nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Har du nogensinde spist på et kloster før? Prøv det på en af disse 3 restauranter i Passo Tonale.

Udgivet af Mai Rønskov den 01-08-14 15:04

Passo Tonale er en af de mindre kendte skidestinationer i Italien, hvilket betyder, at her ikke er så mange mennesker, som du vil kunne finde andre steder.

Derfor er stedet heller ikke specielt præget af turisme, og de lidt negative ting der indimellem kan følge med turisme, som eksempelvis dårlige restauranter.

Så da jeg skulle finde 3 restauranter i Passo Tonale, som også skulle være gode, var det egentlig ikke så svært. Problemet var at finde de tre bedste.

Men jeg gav det et skud, læs videre herunder og se hvad jeg fandt ud af.

Prøv en autentisk italiensk middag på det gamle kloster i Passo Tonale

Jaja, italiensk mad er enormt lækkert. Men tit og ofte er det der gør oplevelsen speciel på en italiensk restaurant, omgivelserne og den stemning du kan fornemme når du træder ind.

Og derfor har jeg et sted du skal med til. Det er et gammelt et af slagsen, over 900 år gammelt faktisk.

I Passo Tonale er der kun én ting, der har været her fra starten af, og det er byens kloster. For cirka 900 år siden, var byen blot et kloster og en hovedvej.

“Passo del” betyder at man kan køre igennem/passere, og derfor betyder “Passo del Tonale” at man kan køre igennem Tonale, hvilket præcist var det de gjorde dengang.

Man skulle igennem Passo del Tonale for at komme til store byer som eksempelvis Milano.

De mennesker der kørte igennem Tonale, søgte ly i klosteret, hvis et snevejr eller en storm gjorde at de ikke kunne komme videre.

Munkene i klosteret, søde som de var og er, lavede mad til gæsterne, hvilket blev enormt populært og flere mennesker begyndte at rejse hertil. Det har efterfølgende udviklet sig til, hvad det er i dag.

Træ-og-stenvæggene-skaber-en-meget-speciel-stemning

Træ og stenvæggene skaber en meget speciel stemning.

Tingene foregik anderledes dengang

I gamle dage havde de jo ikke de redskaber og ingredienser, som vi kan få fingrene i i dag, så de var nødt til at være meget kreative, og de brugte alt, hvad der kunne bruges fra bjergene.

Derfor kunne kødet være fra noget så delikat som mus, dådyr, kanin eller noget andet lækkert. Men bare rolig, de bruger ikke længere mus eller kanin i deres retter.

Mærk stemningen og passionen

Når du kommer til klosteret, bliver du med det samme ramt af den hyggelige stemning, som stedet skaber bl.a. med sine rustikke stenvægge.

En anden ting, som virkelig gør noget specielt for klosteret er, at når du sidder og spiser, er der simpelthen en pianist der spiller imens.

Jeg ved ikke med dig, men jeg har i hvert fald ikke prøvet det før.

Raimondo igang med en af sine historier

Raimondo igang med en sine historier.

Manageren, Raimondo, elsker at fortælle en historie om den ret du skal til at spise, og du vil tydeligt kunne mærke hans passion og kærlighed for stedet og ikke mindst for historien og maden.

I dag bruges den ene del af klosteret som Hotel og restaurant, imens den anden del står tom. De slås nemlig om, hvem der skal eje denne del.

Få en rundtur

Hvis du føler for det og spørger pænt, vil Raimondo med glæde give dig en lille rundtur i klosteret/hotellet, og samtidig fortæller han gerne lidt historie omkring bygningen.

Så tag endelig med til klosteret i Passo Tonale, til en lækker og ikke mindst italiensk middag med lokale retter.

Det er uden tvivl pengene værd, tro mig!

Pizza på Antaras

Er du til noget lidt mere afslappet end et restaureret 900 år gammelt kloster, kan du med fordel tage et smut forbi et sted, der hedder Antaras. Antaras ligger lige i midten af Passo Tonale, og er ejet af to søstre og deres mor.

Stedet er i to etager, på den ene etage er der restaurant og et seperat spillerum, på den anden er der et diskotek, som har åbent hver aften. Man skulle nærmest tro af kvinderne ikke sov, for de arbejder uafbrudt.

Hvis du har været der i løbet af dagen og få en pizza, vil du sagtens kunne se dem der om natten, når du er på diskoteket.

Du kan her få byens absolut bedste pizza. Den bliver lavet i en stenovn og med ægte italienske råvarer. Så føler du for en pizza, skal du tage til Antaras.

Udover pizzaer laver de også nogle rigtig gode pasta og kødretter, så du kan sagtens tage hertil, selvom du ikke er i humør til en pizza. Generelt er det et rigtig fint sted, med meget overskuelige priser.

Middag i nabobyen Ponte di Legno

Nabbobyen Ponte di Legno byder også på nogle rigtig fine spisesteder, men et af dem som jeg vil anbefale til dig, er restauranten El Volt.

Den ligger centralt inde i byen, og byder på noget rigtig lækker mad i hyggelige omgivelser.

Her serverer de også klassiske italienske retter, men især deres kød er noget du skal prøve. Det er stegt ligesom det skal, og det er det, de fleste fremhæver, hvis de har besøgt stedet.

Derudover er tjenerpersonalet enormt hjælpsomme, og generelt er servicen i top.

 

Hvis du skulle blive tørstig, har de også en udmærket bar på El Volt.

Ponte di Legno har lidt flere restauranter end Passo Tonale, da det er en større by, her bor flere mennesker, og faktisk bor der overraskende mange lokale, som er her året rundt.

Jeg er vild med lige netop den her restaurant, og jeg mener at alle vores gæster bør opleve, hvad jeg efterhånden har oplevet et par gange. Det er et must når du er her!

Nyd byen efter en god middag

Efter en dejlig middag, kan du eventuelt tage en gåtur rundt i den hyggelige bjergby, og nyde de små gader og åer der løber imellem gaderne. Som sagt er byen lidt større end Passo Tonale, og der er derfor også lidt mere at se, hvis du skal på opdagelse.

Jeg håber den her lille guide kan hjælpe dig, hvis du er i tvivl om, hvor du skal spise henne i Passo Tonale.

Hav det godt til vi snakkes ved igen!

Mai og Anton
Nortlander guider i Passo Tonale 2013/14

P.S. Hvis du ikke allerede har gjort det, så læs her den første post fra Passo Tonale.

Kategorier: Italien, Passo Tonale, Restauranter

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg