Banner Picture

Nortlander blog

Europas bedste destination til skiferie!

Udgivet af Michael Kahr Jørgensen den 18-11-19 13:46

Europas bedste skidestination er netop blevet kåret, og vi er ikke overraskede over resultatet. 

Det er EU-organisationen EDEN (European Destinations of Excellence Network), der kårer årets bedste destination i Europa. Det gør de ikke ved bare at stikke en finger op i luften for at se, hvad der sker.

Mere end 120.000 afgivne stemmer fra skiturister fra hele verden danner grundlaget for kåringen af hvilke destinationer, der er de bedste at tage på skiferie til.

Her kan du se, hvilke destinationer, der løber med hæderen!

Læs mere

Kategorier: Alpe d'Huez, Italien, Livigno, Saalbach, Østrig, Val Thorens, Anbefalinger, Frankrig, Guldkant

Lokale steder og restauranter i Livigno - oplev 4 skjulte perler!

Udgivet af Sebastian Ungermann den 20-02-17 12:00

Mange kender Livigno som et dansker- og svenskermekka, fyldt med pizzarestauranter og billig alkohol til at fragte med over grænsen.

Og det er der ikke så meget at sige til. For der ér mange danskere, rigtig billig alkohol, og mange restauranter i Livigno.

Men det er de steder og restauranter i Livigno, der ikke står i turisthåndbogen...
Det er dém, du skal gå efter!

  • Som restaurant Camino, der ligger langt ude på markerne. Derude hvor temperaturen falder med et par grader, af mangel på andre mennesker og opvarmede huse.
  • Eller som Café Diva, hvor italienerne hver lørdag går på afterski. Og hvor den autentiske stemning er ved at blæse sneen af taget.

Så sæt skiene i sneen, og lad mig introducere dig til nogle af mine bedste anbefalinger.

Vi skal forbi 4 smagsfulde, lækre, lokale, autentiske steder, som ikke alle kender. 4 skjulte perler i Livigno.

stil skiene og tag paa opdagelse i livigno

Stil skiene og tag med på opdagelse i Livigno

Læs mere

Kategorier: Italien, Livigno, Restauranter, Anbefalinger

Sommerferie i Alperne - 8 aktiviteter uden strandstol

Udgivet af Anna Knutsson den 22-05-15 12:12

Savner du et alternativ til den klassiske sommerferie i solstolen?

Nu er skisæsonen jo ret beset ovre for i år… Og på trods af en lidt sne-fattig start, så var det en vinter med en masse fantastisk skiløb!

Men bare fordi, at solen nu har forvandlet Alperne fra sneklædte bjergtinder til grønne bjergskråninger, så må du ikke snyde dig selv ved at udelukke Alperne som feriedestination.

Meget få ved det, men Alperne gemmer på et hav af fantastiske muligheder for en aktiv sommerferie, hvor du får mulighed for at kombinere badeferien med golf, mountainbiking, river rafting, vandreture samt meget meget meget mere i én og samme ferie.

Sommerferie for hele familien i Alperne

En aktiv sommerferie giver trætte men glade børn.

Uanset om du beslutter dig for at lade Alperne danne rammerne for hele familieferien eller bare slår et smut forbi på vejen (hvis du alligevel tager bilen), så får du en ferieoplevelse, du sent skal glemme - og dine børn vil elske dig for det!

Da jeg spurgte min kollega, hvorfor de i år tager til Østrig og ikke f.eks. Spanien, svarede han:

Læs mere

Kategorier: Bad Gastein, Les Deux Alpes, Livigno, Serre Chevalier, Tignes, Mayrhofen, Sölden, Val d'Isere, Wagrain, Zell am See

Nu kører bussen (i Livigno)

Udgivet af Alice Svensson den 04-05-15 11:45

Noget som de fleste af vores gæster i Livigno spørger guiderne om er busserne.

Det gælder om at holde tungen lige i munden når man skal finde den rigtige farve bus og den rigtige retning, men efter at man har taget den forkerte bus adskillige gange, så begynder man at forstå logikken.

Jeg vil i dette blogindlæg forsøge at kortlægge buslinjerne, så du slipper for at bruge de første dage af din ferie i Livigno på at køre i forkerte busser.

Bussystemet i Livigno.

Bussystemet i Livigno - alle veje fører til centrum.

Læs mere

Kategorier: Italien, Livigno

Alle veje fører (ikke) til Livigno - her får du en kørselsvejledning

Udgivet af Louise Dohn den 13-04-15 11:45

http://blog.nortlander.dk/blog/bliv-klar-til-din-kor-selv-ferie/I en tid med GPS har det aldrig været nemmere for dig, som elsker en god køretur til Alperne.

Undgå lukkede pas og kom direkte til Livigno.Der er mange fordele ved at vælge at køre selv til en snerig destination i Alperne, men der er flere ting du skal være opmærksom på.

Læs mere om forberedelser, good-to-know m.m., så du er helt klar til kør-selv-ferien her.

Men har du booket rejsen til Livigno og valgt at køre selv, så vil jeg i dette blogindlæg vise dig vej til Livigno udenom de lukkede pas, der snyder turister gang på gang.

Husk at pakke snekæderne (de lader dig ikke komme op af bjerget i Schweiz uden... altså hvis det sner).

Spænd sikkerhedsselen - vi kører nemlig nu.

Læs mere

Kategorier: Italien, Livigno

5 lækre og lokale retter fra Livigno

Udgivet af Louise Dohn den 16-02-15 12:45

Vejen til en skiløber og snowboarders hjerte går jo gennem nyfalden sne, men selv den største powpow-elsker skal holde tandhjulene i gang og tanke nyt brændstof på.

Når man nu alligevel skal have lidt ekstra energi indenbords, så kan man jo lige så godt spise godt, og det gør man som udgangspunkt altid i Livigno!

bresaola_parma_panchettaBresaola, parma, speck, salami... Løber din mund også i vand?

Ikke et ondt ord om den klassiske og velsmagende spaghetti bolognese, men hvis du tilfældigvis skal til Livigno, så hvorfor ikke prøve nogle af specialiteterne fra Valtellina-området?

Læs mere

Kategorier: Italien, Livigno, Restauranter

Vinsmagning i Livigno - køb vin med ost, men sælg vin med æbler

Udgivet af Louise Dohn den 09-01-15 13:46

Der er mere filosofi i en flaske vin end i gamle bøger, og derfor greb jeg chancen, da den bød sig, til at blive en smule klogere på de italienske vine.

Jeg var til vinsmagning på Hotel Alegra i Livigno, Italien, hvor vi smagte på 5 meget forskellige, Norditalienske vine.

Hver og en var en boblende fest af gode druer tilføjet fem lækre, italienske snacks, gode anekdoter og det hele blev nydt i fantastisk selskab (fire sydafrikanske kvinder, en charmerende sommelier og to Nortlander-guider).

vinsmagning_med_snacks

Sommelier Daniele, Hotel Alegra, havde linet fem forskellige vine og fem lækre snacks op.

Hotel Alegra er et hyggeligt, lille hotel med et køkken, der tilbyder dig alt det gode mad fra Valtellina-området. Det hele er rustikt - mad som indretning - og personalet, er præcis som man tænker om italienere, utrolig søde og imødekommende.

Læs mere

Kategorier: Arrangementer, Italien, Livigno, Restauranter

3 restauranter du skal prøve i Livigno

Udgivet af Mikkel Johansen den 16-07-14 13:41

Du kører rundt på ski i det skønne Livigno, og pludselig kan du mærke en velkendt rumlen i maven. Yes, du er sulten, og du skal finde noget at spise.

Efter at have været guide hernede en hel sæson, kender jeg udmærket til den fornemmelse, og derfor vil jeg med glæde fortælle dig om nogle af mine favoritsteder, som kan hjælpe dig af med den rumlen.

Så tag med på en lille tur, hvor i hvert fald 3 steder kan tilføjes på den liste over restauranter, som du skal besøge, når du er hernede. Lad os komme afsted!

#1 Camanel di Planon har Livignos bedste frokostudsigt!

Du var sulten ikke? I så fald så synes jeg, du skal tage til et sted, der hedder Camanel di Planon. Det ligger i 2.360 meters højde, og der er en del grunde til, at netop Camanel di Planon er et af de mest populære steder at spendere noget tid på.

For det første er der maden, og den er noget af det bedste du kan finde på bjerget. Det synes jeg i hvert fald, men du skal selvfølgelig selv have lov til at bedømme det, når du en dag kommer herned.

De har en 1. etage med et såkaldt “Pasta House” (molto bene!), og så har de en masse forskellig mad nedenunder. Camanel di Planon ligger 2.360 meters højde og har en fantastisk udsig over bjergene.

Camanel di Planon ligger 2.360 meters højde og har en fantastisk udsig over bjergene.

Hvis du var i tvivl om, hvorvidt Livigno kan leve op til den høje Italienske madstandard, så bare slå et smut forbi Camanel di Planons pastahouse, så tror jeg hurtigt du vil blive overbevist.

Læs mere

Kategorier: Livigno, Restauranter

3 børnevenlige skidestinationer

Udgivet af Michael Jensen den 12-11-13 13:40

 

LivignoBorneskiskole

Har du børn? Skal du ikke have de små medpå ski i år, kan du i stedet glæde dig over den megen skitid til dig selv – skal de med, så læs medher.

Er Norge/Sverige bedre til børn end Alperne?

Mange i Danmark er af den overbevisning, at Norge og Sverige er at foretrække, når vores børn skal med på ski – har du det også sådan?

Læs mere

Kategorier: Alpe d'Huez, Italien, Livigno, Østrig, Zell Am Ziller, Frankrig

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til nortlander@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg