nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Sommerferie i Alperne - 8 aktiviteter uden strandstol

Udgivet af Anna Knutsson den 22-05-15 12:12

Savner du et alternativ til den klassiske sommerferie i solstolen?

Nu er skisæsonen jo ret beset ovre for i år… Og på trods af en lidt sne-fattig start, så var det en vinter med en masse fantastisk skiløb!

Men bare fordi, at solen nu har forvandlet Alperne fra sneklædte bjergtinder til grønne bjergskråninger, så må du ikke snyde dig selv ved at udelukke Alperne som feriedestination.

Meget få ved det, men Alperne gemmer på et hav af fantastiske muligheder for en aktiv sommerferie, hvor du får mulighed for at kombinere badeferien med golf, mountainbiking, river rafting, vandreture samt meget meget meget mere i én og samme ferie.

Sommerferie for hele familien i Alperne

En aktiv sommerferie giver trætte men glade børn.

Uanset om du beslutter dig for at lade Alperne danne rammerne for hele familieferien eller bare slår et smut forbi på vejen (hvis du alligevel tager bilen), så får du en ferieoplevelse, du sent skal glemme - og dine børn vil elske dig for det!

Da jeg spurgte min kollega, hvorfor de i år tager til Østrig og ikke f.eks. Spanien, svarede han:

Vi tager til Østrig på sommerferie i år, fordi det er en dejlig kombination af sol-ferie til konen, og aktiv ferie til ungerne og mig. Og så kan det jo endda være vi kan lokke konen med ud og vandre.

- Pierre Husted Sigvardsen

Jeg har samlet en liste med 8 sommeraktiviteter, som du kan vælge og vrage imellem, hvis du overvejer en aktiv sommerferie til Alperne:

  1. Vandring
  2. Cykelsport (mountainbiking inkl.)
  3. Vandaktiviteter
  4. Bjergklatring
  5. Paragliding
  6. Golf
  7. Sommerski
  8. Overraskelse

Vi starter stille og roligt, men slutter af med et brag!

1. Vandring i grønne naturområder

Når du tænker på Wagrain, så er det nok nærmere danskernes foretrukne skiparadis, der kommer frem for dit indre øje - men det er rent faktisk lige så smukt og idyllisk om sommeren.

Bjergtoppe, bjergskråninger og kilometerlange enge med massere af dyreliv. Præcis som på et postkort. Bjergene omkring Wagrain er virkelig helt fantastisk at vandre i.

Desuden er byen i slutningen af sommeren vært for fejringen af dyrenes hjemkomst. En traditionel østrigsk fest, der fejres, når alt kvæg er ledt sikkert ned af bjergskråningerne. Hvis du alligevel er i området, så må du ikke gå glip af det - det er en fest efter alle kunstens regler.

Dyrenes-hjemkomst-er-et-kæmpe-karneval-i-Østrig

Dyrenes hjemkomst er en tilbagevendende begivenhed hvert sommer i de østrigske bjerglandsbyer.

Hvis du til gengæld ikke er så vild med at skulle vandre op ad stejle bjergskråninger, så er der råd for det. Du kan enten tage bussen eller én af de to store hovedlifte i Wagrain (Flying Mozart eller Grafenberg).

Herfra kan du vandre i et mere overkommeligt terræn og måske holde frokostpause i en af de mange hyggelige bjergrestauranter - præcis som du kender det fra skiferien om vinteren.

Og hvis de 140 kilometers vandrestier i Wagrain ikke er nok, så kan du jo kombinere med en tur til Salzburg, hvor du finder yderligere 350 kilometers vandrestier, men der er endnu en fordel…

TIPS & TRICKS: Hvis du vil krydre din sommer med kulturelle aktiviteter, så går du ikke forgæves i Salzburg, der er en af Europas ældste byer - og desuden Mozarts fødeby (ham med violinen og klaveret).

2. Cykelferie i Alperne

Uanset om du er til landevejscykling, mountainbike eller noget helt tredje, så læs med her.

Alpe d’Huez er kendt og elsket blandt mange skiløbere, men det kan man om muligt gange med 10.000, når det kommer til cykelsporten. Bjerget har en nærmest mytisk og legendarisk status blandt cykelentusiaster - i årets udgave af Tour de France, afsluttes sidste etape inden Paris f.eks. på toppen af Alpe d’Huez.

Tag ned og vær en del af den magiske stemning - prøv gerne selv kræfter med de 21 hårnålesving i dagene op til eller efter. Mountainbike er også ekstremt populært. Jeg prøvede det selv for 2 år siden - og det er ekstremt underholdende.

Hvis du ikke tror mig, så tjek lige de første 12 sekunder af den her video fra Livigno!

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=EQsiDtfVQ0U[/embed]

De fleste skisportssteder tilbyder udlejning af mountainbikes og andet udstyr om sommeren. Konceptet er simpelt: Du tar liften op… Og så cykler du ned. Præcis som på ski.

Og præcis som på ski, så er der markerede ruter hele vejen ned, så du behøver ikke være urolig for, at du pludselig ender på en “sort pist”.

Nyd udsigten og oplevelsen - hvis du er til skiløb om vinteren, så er det her lige en sommeraktivitet for dig.

Pas pa med at nyde udsigten for meget pa vej nedaf bjerget pa din mountainbike

Det kan være svært at holde blikket på sporet med den her udsigt.

Hvis jeg skal anbefale dig 3 gode steder at tage til, så må det være Alpe d’Huez, Livigno og Saalbach - alle tre byer har en fantastisk kultur for cykelsport og i særdeleshed downhill mountainbiking.

Det koster omkring 7€ for at leje en cykel i en time og 23€ for en hel dag. Liftkortet koster et par Euro, og kan slet ikke sammenlignes med priserne i vinterhalvåret.

3. Al slags vandsport

Har du prøvet at stå på ski om sommeren? Tag til Tignes, hvor den store sø, Lac du Chevril, byder på et hav af aktiviteter. Her kan du blandt andet prøve kræfter med vandski - hvilket åbenbart ikke helt er det samme som at stå “rigtigt” på ski. Men næsten lige så sjovt.

Hvis du ikke fik nok skiløb i vinter, kan du til gengæld også spænde skistøvlerne igen og drage op på gletsjeren til et par dage med sommerski.

Aktiv sommerferie i Alperne - 8 aktiviteter uden strandstol

Både white water rafting og hydro-speeding er ekstremt sjovt.

Men nu handler det om vandsport og aktiviteter, og det er der rig mulighed for i Acroland Water Park. Har du hørt om Blob Jump? Jeg har ikke selv prøvet det, men søg på det på Youtube - det ser helt ekstremt sjovt ud!

Jeg kan til gengæld tale med om river rafting, som du også kan prøve i blandt andet Tignes, Val Thorens, Val d’Isère og Mayrhofen.

Canyoning svommer flyder og hopper du igennem klofterne i Alperne

Tjek forresten Actionclub Zillertal i Mayrhofen, hvor du kan finde mere info om river rafting, kajak, tandem paragliding, tubing, klatring og meget meget mere…

Du kunne også tage med på en guidet tur, hvor du svømmer, hopper og flyder igennem Alpernes bjerglandskab - canyoning er efterhånden blevet et ret populært koncept for de eventyrslystne.

I Ötztal Valley, Sölden, koster en guidet tur omkring 85€ (inkl. udstyr), og det varer alt fra 2-5 timer - alt efter sværhedsgraden. Du kan booke en tur her.

Der er dog en aldersbegrænsning på 13 år, så du kan altså ikke tage de helt små børn med på denne oplevelse.

4. Bjergklatring i de franske Alper

Med de mange bjerge og bjergtoppe i Alperne, ville det måske være en smule underligt, hvis klatring ikke var med på programmet - for det er det i høj grad!

Har du aldrig prøvet at klatre før? I Tignes er der mulighed for at prøve kræfter med bjergklatring for første gang. Det kan faktisk være en ret sjov aktivitet for både familier og vennegrupper, da stort set alle kan være med.

Det er dog en god idé lige at tjekke aldersbegrænsninger med guiden (Adventure Companies Mountain Guides) først.

I Tignes er der mulighed for at proeve kraefter med bjergklatring for nybegyndere

I Tignes er der mulighed for at prøve kræfter med bjergklatring for både begyndere og proffer.

Det overrasker de fleste skiløbere, hvor smukt, der er i Alperne om sommeren - man er jo vant til at se bjergene og dalene dækket af sne.

5. Se Alperne fra oven - Paragliding

Paragliding kan spores næsten 40 år tilbage i tiden. Sporten er måske ikke helt ung længere, men både ung og gammel kan nyde godt af den. Der er som sådan ikke aldersbegrænsning for, hvor gammel du skal være, og det kræver heller ikke forudgående øvelse eller træning.

Du kender måske allerede paragliding fra din skiferie, men det bliver ikke mindre sjovt af, at det er om sommeren - det bliver bare smukt på en anden måde.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=Ig1yG4t2zRY[/embed]

Følelsen, når du tager dit første spring ud i luften, er helt speciel. Vinden hiver bogstaveligt talt i dig, og du hænger nu med bjergene under dig - det er et udsyn du ikke får ret mange andre steder.

Du tænker måske, at det er lige vovet nok, men paragliding er altid med en instruktør. Nogle instruktører er mere vovede end andre, men det er dig, der styrer, hvor akrobatisk din tur skal være.

Serre Chevalier er et rigtig godt bud, hvis du vil prøve det for første gang, men stadig mærke adrenalinen suse gennem kroppen.

Nortlanders guide, Christina, fik lige præcis sådan en tur, som du kan læse mere om i hendes blogindlæg om paragliding i Serre Chevalier.

Du kan paraglide i de fleste franske alpebyer, hvilket ikke er så underligt igen, da det var her, at sporten blev opfundet.

Prisen varierer en del fra arrangør til arrangør, men regn med, at det kan koste mellem 40-80€.

6. Finpuds dine golfsving i Østrig

Østrig blev for 10 år siden udnævnt til “Undiscovered Golfdestination of the Year”. Så nu er det måske ikke så uopdaget længere, men det er stadig helt outstanding.

Bedre omgivelser skal du lede længe efter. Hvis du overvejer golf i Østrig, skal du tage 18 huller ved GC Zell am See. Du slår ud, og pludselig er du omgivet af bjege og dale. Det er måske ikke de letteste 18 huller, du nogensinde har spillet, men med en panoramaudsigt over de østrigske Alper, så går det nok lige!

Golfbanerne i Zell am See er en oplevelse i sig selv

Du får næppe 18 huller med bedre udsigt!

Golfbanerne ved Bad Gastein er helt fantastiske af én årsag - hvis du er lige så dygtig til at spille bolden i vandet, som jeg er, så kan det måske glæde dig, at der er meget få vandhindringer ved Golfclub Gastein.

Til gengæld er der 5 drikkevandsbrønde langs banerne, så du kan slukke tørsten undervejs.

Hvis du overvejer en golfrejse med en flok venner, hvor nogle af dine venner aldrig har prøvet at spille før, så er Golfclub Gastein værd at overveje - her kan du nemlig tage dit green-card på fem intensive dage, hvor du bliver undervist af klubbens pro, Adam Fischer.

Banerne i Østrig er generelt åbne mellem april og oktober.

7. Sommer-skiløb på Europas gletsjere i sommerferien

Den er måske ikke til at se ved første øjekast… Men det betyder ikke, at den ikke er der.

Sneen er for længst smeltet væk i byerne i sommerhalvåret, men oppe på gletsjeren omkring Tignes og Val d’Isère, bliver du ikke snydt, hvis du er kommet for sneens skyld.

Du har sikkert hørt navnet, Grand Motte-gletsjeren, før. Om sommeren har du lidt over 20 kilometer piste, der strækker sig fra 2700 til 3600 meters højde - så sneforholdene er stadig helt i top.

Hvis du ved frokost vælger at blive oppe på gletsjeren, kan du eventuelt tage liften helt op og nyde solen og udsigten fra panorama-restauranten.

Efter frokost er det nok sjovest at tage enten over i fun-parken eller besøge isgrotten. Du kan dog også tage liften ned igen og hoppe i badeshorts - dit liftkort giver nemlig gratis adgang til Le Lagon poolområde.

Det er selvfølgelig helt op til dig.

En anden mulighed er gletsjeren ved Les 2 Alpes. En del af mine egne venner kommer her sommer efter sommer.

Pa gletsjeren er der altid sne

Det er netop kombinationen af skiløb om formiddagen og hygge ved poolen om eftermiddagen, der får dem til at komme igen hver sommer. MEN man skal virkelig også op om morgenen…

Det tar trods alt 30-45 minutter at komme helt op på toppen af gletsjeren, så hvis du skal ha’ noget ud af det, så kom op i god tid. Du kan læse alt om gletsjeren i Les 2 Alpes her!

Sommerskiløb er bestemt værd at tage med, når man holder sommerferie i Alperne.

8. All in one - Area 47 i Ötztal (Sölden)

De fleste områder, som jeg har nævnt herover, har lidt af det hele, men intet slår Area 47!

Det nærmeste vi kommer et område som det her i Danmark må være Lalandia, men det er lidt som at sammenligne Isaberg med Val Thorens. Forestil dig Lalandia - gang det så lige med 100 i X-factor.

Dette kæmpe udendørs aktivitetscenter har alt.

Til sommer vil du bruge mere end en dag i Area 47

Area 47 kan ikke klares på kun én dag. Bliv et par dage og få en oplevelse, du sent skal glemme!

Efter du har parkeret bilen, kan du godt finde dit indre barn frem (og badetøjet). Area 47 er bygget rundt om en kæmpe sø, hvor du f.eks. kan starte med at prøve blobbing, kæmpe-vandrutsjebanerne eller måske vandski.

Når du så lige skal komme dig over adrenalinsuset, slapper du af på solterrassen ved Lakside-restauranten, hvor der venter dig store og saftige burgere. Men derefter er det også videre til offroadområdet, hvor du kan køre på elcykler, cross-buggies og mountainbikes.

Du har travlt, hvis du skal nå det hele. For du skal også nå at prøve klatreområdet, svævebanerne, river rafting eller canyoning…

Du må heller ikke gå glip af beachvolley eller strandfodbold ved strandområdet, inden du slutter dagen af med sydamerikansk bbq i restauranten, ARGENTINIAN BBQ.

Det gar ikke stille for sig nar du besoger Area47

Vandski og wakeboarding er blot et par af de mange aktiviteter, du kan udsætte dig selv for i Area 47.

Fik du også sved på panden af det hektiske program? Og du har ikke engang gjort brug af alle indendørsaktiviteterne...

Én dag er langt fra nok, men det er her sammenligningen med Lalandia kommer i spil. Area 47 har nemlig også et område med små familiehytter.

TIPS & TRICKS: I kan også finde hyggelige morgenmadspensioner uden for selve Area 47. Det er mange gange billigere end at bo i hytteområdet. Men det er måske sjovere for børnene at bo i hjertet af det hele.

Priserne for at bo i hytteområdet i Area 47 variere lidt, men du kan hente et uforpligtende tilbud her: (http://www.area47.at/enquire).

Uanset hvad - det her er det ultimative stop, hvis du kommer gennem Østrig på din vej til eller hjem fra sommerferie i f.eks. Italien. Men jeg advarer dig med det samme - du fortryder, hvis du ikke som minimum bliver 2-3 dage.

Priser og åbningstider kan du finde ved at klikke på linket her!

Det her var bare mine 8 forslag, men det bør efterhånden stå krystalklart, at det kun er fantasien, der sætter grænserne.

Hva’ med kurophold, besøge vingårde eller måske prøve Family Wonderland (Salzburgerland). Jeg kunne blive ved i en evighed.

I bund og grund er bare pointen bare, at du bør overveje Alperne, når du i fremtiden tænker over, hvor familien eller vennerne skal hen på sommerferie.

Så hvorfor ikke genopleve din favorit skiby om sommeren.

Anna Knutsson: Nortlander-Blogger & Content Marketing Manager

Kategorier: Bad Gastein, Les Deux Alpes, Livigno, Serre Chevalier, Tignes, Mayrhofen, Sölden, Val d'Isere, Wagrain, Zell am See

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg