nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Europas bedste destination til skiferie!

Udgivet af Michael Kahr Jørgensen den 18-11-19 13:46

Europas bedste skidestination er netop blevet kåret, og vi er ikke overraskede over resultatet. 

Det er EU-organisationen EDEN (European Destinations of Excellence Network), der kårer årets bedste destination i Europa. Det gør de ikke ved bare at stikke en finger op i luften for at se, hvad der sker.

Mere end 120.000 afgivne stemmer fra skiturister fra hele verden danner grundlaget for kåringen af hvilke destinationer, der er de bedste at tage på skiferie til.

Her kan du se, hvilke destinationer, der løber med hæderen!

Huez_2

1. Alpe d'Huez

Det er tredje gang på fire år, at Alpe d'Huez i Frankrig er øverst på sejrsskamlen. De vandt titlen første gang i 2017. Det glippede i 2018, men i 2019 kom de stærkt tilbage på toppen, og nu, i 2020 med 24.185 stemmer, er Alpe d'Huez atter at finde som Europas bedste skidestination!

Alpe d'Huez byder på en perfekt blanding af sjov, afslapning og sport. Byen er yndlingssted for familier, men også venner, par, begyndere og erfarne skiløbere. Alpe d'Huez er også kåret til det bedste skisportssted med snegaranti.

Alpe d’Huez er en livsstilsby "par excellence" med en bred vifte af muligheder for leg og sport i sneen samt et hav af andre aktiviteter. Vi er ikke overraskede, for her er så fantastisk!

Se skiferien til Alpe d'Huez her

På andenpladsen med 16.026 stemmer finder vi SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental i Østrig.

val thorens1

3. Val Thorens

Når man har adskillige titler som verdens bedste skiområde i bæltet, er det svært at blive overset. I 2017 blev Val Thorens kåret som verdens bedste for tredje år i træk af skirejsebranchen selv.

Val Thorens i Frankrig sidder aldrig stille, men fortsætter med at investere hver sæson for at gøre oplevelsen i skiområdet endnu bedre for gæsterne.

Val Thorens ved i den grad, hvordan den skal skæres for at gøre en skiferie helt perfekt for turister fra hele verden. Den tredjeplads baseret på 12.034 stemmer er SÅ fortjent!

Se skiferien til Val Thorens her

Livigno

4. Livigno

9.427 skiturister fra hele verden kan godt lide Livigno i Italien, og det kan vi godt forstå.

Byen er en rigtig charmetrold, som ikke er svær at blive forelsket i. Den gæstfri by har en klassisk italiensk afslappet atmosfære, som gør at man slapper dejligt af mens man er på skiferie.

Ikke nok med det, så byder Livigno på et skinetværk, der giver skiløb til entusiaster og nybegyndere. Her er masser af skiløb for alle niveauer. At byen så samtidig er toldfrit område, gør jo ikke tingene værre, vel?

Se skiferien til Livigno her

På femtepladsen ligger schweiziske Crans-Montana med 8.122 stemmer, efterfulgt af Kitzbühel som nummer seks med 7.214 stemmer.

Wintersport-Saalbach-Hinterglemm-by-BAUSE-Presse-001-1024x683

7. Saalbach-Hinterglemm

Østrigs største skiområde er en absolut publikumsfavorit. Det vidner 6.457 stemmer om.

Udover adskillige priser og kåringer som det bedste sted i Østrig, at fejre en veloverstået dag på ski, så har Saalbach-Hinterglemm meget mere at byde på.

Kongen af afterski byder også på skiløb i absolut verdensklasse med flere VM og World Cup-værtsskaber bag sig.

Se skiferien til Saalbach her

På de efterfølgende pladser ligger:

8: La Plagne (5.802 stemmer)

9: Cortina d'Amprezzo (5.756 stemmer)

10: Val d'Isere (5.124 stemmer).

Du kan se hele afstemningen her.

Kategorier: Alpe d'Huez, Italien, Livigno, Saalbach, Østrig, Val Thorens, Anbefalinger, Frankrig, Guldkant

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg