nortlander_skier_1600x992

Nortlander blog

Ischgl: Fra stille landsby til populær skidestination

Udgivet af Kim Just-Andersen den 17-12-13 20:30

Relax. If you can…

Det slående slogan passer perfekt på livet i Ischgl, som hver vinter byder tusindvis af skiglade gæster på en blanding af fantastisk skiløb, festligt natteliv og enestående events, som koncerter med alle de største stjerner fra den internationale musikscene. Byen rummer det hele med alt fra overdådige luksushoteller og restauranter til Burger King og dansesteder med letpåklædte kvinder – det hele startede dog noget anderledes for den lille by i udkanten af Tyrol.

Ischgl landschaftsbilder


Historien om Ischgl

Historien starter faktisk tilbage i romertiden. Byen startede som en mindre bosættelse ’Yscla’, da romerske bønder søgte over Fimberpasset i jagt på frisk græs til sit kvæg.

Senere begyndte tysktalende Walsere at migrere til området mellem de to dale Fimba og Paznaun og fra det 15. århundrede til det 19. århundrede fungerede området som et centralt knudepunkt for handel og mineaktivitet. Det er faktisk ikke før midten af 1900-tallet, at skisportens indtræden indleder det vi i dag kender Ischgl for…

Skiløb, koncerter og katastrofen der lammede en hel region

Med den perfekte placering mellem Silvretta og Verwall bjergene, giver Ischgl besøgende adgang til 238 kilometers skiløb fordelt over områderne Silvretta Arena og Samnaun i både Østrig og Schweiz, hvilket gør området til et af de største skiområder i Alperne.

Ischgl absturzsilvrettabahn

Alt skiløb starter fra foden af bjerget ved at tage én af de tre gondoler ’Silvretta’, ’Fimba’ og ’Pardatschgratbahn’. Konstruktionen af det enorme område gik i gang 7. oktober 1961, men allerede i 1963 måtte projektet overkomme de første udfordringer, da Silvrettaseilbanen styrtede ned og lammede arbejdet – beslutsomheden overvandt dog al frygt og i december samme år stod banen klar.

Op igennem 70’erne og 80’erne fortsatte Ischgl, i takt med skisportens stigende popularitet, med at udvide området og i 1995 tog byen et drastisk skridt for at skabe hype omkring byen som skiområde men bestemt også som en form for ”Ibiza On Ice”. Sir Elton John blev kaldt ind til at afholde en enestående Top of Mountain koncert. Det blev en bragende succes og i årene efter har kunstnere som Tina Turner, Diana Ross, Sting, Bob Dylan, Pink og Rihanna fortsat den efterhånden stolte tradition med at åbne og afslutte vintersæsonen på den store scene på toppen af bjerget.

Ischgl brager derudaf og er vel mere populær end nogensinde. Byen er de seneste år blevet besøgt af kendisser og politikere som Bill Clinton, Paris Hilton og Naomi Campbell. Skiområdets succes skyldes måske byens evne til at overkomme selv de værste tragedier. I 1999 ramte så den værste af slagsen, da den største lavine i over 40 år ramte området omkring Galtür og dækkede store dele af byen og tog 34 menneskeliv med sig. I dag har man genopbygget området stærkere og bedre for at forhindre lignende ulykker i fremtiden.

Robbie Williams i Ischgl

Sæsonen 2013/2014 er skudt i gang og på sædvanlig vis blev den skudt i gang med et brag, da det canadiske pop/rockband ’Nickelback’ gæstede den legendariske scene og mindre spektakulært bliver det næppe, når musikbranchens gavflab nummer et, Robbie Williams, d. 3. maj kommer forbi og lukker og slukker vintersæsonen.

Robbie Williams Ischgl 2014

Ischgl har det hele og kan det hele, så uanset om du tænder på skiløb i verdensklasse, afterski og natteliv eller måske en blanding af begge dele, så finder du det her.

Én ting er sikkert – afslapning er ikke en del af din skiferie i Ischgl.

Kategorier: Ischgl, Østrig

Nortlanders skiblog

Skiferie, need-to-knows og gode råd

Her på bloggen finder du alt lige fra tips og gode råd, guides til forskellige destinationer, billigste afterskisteder, snestatistikker... Med andre ord finder du alt det, du har brug for at vide før, under og efter din skiferie.

Har du en god idé til et emne eller tema, så send en mail til info@nortlander.dk - Så gør vi, hvad vi kan for at leve op til dine ønsker. 

God læselyst! 

    Nyeste blogindlæg