nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Tag med til Hinterhag Alm i Saalbach. Du gætter aldrig, hvad ejeren gør på det her sted!

Udgivet af Frederik Lundgren den 19-07-14 19:40

Mange har hørt om det, mange snakker om det.

Hinterhag Alm er et sted du SKAL besøge, når du er i Saalbach, og det er tid til afterski.

Derfor tænkte jeg, at når jeg nu har været hernede hele sæsonen, og i gennemsnit har været på Hinterhag 1-3 gange om ugen, at jeg ville komme med en beskrivelse af et klassisk Hinterhag besøg!

Kl. 15.30

Et perfekt tidspunkt at ankomme på Hinterhag. Det er en halv time til musikken starter, og på normale uger er der ikke så proppet endnu.

Fordelen ved at være der lidt tidligt er, at du i ro og mag kan nyde din første kolde drik ved et ledigt bord. Du kan sidde og betragte, hvordan stedet stille og roligt bliver mere og mere fyldt.

Forsøg gerne at sidde i hovedbygningen og helst højt oppe. Så befinder du dig lige i orkanens øje. Når du sidder på første etage, har du bandet lige fremmme for dig, og du kan følge med i alle løjerne nede på dansegulvet.

Noter dig, detaljen “at sidde” er ikke nødvendigvis en selvfølge, men bare en bonus hvis du er heldig og diskret nok til at hapse et ledigt bord. Det forholder sig nemlig således, at alle borde er reserverede.

Dem, der har reserveret et bord, kommer ofte tidligst når musikken starter kl. 16, så frem til da kan du jo mageligt hvile dine stænger ved et nyhapset bord.

Joseph i aktion

Joseph i aktion.

Bordene på Hinterhag Alm i Saalbach

At der findes reserverede borde, kan man tænke, hvad man vil omkring. Men alt andet lige er det et ret fint eksempel på Hinterhag Alms popularitet.

For at reservere et bord, skal du forudbestille drikkevarer for 400 €, og alle borde er altid reserverede.

Skulle du være interesseret i et bord, så er det en god idé lige at hive fat i en guide.

Så kan du med et par dages varsel, få dig et lækkert bord.

Kl. 16:00 - 17:30

Musikken begynder at spille! Og den kører i et intensivt tempo. Nu har ingen brug for siddepladser. Tværtimod - alt, hvad du før kunne sidde på, er blevet en del af dansegulvet.

Musikken kommer fra scenen, og den fremføres af den legendariske Joseph, som med sig har en guitarist og trommeslager. Joseph har spillet på Hinterhag i 16 lange sæsoner, og det er altså hver dag fra december til marts.

I 16 år!

Men der er ikke en finger at sætte på hans show, han spiller med en kæmpe indlevelse og en enorm glæde. Som alle andre, der er her en hel sæson, kommer han nok i et specielt humør, og lever KUN for sit job hernede, i den periode han er her.

Som første nummer trækker Joseph en ægte østriger op af hatten: Zillertaler Hochzeitsmarsch. Lyt til det her nummer og så kan du fornemme, hvad det er for en stemning, du kan finde på Hinterhag Alm.

Han følger op med flere østrigske klassikere, blandet med pop som de fleste kan lide.

Skøn blanding!

Her bliver hurtigt proppet

Her bliver hurtigt temmelig proppet

Alle de gode klassikere bliver spillet!

Sådan fortsætter det den næste halvanden time. Mange når et peak efter 40 minutter, fordi de danser så meget, at de sidenhen vælger at gå. Det skal du ikke, du går glip af rigtig meget!

Joseph han fortsætter med at levere indtil kl. 7, så lad være med at smutte for tidligt!

Når du er ca. 40 minutter inde i showet, så har Joseph allerede fyret en håndfuld af de RIGTIGE KLASSIKERE af. Eisbärs Lied er garanteret sådan en, som du vil høre hele vejen hjem fra afterski.

”HEY! WIR WOLLEN DIE EISBÄREN SEH’N, OO-OH OO-OH OH!

“Cowboy und Indianer” er en anden favorit, og her bruger vi guider vores skistave til at danse den specielle “Cowboy und Indianerdansen”, som hele Hinterhag tit ender med at danse.

Der findes en håndfuld sange af den her slags, som du helt sikkert kender og har danset til, f.eks. “Fliegerlied” og “Rotes Pferd”.

Der findes også andre ordentlige favoritter, som “Anton aus Tirol”, “Living Next Door to Alice” og “Sweet Caroline”, hvor der dog ikke findes en ordentlig dans til, men folk laver simpelthen bare fællessang af ren eufori i stedet.

Generelt spiller han en god blanding af energisprudlende partysange, tyske hits og to eller tre afbrydende ballader som f.eks. den her frækkert.

Omkring kl. 17:30

Når du når det her tidspunkt, så vil du nok opleve Joseph begynde at advare om den forestående Herzerltanzen. Det er nemlig det store højdepunkt for aftenen og tager sig altid ud omkring kl. 17:30.

Når nedtællingen er færdig, råber Joseph:

“HERZERLTANZ MIT UNSERER EVI!”

Det er det her, som rigtig mange mennesker forbinder med Hinterhag Alm.

Den rolige Herzerltanz-sang starter, og efter et vers eller to, står Evi, den søde ejerinde, pludselig oppe på øverste etage, fuldt udsmykket i Hinterhag-gear, og gør klar til det som mange har ventet på.

Rockstjernen Evi

Hun starter med at kaste svedbånd ud til publikum. Snart går det over til t-shirts, hatte, tørklæder og endda små klistermærker med Hinterhag-hjerter på.

Det er faktisk ret imponerende, hvor mange ting hun formår at tage med sig derop.

Ved slutningen af sangen bøjer hun sig udover rækværket, ned mod den nedre etage, og hænger der stille i nogle sekunder.

Men når sangen når sidste vers, liver hun op!

Evi er klar til en fest

Evi er klar til en fest!

Som en rockstjerne kaster hun håret rundt og rundt og rundt, og når stemningen peaker, begynder hun at kaste flere ting ud til publikum (det er de meste eftertragtede souvenirs).

Det hele slutter af med en regn af Hinterhag-hjerte klistermærker, ud over det hav af mennesker, der stadig er der.

Kl. 17:30-19:30

Festen forsætter sådan lidt endnu. Efterhånden begynder de fleste mennesker at smutte, og omkring 19.30 kommer Joseph med sin sidste replik. Her er det tid for selv de mest trofaste og partyglade gæster, til at komme hjem.

Hjemturen er en historie for sig. Forklaringen staves s-k-i-l-ø-b. Det er egentlig bare en børnebakke du skal ned af, men på forunderlig vis har den tit ændret sig til noget, der minder om en sort piste.

Der går heldigvis en vej hele vejen til byen, og derfor går der også taxaer. Ofte er det den sikreste løsning.

Jeg håber den her lille fortælling, giver dig et indtryk af, hvor fantastisk en stemning du kan opleve på Hinterhag Alm i Saalbach, og at det giver dig lyst til at opleve det, når du en dag er hernede.

Hav det godt til vi snakkes ved igen!

Kategorier: Apres-ski, Saalbach

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg