nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Autentiske destinationer i Alperne

Udgivet af Michael Kahr Jørgensen den 24-09-19 15:45

Byer med skiområder omgivet af fyrretræer, brostensbelagte gader og traditionelle hytter på hvert et gadehjørne. Mange skigæster søger charmen, hyggen og stemningen ved destinationer, der har, hvad man kan kalde autenticitet.

Tag med på en inspirationstur til tre klassiske og en utraditionel destination, og få et par insidertips med på vejen.

Sauze - night-1

Ordet autenticitet er i sig selv lidt af et elastisk begreb, der i sin essens betyder at eksempelvis et maleri eller et dokument er ægte og verificerbart. Vi forbinder i denne sammenhænge autenticitet med, at en destination har bibeholdt noget oprindeligt og ubesmittet, og dermed får vi den særlige atmosfære og charme, som er så eftertragtet. Vi kunne passende kalde det at sætte guldkant på en skiferie, fordi, vi får det der lille ekstra, der gør skiferien lidt mere hyggelig.

Generelt er tricket at søge uden om de helt store og berømte destinationer og finde skisportssteder, der er lidt under radaren. En sidegevinst er som regel, at skiløbet disse steder er mindre overbefolkede og meget gode til begyndere og let øvede skiløbere.

Sauze d’Oulx - Middelalderbyen under radaren

Italienerne er verdensberømte for deres glæde for det, der smager godt, uanset om det er i fast eller flydende form. I Sauze d’Oulx' hyggelige brostensbelagte gader finder du gode restauranter i ethvert prisleje og velassorterede vinbarer. Byen har en afslappet atmosfære, der oser af livsnyderi og hygge. Og så er der beliggenheden.

Naturen her er ganske enkelt bjerg(!)tagende med et smukt sceneri hvor end man befinder sig. At Sauze d’Oulx i Italien så samtidig ligger i et af verdens største skiområder, Via Lattea, gør det ikke just til det værste sted at tage på skirejse.

Insidertips til Sauze d’Oulx

Enoteca il Lampione. En hyggelig vinbar i den gamle del af landsbyen, hvor der altid er en god atmosfære.

Caffè della Seggiovia. Terrassen med eftermiddagssol er perfekt til en aperitivo og en Aperol Spritz. Eller besøg den om aftenen for et glas vin eller en god drink.

Læs mere om Sauze d’Oulx her.

Champoluc

Champoluc – Malerisk smuk og afslappet atmosfære

Hvis italienerne skulle have forklaret det danske ord hygge, ville et foto med Champoluc være et godt sted at starte. Champoluc er vitterligt en landsby, hvilket betyder at tempoet og skuldrene er nede. Mens masse-skiturismen er vokset i Italien, er det nærmest foregået hen over hovedet på byen her. Det er absolut en fordel, for her er så smukt midt i et amfiteater af nåleskovsklædte bjerge.

Den gamle landsby er lille og hyggelig, og dog stadig en klassisk skisportsby med godt skiløb samt masser af caféer og restauranter at gå på opdagelse i.

Insidertips til Champoluc

De to restauranter Le Sapin og L'Essentiel da Andreone. Begge steder præsenterer mad i god solid bistrostil, og der er noget for enhver smag. Servicen er meget italiensk, hvilket betyder af høj kvalitet, for italienerne er meget dygtige værter.

Rifugio L'Aroula og Frantze. Oppe i terrænet er disse to steder bestemt værd at svinge skiene forbi. Stemningen og maden er dejligt rustik og autentisk.

Læs mere om Champoluc her.

Saalbach-slider

Saalbach/Hinterglemm - Østrigsk charme og enestående afterski

Her har vi to byer, hvor stemningen og atmosfæren er helt i top. Østrigerne er verdensberømte for deres afterski. Ja, de vil nok nærmest påstå, at de har opfundet konceptet. Autentisk østrigsk afterski er noget med tyrolermusik, fællessang til slagere og velvoksne ølkrus med store hanke. Det finder du naturligvis også i Saalbach/Hinterglemm.

Byerne er i sig selv hyggelige at spankulere rundt i, og rundt om i terrænet er der generøst spredt en lang række små “hütter”, der byder på glühwein, jägertee, varm chokolade med rom, weissbier og en god bid mad til. Saalbach/Hinterglemm i Østrig er ægte tyrolerstemning, selv om det ligger i Land Salzburg.

Insidertips til Saalbach/Hinterglemm

Berger Alm. En hyggelig hytte i skråningerne, hvor du kan indlede eftermiddagen før du løber på skiene ned til det velkendte afterski-sted Hinterhag Alm. Bonusinfo: Mellem kl. 15:30 og 16:30 er der “køb 2 for 1”.

Hecherhütte. Et andet ægte guldkorn, der er placeret lidt fra piste 68 i udkanten af pistekortet, men så absolut et besøg værd. Hytten ligger med en stor terrasse ud mod dalen med den bedste position i forhold til solen. Her er ægte atmosfære. Maden er virkelig god, og de har efter sigende Saalbachs bedste kød. P.S Husk at booke bord i forvejen for at få plads til frokost.

Læs mere om Saalbach/Hinterglemm her.

Avoriaz_2

Avoriaz – Den utraditionelle autenticitet

Nu bliver vi lidt elastiske i fortolkningen af ordet autenticitet, men hvad Avoriaz i Frankrig måtte mangle i alder opvejes i rigt mål af charme, sjæl og særegenhed. Den helt unikt beliggende by er forholdsvist ny, men en streng lokalplan sikrer at alle bygninger er beklædt med lærketræ, hvilket giver et enestående smukt bybillede.

Det er denne bilfrie by med hestekaner i gaderne, som man tager til for at holde en romantisk skiferie. Her er så smukt, at man bliver helt blød i knæene, hvilket igen er ret godt at have, når pukkelpisterne skal betvinges.

Insidertips til Avoriaz

Village Igloo. I starten af pisten bygger byen hvert år et område med en kæmpestor igloo, hvori der er bar og restaurant samt en udendørs terrasse med udsigt over byen og pisterne. Og så har de overnatning i værelser bygget i sneen og indrettet med varme soveposer, rensdyrskind og lune tæpper. Det er absolut en oplevelse værd, og tilgængeligt til fods. Husk at booke værelser i god tid.

La Folie Douce. Det franske afterski-fænomen har også en filial i Avoriaz. Her er der storstilede indslag af cabaret-live-underholdning og lækker mad både inde og ude. La Folie Douce drives yderst professionelt og er af høj kvalitet.

Læs mere om Avoriaz her.

Det var tre klassiske og et utraditionelt bud på autentiske ski-destinationer under radaren i Alperne.

Find din skiferie med guldkant

Kategorier: Apres-ski, Avoriaz, Italien, Saalbach, Sauze d'Oulx, Østrig, Restauranter, Afterski, Anbefalinger, Frankrig, guldkant, Champoluc

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg