Banner Picture

Nortlander blog

Europas bedste destination til skiferie!

Udgivet af Michael Kahr Jørgensen den 18-11-19 13:46

Europas bedste skidestination er netop blevet kåret, og vi er ikke overraskede over resultatet. 

Det er EU-organisationen EDEN (European Destinations of Excellence Network), der kårer årets bedste destination i Europa. Det gør de ikke ved bare at stikke en finger op i luften for at se, hvad der sker.

Mere end 120.000 afgivne stemmer fra skiturister fra hele verden danner grundlaget for kåringen af hvilke destinationer, der er de bedste at tage på skiferie til.

Her kan du se, hvilke destinationer, der løber med hæderen!

Læs mere

Kategorier: Alpe d'Huez, Italien, Livigno, Saalbach, Østrig, Val Thorens, Anbefalinger, Frankrig, Guldkant

Autentiske destinationer i Alperne

Udgivet af Michael Kahr Jørgensen den 24-09-19 15:45

Byer med skiområder omgivet af fyrretræer, brostensbelagte gader og traditionelle hytter på hvert et gadehjørne. Mange skigæster søger charmen, hyggen og stemningen ved destinationer, der har, hvad man kan kalde autenticitet.

Tag med på en inspirationstur til tre klassiske og en utraditionel destination, og få et par insidertips med på vejen.

Læs mere

Kategorier: Apres-ski, Avoriaz, Italien, Saalbach, Sauze d'Oulx, Østrig, Restauranter, Afterski, Anbefalinger, Frankrig, Guldkant, Champoluc

Ski-in / ski-out - din ideelle skiferie

Udgivet af Frederik Juul Leth-Sørensen den 24-01-19 13:03

Hvad er ski-in / ski-out? 

Hvis du har været en del af skiinderkredsen i mange år, så ved du helt sikkert, hvad ski-in / ski-out går ud på. 

Men hvis du er ny i gamet og ikke har stået så meget på ski, kan det måske lyde lidt mærkeligt... 

Så la' os hellere få styr på, hvad udtrykket præcis betyder. 

Læs mere

Kategorier: Saalbach, Østrig, Val Thorens, Frankrig

Lederhosen i Saalbach – En beklædningsgenstand med en lang historie

Udgivet af Louise Kivi den 26-10-15 11:45

På en helt almindelig dag er det ganske normalt at møde folk iført lederhosen - du finder dem i alt fra restauranter, barer til sportsforretninger og skiudlejninger.

Lederhosen i Saalbach

Lederhosen bidrager uden tvivl til den utrolig hyggelige stemning i byen!

Vi guider, Louise og Philip, valgte derfor at drage på eventyr en dag i form af en gåtur, hvor vi skulle ud og fotografere en masse lederhosen i Saalbach.

Under vores gåtur mødte vi så fantastisk mange, glade mennesker som vi alle fik en god snak med - og jeg lover dig, vi fik også grinet en del!

Jeg tænker, at jeg ikke behøver at uddybe for dig, hvad lederhosen er? Det ord har vist både du og jeg hørt mere end én gang...

Læs mere

Kategorier: Saalbach, Østrig

Mountain Attack i Saalbach - et maraton 2000 meter over havets overflade

Udgivet af Louise Kivi den 01-06-15 11:45

For 17. år i træk var der, i år den 16. januar, arrangeret Mountain Attack i Skicircus Saalbach Hinterglem. Vi guider var selvfølgelig også til stede.

Over 1200 mennesker, både mænd og kvinder fra 16 forskellige nationer, deltog i dette års “Mountain Attack”.

Eventet omhandler ski-klatring på bjerge på ski, ved hjælp af huder til at øge friktionen, og derefter går det ned ad på ski. Hurtigste til målstregen vinder.

Simple as that eller…?

Mountain Attack

Sådan går det til...

Mountain Attack er et ski-event og konkurrence i Skicircus Saalbach Hinterglemm og løber over tre forskellige distancer; Marathon, Tour og Schattberg Race.

Læs mere

Kategorier: Saalbach, Østrig

Tag med til Hinterhag Alm i Saalbach. Du gætter aldrig, hvad ejeren gør på det her sted!

Udgivet af Frederik Lundgren den 19-07-14 19:40

Mange har hørt om det, mange snakker om det.

Hinterhag Alm er et sted du SKAL besøge, når du er i Saalbach, og det er tid til afterski.

Derfor tænkte jeg, at når jeg nu har været hernede hele sæsonen, og i gennemsnit har været på Hinterhag 1-3 gange om ugen, at jeg ville komme med en beskrivelse af et klassisk Hinterhag besøg!

Kl. 15.30

Et perfekt tidspunkt at ankomme på Hinterhag. Det er en halv time til musikken starter, og på normale uger er der ikke så proppet endnu.

Fordelen ved at være der lidt tidligt er, at du i ro og mag kan nyde din første kolde drik ved et ledigt bord. Du kan sidde og betragte, hvordan stedet stille og roligt bliver mere og mere fyldt.

Forsøg gerne at sidde i hovedbygningen og helst højt oppe. Så befinder du dig lige i orkanens øje. Når du sidder på første etage, har du bandet lige fremmme for dig, og du kan følge med i alle løjerne nede på dansegulvet.

Noter dig, detaljen “at sidde” er ikke nødvendigvis en selvfølge, men bare en bonus hvis du er heldig og diskret nok til at hapse et ledigt bord. Det forholder sig nemlig således, at alle borde er reserverede.

Dem, der har reserveret et bord, kommer ofte tidligst når musikken starter kl. 16, så frem til da kan du jo mageligt hvile dine stænger ved et nyhapset bord.

Joseph i aktion

Joseph i aktion.

Bordene på Hinterhag Alm i Saalbach

At der findes reserverede borde, kan man tænke, hvad man vil omkring. Men alt andet lige er det et ret fint eksempel på Hinterhag Alms popularitet.

Læs mere

Kategorier: Apres-ski, Saalbach

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til nortlander@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg