunne sige, at man på en og samme dag har nydt en formiddagsknödel på en Østrigsk tyrolerbar, kørt pisterne tynde og spist en frokostpizza i Schweitz, serveret af fransktalende personale, så er Ischgl stedet for dig. 

Read More

Topics: Ischgl, Østrig

Ischgl, du mein traum...

Posted by Frederik Juul Leth-Sørensen on 11-06-18 12:40

3 gode grunde til hvorfor du skal tage til Ischgl...

Ischgl er måske ikke det sted de fleste danskere forbinder med skiferie. Mange af Ischgls gæster vender dog tilbage år efter år. Så hvad er det der gør, at denne lille by i grænselandet mellem Østrig og Schweiz kan tryllebinde folk og lokke dem tilbage 10, 20 eller 30 år i træk?

Ischgl-foto11

Med 238 km piste, 45 lifter og 2 snowparker er Ischgl en destination der byder på lidt af hvert. Du kan stå på ski i både Østrig og Schweiz, nyde de spektakulære udsigter og spise frisklavet kaiserschmarn eller weinerschnitzel uanset hvor du træder ind. I byen er der et væld af afterski steder, fantastiske restauranter og butikker der får byen til at summe af liv. Velkommen til Ischgl; her er 3 gode grunde til, at din næste ferie skal gå til byen med navnet der er alt andet end mundret.

Read More

Topics: Apres-ski, Ischgl

Ischgl - afterski, 4S’er hoteller og Sir Elton John

Posted by Christina Søndersted on 09-01-17 12:18

Ischgl er en lille kompakt by i Tyrol, Østrig, som byder på meget mere end det klassiske udbud af ski og afterski.

Jeg vil faktisk gå så langt at sige, at byen byder på meget mere, end du aner!

Medmindre du tilfældigvis selv har været guide dér - eller måske har boet dér. ;)

Det er ikke fordi, det er en stor by. Det er det bestemt ikke! Du kan gå fra ende til anden på 15-20 minutter, men alligevel rummer byen tusindvis af muligheder.

Der er alt fra vilde, lækre gourmetrestauranter til små lokale spisesteder.

Der er fancy natklubber, hyggelige barer og fede afterski-steder!

Ischgl by nightIschgl by night

Noget, der virkelig er markant fremtrædende her i Ischgl, er antallet af mænd...
Det er helt vildt!

Read More

Topics: Apres-ski, Ischgl, Østrig, Afterski

Hop på kælken og lad adrenalinet pumpe i Ischgl

Posted by Jakob Witt on 03-08-15 11:45

I Ischgl finder du Alpernes absolut længste kælkerute.

Til dagligt benyttes den 7 km lange piste til almindeligt skiløb, men hver mandag og torsdag aften bliver de gammeldags kælke trukket ud af garagen for at vise, at også de kan stå den slingrende distance.

Kælke-nok-til-et-helt-kontinent

Read More

Topics: Arrangementer, Ischgl, Østrig

Heidelberger Hütte-hygge i Ischgl

Posted by Jakob Witt on 16-03-15 12:44

Langt væk fra alle lifter og pister, et godt stykke fra den nærmeste civilisation findes en hytte i 2264 meters højde. Heidelberger Hütte, som den hedder, har stået der siden 1889 og er i dag tilflugtssted for vandrere og turister i området omkring Ischgl.

På pistekortet er hytten ganske vist markeret, men som på et gammeldags skattekort vil du hurtigt erfare, at ingen veje eller lifter fører hertil.

Vi guider tilbyder hver uge vores gæster en tur til hytten, og den begynder længst ude til højre i Ischgls populære liftsystem. Her mødes vi med bjergguiden Lois, der sommetider medbringer sine kollegaer om nødvendigt.

Read More

Topics: Arrangementer, Ischgl, Østrig

5 pister i Ischgl som alle bør kende!

Posted by Mathias Liveng on 16-08-14 21:31

Ischgl er for mange "bare" kendt for sin helt fantastisk afterskisteder - og med god grund. Afterskien finder du nærmest ikke bedre andre steder. Men området har så meget mere at byde på, og med de 238 km piste, der ligger rundt omkring, kan du altså finde noget rigtig fint skiløb.

Selv den mest garvede skientusiast skal nok finde noget udfordrende her, men du skal lede lidt, for området kan godt virke uoverskueligt. Det strækker sig faktisk helt ind i Schweiz,så stort er det.

Og fordi det er så stort, vil jeg nu komme med fem pister, som du i hvertfald SKAL prøve, inden du slutter din skiferie.

Blå 22

Med en start oppe på Ischgls anden højeste bjerg, Palinkopf (2864 m), begynder blå 22 rigtig godt! Den starter med et fint transportstykke på højderyggen af bjerget. Herfra har du en helt fabeltagtig udsigt over Höllkar bugten.

Men transportstykker kan du jo finde mange steder. Lad os få stået ordentligt på ski!

Der er mange fordele ved at tage blå 22.

Read More

Topics: Ischgl, Østrig

Ischgl: Fra stille landsby til populær skidestination

Posted by Kim Just-Andersen on 17-12-13 20:30

Relax. If you can…

Det slående slogan passer perfekt på livet i Ischgl, som hver vinter byder tusindvis af skiglade gæster på en blanding af fantastisk skiløb, festligt natteliv og enestående events, som koncerter med alle de største stjerner fra den internationale musikscene. Byen rummer det hele med alt fra overdådige luksushoteller og restauranter til Burger King og dansesteder med letpåklædte kvinder – det hele startede dog noget anderledes for den lille by i udkanten af Tyrol.

Ischgl landschaftsbilder


Historien om Ischgl

Historien starter faktisk tilbage i romertiden. Byen startede som en mindre bosættelse ’Yscla’, da romerske bønder søgte over Fimberpasset i jagt på frisk græs til sit kvæg.

Read More

Topics: Ischgl, Østrig

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og bliv en del af ski-inderkredsen!

Nyeste blogindlæg