Banner Picture

Nortlander blog

Passo Tonale - Guidernes tips til skiløb og mere til

Udgivet af Michael Kahr Jørgensen den 30-10-19 11:39

Forestil dig dette: Du er i gang med at bestille din skiferie og du vil gerne et luksuriøst sted hen med fantastiske pister og gerne lidt op i højderne. Du klikker ind på Passo Tonale i Italien.

Du ser billeder og videoer derfra, pisterne er helt nypræparerede fra morgenstunden af. Du hører lyden fra en video af en guide der kører ned ad en perfekt præpareret pist om morgenen. Den mest fantastiske og helt rigtige lyd fra nyfalden sne.

Du ser udsigten udover bjerget fra pisterne og du tænker: “Jeg vil bare afsted nu!”

Af: Guiderne i Passo Tonale - Sæson 2018/2019 

Læs mere

Kategorier: Italien, Passo Tonale, Restauranter, Gourmet, Guider, Wellness, Vinsmagning, Tips fra guider, Guldkant

Fra Passo Tonale til Madonna di Campiglio

Udgivet af Lucas Larsen den 05-10-15 11:45

Passo Tonale er fantastisk i sig selv, men tillad mig at invitere dig med på en helt eksklusiv tur til Madonna Di Campiglio, som ligger ca. 50 minutter fra Passo Tonale.

Velkommen til Madonna Di Campiglio.

Du får den digitale version denne gang, men hvem ved om du måske ikke en dag får lyst til at prøve den rigtige tur, når du nu alligevel er i Passo Tonale?

Vi kører kl. 8 om morgenen i ca. 50 minutter, inden vi lander foran Spinale-liften, som åbner op for 250 km piste, hvilket er over det dobbelte af Passo Tonale, Presena & Ponte di Legno tilsammen.

Herfra er der en del forskellige bjerge, som alle hænger virkelig godt sammen, og tilmed er det småt med transportstykker.

Læs mere

Kategorier: Italien, Passo Tonale

Har du nogensinde spist på et kloster før? Prøv det på en af disse 3 restauranter i Passo Tonale.

Udgivet af Mai Rønskov den 01-08-14 15:04

Passo Tonale er en af de mindre kendte skidestinationer i Italien, hvilket betyder, at her ikke er så mange mennesker, som du vil kunne finde andre steder.

Derfor er stedet heller ikke specielt præget af turisme, og de lidt negative ting der indimellem kan følge med turisme, som eksempelvis dårlige restauranter.

Så da jeg skulle finde 3 restauranter i Passo Tonale, som også skulle være gode, var det egentlig ikke så svært. Problemet var at finde de tre bedste.

Men jeg gav det et skud, læs videre herunder og se hvad jeg fandt ud af.

Prøv en autentisk italiensk middag på det gamle kloster i Passo Tonale

Jaja, italiensk mad er enormt lækkert. Men tit og ofte er det der gør oplevelsen speciel på en italiensk restaurant, omgivelserne og den stemning du kan fornemme når du træder ind.

Og derfor har jeg et sted du skal med til. Det er et gammelt et af slagsen, over 900 år gammelt faktisk.

I Passo Tonale er der kun én ting, der har været her fra starten af, og det er byens kloster. For cirka 900 år siden, var byen blot et kloster og en hovedvej.

“Passo del” betyder at man kan køre igennem/passere, og derfor betyder “Passo del Tonale” at man kan køre igennem Tonale, hvilket præcist var det de gjorde dengang.

Man skulle igennem Passo del Tonale for at komme til store byer som eksempelvis Milano.

De mennesker der kørte igennem Tonale, søgte ly i klosteret, hvis et snevejr eller en storm gjorde at de ikke kunne komme videre.

Munkene i klosteret, søde som de var og er, lavede mad til gæsterne, hvilket blev enormt populært og flere mennesker begyndte at rejse hertil. Det har efterfølgende udviklet sig til, hvad det er i dag.

Træ-og-stenvæggene-skaber-en-meget-speciel-stemning

Træ og stenvæggene skaber en meget speciel stemning.

Tingene foregik anderledes dengang

I gamle dage havde de jo ikke de redskaber og ingredienser,

Læs mere

Kategorier: Italien, Passo Tonale, Restauranter

4 grunde til at Passo Tonale og Pontedilegno-Tonale er et ukendt skiparadis

Udgivet af Mai Rønskov den 10-06-14 19:32

Soldalen

Udsigten over det solrige Passo Tonale

Mellem Lombardiet og Trentino, lige præcis der hvor grænsen går imellem de to regioner, ligger den lille alpeby, Passo Tonale.

Der er ikke ret mange, der kender til byen, men du skal ikke lade dig narre. Stedet har alt hvad en perfekt skidestination bør have.

Hele området har 120 km pister, som ligger omkring byerne Passo Tonale og Ponti di Legno, hvor de to bindes sammen af pister og lifter.

Det ligger mellem to bjergsider i “Val di Sole”, som betyder soldalen. Et navn som soldalen lyder nærmest umuligt at leve op til, når vejret på de europæiske destinationer kan skifte så meget.

Men Passo Tonale og Ponte di Legno skuffer næsten aldrig.

Læs mere

Kategorier: Offpiste, Passo Tonale, Ponte di legno

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til nortlander@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg